ЕП 2016 - елиминациона фаза (1/8, 1/4, 1/2 и финале)

Кој е поголем експерт?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
toj posledniot na Hektor za mnogu malce mu izbega, mu pomina pod raka pa mislam deka i go dopre malce ama kasnese Bufon i vleze topkata.

Ne bese Noer tolku dobar ko so bea ocajni ovie so utnaa od Italija, koa gi davaa u kadar site bea ko duh da videle.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
990
Поени од реакции
1.516
Премногу ја кревате Германија и мислам претерувате со аргументот дека Италија поред играчите била слаба. Поред мене Италија не е толку слаба како што пишувате, иако некојпат била и далеку подобра. Исто така заборавате дека Германскиот тим има сериозни слабости, како слабите странични бекови па вчера ете Швајнштајгер кој никогаш нема да се врати на старото ниво и Гомез како шпиц, во добра форма е ама далеку од светска класа.

И нормално Италија е, не би рекол траума, ама многу почитуван противник затоа што до сега не го поминале. Нормално дека сега тоа ќе го потенцираат оти е успех. Германците сами се отежнаа со глупиот пенал, можеа и во регуларното време да тепаат.
Слаби странични бекови?
Легни си момче не си добар..
Германија нема добар лев бек и напаѓач , другото се е исполнето.
Да напоменам дека играат без Ројс и Гундоган.Со Ројс Германија е 50 % поопасна.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Хектор на меѓународно ниво е нула. Вчера долго време беше посран, среќа што играа против Италија. Да не го дадеше пеналот на крај сите ќе му викаа оти беше слабо шутиран иако не е прв шутер, јасно. Со Шмелцер сто пати подобро ќе беше ама ок.

А десен бек Германија нема во тимот. Кимих е добар талент ама има слабости и дури викам дека тоа е нормално за него, не го кривам. Кривицата е на Лев што оди без десен бек во турнирот.

И пред да вреѓаш малце размисли што сум пишал а не две партии си видел па кажуваш.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744

Conte “I saw nobody on my side not even the journalists. It was me waging war against everyone. I always worked for the team, not for me"

Sent from my D2403 using Tapatalk
На која негова страна бе, што плаче сеа ова палавово?

Dat other keeper tho.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
А ова као на Боатенг му е испод част да го спомне Буфон по име? Или пак е германски хумор што не го разбираме? :Р
Boa kaza: "Bevme podobar tim ama bese teska borba. Penalite se lotarija. Nie go imavme Manu vgol, toa e golema prednost. Ama i drugiot golman ne bese los".

Mislam deka ne treba mnogu da interpretirame vo stil deka mu bilo pod cest da go spomne Buffon.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ne mu spomnal imeto. :pos: Daj ne bidete kurir.mk
Да не се лажеме сега, доста потценувачки звучи.
Сепак, со оглед на бојата на кожата, ништо чудно ненамерно да го направил ова.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.412
Поени од реакции
26.410
Да не се лажеме сега, доста потценувачки звучи.
Сепак, со оглед на бојата на кожата, ништо чудно ненамерно да го направил ова.
Намерно, ненамерно таква замерка е смешна и глупава. Мислиш Господ не го спомнал, бог да чува кои муабети. Брееј од толку пенали само еден фати Буфон, па зошто не му спомнал името туку рекол “другиот голман“. И јас го поштувам Буфон ама Господ да го правиме зошто не му е спомнато името? :tapp:
После 120 минути одиграни и толку неизвесни изведувања на пенали кога играчите ги интервјуираат вие сте се фатиле за глупост. Многу знаат што да зборат тогаш, едните од радости и возбуди, другите од тага.

Капитенот на „панцирите“ добил предност при фрлањето на паричката да бира пред Џиџи Буфон за тоа на која страна ќе бидат изведувани пеналите, но наместо да ја избере страната каде што се германските, Швајнштајгер се одлучил за страната на која беа италијанските навивачи.

Ваквата игра на нерви секогаш знае да има голема улога при крајниот епилог на вака големи натпревари, а германскиот психолот Јан Рауч во изјава за „Блик“ се обиде да го даде позитивниот аспект од чудната одлука на Швајнштајгер.

– Таканаречената домашна предност при пеналите, многу лесно знае да се претвори во предност за противникот. Домашните фанови позади голот можат да бидат негативен фактор за играчите кои изведуваат пенали. Изведувачот гледа директно во нив, може да ги види нивните емоции, нивната надеж. Во вакви ситуации, често знае да дојде до израз стравот и притисокот од желбата да ги израдувате навивачите, – гласи тезата на германскиот психолог, кој истовремено ја оцени како навистина добра и храбра одлуката на капитенот на националниот состав.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Намерно или ненамерно, потценувачки си звучи, не дека имал намера, не може да знаеме :)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Бог да чува, мал милион изјави имам прочитано (на германски) кога некој збори за друг и не му го спомнува името, туку во редакција додаваат загради за кого се збори (тренерот тој и тој, играчот тој и тој), така да веројатно така се изразуваат Германците, кое потценување, кои сини очи. Поентата е дека многу често зборуваат за некој друг во трето лице, барем кога изјави се во прашање за фудбал.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.412
Поени од реакции
26.410
Намерно или ненамерно, потценувачки си звучи, не дека имал намера, не може да знаеме :)
Така е, ќе биде една од најголемите мистерии таа изјава дадена во нокаут фазите. :LOL:

C

Castiel

Гостин
Каков фактор е италијанската фудбалска репрезентација во животот на просечен фудбалски фан од Македонија за да предизвикува комплекси нивна победа? Не држи вода овој муабет ни кога станува збор за клубови, ама за рандом репрезентација да се каже дека набивала комплекси на некој од форум.:pos:[DOUBLEPOST=1467532559][/DOUBLEPOST]
Демек само вчера против Германија играа вака? Не може да се каже дека само против Германија играа принудно вака ради составот, таа игра константно е форсирана од нив и затоа имам одбивност кон нив.
Не реков дека некој очекувал однапред Италија да освои, ама со оваа помпа што се направи за нивната тактичка генијалност страшно ги преценивте .
Кај виде да се преценети за тоа? Ја победија Белгија, ја победија Шпанија кај што и доминираа се држеа 120 со Германија која што ништо посебно не направи во тек на тие 120 мин, изгубија на пенали. Тоа ако не е тактичка генијалост не знам што е..

Kajgana Shop

На врв Bottom