Изгореници од сонце

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
сте пробале се само не солариум пред одмор...
вие осетливите напрајте едно три третмани по 5мин и потоа зголемувајте по минута две, фатете боја па мн потешко ке горите

Sent from my iPhone using Tapatalk
И јас имам слушнато дека за луѓето кои лесно горат на сонце им се препорачува ,,печење" во солариум. Така кожата ќе потемни и веќе ќе биде спремна за сончање на плажа, па така и можноста за изгореници ќе биде многу помала. Само и премногу солариум не се препорачува, затоа што имам слушнато дека ја суши кожата и истата побрзо ја старее.

И јас имам слушнато дека за луѓето кои лесно горат на сонце им се препорачува ,,печење" во солариум. Така кожата ќе потемни и веќе ќе биде спремна за сончање на плажа, па така и можноста за изгореници ќе биде многу помала. Само и премногу солариум не се препорачува, затоа што имам слушнато дека ја суши кожата и истата побрзо ја старее.
а бе ја иам слушнато и рак на кожа дека се фаќало ама...
неколку пати у годината пред пдмор да појдеш сигурно нема последици да имаш

Колку третмани би биле доволни за да немам гајле од сонцето ?И колку денови пред да одам на одмор да започнам со тоа ?
Препорака од некој што оди на таква работа

Кога кажав да не се претерува мислев на оние кои секој месец одат во солариум за да ја добијат посакуваната боја на кожа. Иначе неколку пати во годината одењето во солариум има добро дејство за кожата........., прво се активира меланинот, потоа имам слушнато дека се поттикнува и создавањето на Д витамин, а и има некои нови солариуми кои и даваат на кожата колаген (бар така имам слушнато на некоја од рекламите):D

знам, у едната рака сендвич со посебна а со другата се буткаш додека играш фудбал ама и изумреа тие генерации

Чисто спартански, само еден оброк по дома. За попат ореј крадевме и смокви и остали сезонски овоштија на плажа ги јаме.
Вечера се немат по дома, сите од на плажа пак надвор, збирај ситно пари. Едни со парите уџум горе во 12 пред Габреш лебој купени, другите по бавчи крадат патлиџани и крастајци, сирење ак се донесеше по некоја случајност то беше премија.
:D

Ова веќе одма го купив кога прочитав подетално точно што е.
Инаку покрај детоксификација на организмот,со директна примена со прашокот на оштетената кожа од изгореници од сонце или останати повреди на кожата помага многу во лекување.
Фала за сугестијата не сум слушнал досега за зеолитот.
Нема проблем, за тоа сме да се помагаме. Следи ги упатсвата на производот незнам од која фирма си го купил ама горе доле исти се сите, Не го пи после лекови оти нема да ти дејствуаат лековите и исто така после храна едно пола саат до четириесет минути оти чудово се чисти па и потребните хранливи материи, сабајле и вечер ти е најубав термин иначе ке ти треба повеке вода пиење со зеолитот тоа од напред да си знаеш, дозата не е проблем и повеке од прописот да ти е и удри едно месец дена па ке правиме муабет.

Колку третмани би биле доволни за да немам гајле од сонцето ?И колку денови пред да одам на одмор да започнам со тоа ?
Препорака од некој што оди на таква работа

Јас пред одмор одам 2-3 пати по 5 минути, две недели пред одмор, и ми помага да не изгорам толку, ама алергијата пак ми се појавува. Како што кажав премногу сум бела и "бојата" што ја добивам од солариум е минимална, но ок е за заштита. Во секој случај мислам дека не е страшно да отидеш неколку пати пред одмор, во салонот каде што ќе отидеш ќе те посоветуваат точно колку и како. Подобро така отколку да седиш со пешкирот под сенка цел одмор..

Јас пред одмор одам 2-3 пати по 5 минути, две недели пред одмор, и ми помага да не изгорам толку, ама алергијата пак ми се појавува. Како што кажав премногу сум бела и "бојата" што ја добивам од солариум е минимална, но ок е за заштита. Во секој случај мислам дека не е страшно да отидеш неколку пати пред одмор, во салонот каде што ќе отидеш ќе те посоветуваат точно колку и како. Подобро така отколку да седиш со пешкирот под сенка цел одмор..
Хахаха многу точно,се закажав денес ќе одам ☺

Вие што одите во солариуми знаете дека солариумите се први на листата на предизвикувачи на меланом? И исто така знаете дека ниеден сериозен дерматолог никогаш не препорачува користење солариуми туку да се избегнуваат од далеку?
Хахаха многу точно,се закажав денес ќе одам ☺
Пред да се фрлиш на практикување на сите совети на темава оди консултирај се со дерматолог ;)

Вие што одите во солариуми знаете дека солариумите се први на листата на предизвикувачи на меланом? И исто така знаете дека ниеден сериозен дерматолог никогаш не препорачува користење солариуми туку да се избегнуваат од далеку?

Пред да се фрлиш на практикување на сите совети на темава оди консултирај се со дерматолог ;)
Сериозно сакаш да подучиш народ што главна кафе шема му е Броз кафе каде што цел градски ауспух в лице ти оди, што е штетно што не? :D

Братучед на татко ми на 35 години од меланома за три месеца заврши, слободно нека се лажат по секакви глупости.

абе шо ке напраиш со 2-3 пати од пет минути жити све? [emoji3] и турбо да е пак малце е, значи убаво е 2-3 пати по пет мин за да небиде нагло и да не изгориш а потоа барем уште 4 третмани со зголемување од 2 мин

да де затоа еден куп стручни дерматолози ги оправија овие со акниве со препорачување на све и свашта [emoji57]
ако оди кај дерматолог се знае шо ке му рече, едно големо НЕ
зашо да каже да па ако недај боже му се деси нешо да одговара
На моите билдерски почетоци земав кретин монохидрат и под мишка креатинот и отидов на лекар, кога тој саат време ми држеше предавања у стилот ова она ке ти биде, си реков упм шо правам [emoji23][emoji23]ама...
мислам ке ме разбереш
и нормално дека секој на своја рака советите од форумов ги зима [emoji846]

Последно уредено од модератор:
Сериозно сакаш да подучиш народ што главна кафе шема му е Броз кафе каде што цел градски ауспух в лице ти оди, што е штетно што не? :D

Братучед на татко ми на 35 години од меланома за три месеца заврши, слободно нека се лажат по секакви глупости.
One can hope, совеста не ми дава да не пробам :D
абе шо ке напраиш со 2-3 пати од пет минути жити све? [emoji3] и турбо да е пак малце е, значи убаво е 2-3 пати по пет мин за да небиде нагло и да не изгориш а потоа барем уште 4 третмани со зголемување од 2 мин

да де затоа еден куп стручни дерматолози ги оправија овие со акниве со препорачување на све и свашта [emoji57]
ако оди кај дерматолог се знае шо ке му рече, едно големо НЕ
зашо да каже да па ако недај боже му се деси нешо да одговара
На моите билдерски почетоци земав кретин монохидрат и под мишка креатинот и отидов на лекар, кога тој саат време ми држеше предавања у стилот ова она ке ти биде, си реков упм шо правам [emoji23][emoji23]ама...
мислам ке ме разбереш
и нормално дека секој на своја рака советите од форумов ги зима [emoji846]

Јас те разбирам, но не и поддржувам :P Секој си носи одлуки за себе и, секако, си ги сноси и последиците од сопствените одлуки. Со оглед на сите предупредувања и случаи (не се два-три туку многубројни) на несреќни последици од солариумите, разумен одговор би бил човек да не ни помисли на користење на такви методи.
Како и да е, твој живот - твој избор, меѓутоа не е во ред да тврдиш дека е безопасно и да го препорачуваш како метода за заштита. Тоа е како за бронхитис да препорачаш да пуши по две кутии цигари дневно.

Муабетот со солариумот и штетата од него е ако се фрлиш секоја недела по 3 пати да одиш преку цела година.
Значи иако сега почнувам со тоа и немам искуство,сепак ќе го поделам мислењето на некој од членовите дека од одење на солариум 5-6 пати по 5-10 мин пред да одиш на плажа не е така штетно како што се кажува.
Ќе направиш една подлога на кожата и ќе ја припремиш за сонцето без да направиш шок на кожата уште првиот ден.
А инаку и со јадење и пиење да претераш ќе имаш штета,така да доколку правиш нешто прави го во умерена мера и без поминување на границите.
А дерматолози,доктори и останатите тие се ок,ама здрав прав да одам на доктор со шок ќе излезам од таму,300 маани и болести ќе ми најде.
И дефинитивно почнав денес со солариум и денес успешно поминав на првиот од 7 мин...ќе направам 6 третмани пред да излезам на плажа,бидејќи досега во изминатите години што и да сум пробал првите дена сум се правел рак со разни маици и фактори и што уште не.

Муабетот со солариумот и штетата од него е ако се фрлиш секоја недела по 3 пати да одиш преку цела година.
Значи иако сега почнувам со тоа и немам искуство,сепак ќе го поделам мислењето на некој од членовите дека од одење на солариум 5-6 пати по 5-10 мин пред да одиш на плажа не е така штетно како што се кажува.
Ќе направиш една подлога на кожата и ќе ја припремиш за сонцето без да направиш шок на кожата уште првиот ден.
А инаку и со јадење и пиење да претераш ќе имаш штета,така да доколку правиш нешто прави го во умерена мера и без поминување на границите.
А дерматолози,доктори и останатите тие се ок,ама здрав прав да одам на доктор со шок ќе излезам од таму,300 маани и болести ќе ми најде.
И дефинитивно почнав денес со солариум и денес успешно поминав на првиот од 7 мин...ќе направам 6 третмани пред да излезам на плажа,бидејќи досега во изминатите години што и да сум пробал првите дена сум се правел рак со разни маици и фактори и што уште не.
па ти сакаш одма да поцрниш ебате, незнам таму шо те советувале ама требало со 5мин да почнеш, еве јас што не сум премногу бел па со толку почнувам, внимавај си и од солариум се гори
пс. на кое место одиш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom