Sibirski Limon "Poncirus trifoliata"

• Креатор на темата Креатор на темата Butcher321007
  • Време на започнување Време на започнување

Butcher321007

Месар
Член од
3 јули 2016
Мислења
5
Поени од реакции
0
Локација
Куманово
Поздрав до сите! Имам едно прашање дали некој одледува сибирски лимони. Напишете ми бидејќи сакам да купам садница или цел лимон некој ако продави. Бладогодарам унапред!!!! Бидете позззздравени кајганаџии ;);)

Поздрав до сите! Имам едно прашање дали некој одледува сибирски лимони. Напишете ми бидејќи сакам да купам садница или цел лимон некој ако продави. Бладогодарам унапред!!!! Бидете позззздравени кајганаџии ;);)
Сибирски лимон??? Зарем и такво нешто има :D

Сакав јас, имав читано али то не е лимон, друга сорта е мислам дека е всушност вид на портокал и ко шо велат плодот е мал топчест со многу коски и мноооооогу горко кисел така да како лимон не може да се користи али се праел убав џем или мармалад од него
значи малце “месо“ многу коски вкус кој ретко кој би го издржал (пресен)

Сибирски лимон??? Зарем и такво нешто има :D

да да види голем љубител сум на лимони. Но секоја зима ги внесувам во специјална просторија и им кладам огин но проблем е во тоа што многу порасна и многу е тежок лимонот а класичен лимон не издржува помалку од -5 степени. Овој е некој си хибрид и издржува до -30Ц па може да го насадам и надвор а не во саксија. ПС Трн од лимон кога ти влезе во рака боли како лудо ;);)[DOUBLEPOST=1467582745][/DOUBLEPOST]
Сакав јас, имав читано али то не е лимон, друга сорта е мислам дека е всушност вид на портокал и ко шо велат плодот е мал топчест со многу коски и мноооооогу горко кисел така да како лимон не може да се користи али се праел убав џем или мармалад од него
значи малце “месо“ многу коски вкус кој ретко кој би го издржал (пресен)
Па да знам ама сакам еден така надвор за мерак а еве ги мои лепотани на село одгледују лимони и не продавам чисто за мерак ги чувам :):)

20160508_184803~2.jpg

да да види голем љубител сум на лимони. Но секоја зима ги внесувам во специјална просторија и им кладам огин но проблем е во тоа што многу порасна и многу е тежок лимонот а класичен лимон не издржува помалку од -5 степени. Овој е некој си хибрид и издржува до -30Ц па може да го насадам и надвор а не во саксија. ПС Трн од лимон кога ти влезе во рака боли како лудо ;);)
шо знам за ќеф да одгледуваш нешо шо дава род кој нема да го користш и не е нишо спектакуларно по изглед.....
вака ќе ти изгледа в двор, неугледно дрвце полно со најверојатно за тебе бескорисни плодови

citrus hardy trifoliate orange.jpg

шо знам за ќеф да одгледуваш нешо шо дава род кој нема да го користш и не е нишо спектакуларно по изглед.....
вака ќе ти изгледа в двор, неугледно дрвце полно со најверојатно за тебе бескорисни плодови

Прегледај го приврзокот 151649
Ma samo neka go ima onaka za kef mozebi koga kje porasne kje drzi senka. Znaes nekoj da dava sadnici ? Ja za jadenje imam puno limoni. Imam kalem eden bev duri do gevgelija od kumanovo da si go zemam limonite rastat nesto pomalo od dinja. A i mnogu se blagi na toj golemiot ako nema 300 pa ete ne moze da gi izdzi vekje treba da gi oberam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom