Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.921
Поени од реакции
11.721
Тогаш немаше потреба од избори, нека одат на некоја ливада, нека се испотепаат, па каде е силата, нека биде и победата!
Zatoa ke vladeat uste 100 godini. Revolucijata bara zrtvi, a ne attention whores po socijalni mrezi :) samo sto ovde na nikoj ne mu odgovara toa, bidejki nema muda. Ete takov narod zivee ovde.
Mekoteli.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Шо требаше? Да извадат безбол палки? Сега е 2016.г. , јави на твоите у пештерата!
На кои мои во пештера ? :D
Цело време збориме за диктатура, а у исто време преговараме.Каде се рушела диктатура со преговори, кој диктатор рекол, еј абе вие сте у право, јас сум злосторник, ај јас си идам, и затворете ме оти многу грешев ? Во 2016 година, во 21 век, после Арапска пролет, после преку 10 големи револуции во Европа, ние веруваме у некоја си кадифена , мирна револуција, што не постои.И што оти се преговара жити се, што се испочитува од тоа договореното, нели ако се беше како треба денес ќе заборавевме оти пандала власта, ама тешко оди.Со диктатори не се преговара, се оди на се или ништо, или ќе добиеш се, или ќе го изгубиш и тоа што го имаш.
Револуција во права смисла на зборот ако некој не знае е : Група на луѓе незадоволни од сегашниот систем и власт (значи не мора да е диктатура) ги зимат работите во свои раце и ја удират власта, при што или ќе ја добијат власта, или сите ќе испозавршат во затвор (најлош случај убиени).Ни една револуција не се водела со преговори на маса, со тој што треба да си оди.
.
Па им се смее бе. :pos:

Замисли на тебе да чекаа студентите, на тебе и твојата радикал задруга со убермакедонци да им ги заштитите интересите, а?

Меѓу овие што снимаа и што протестираа имаше албанци и турци, истиве се неколку пати поголеми македонци од тебе и сличните ти.
Верувам дека се поголеми Македонци, или како што вие велите идната генерација на Пост-Македонци, е у тоа сум сигурен дека ќе бидат и тоа неколкукратно поголеми од мене.
Само што слушам многу дечки од СП, сакале да го стрелат тоа албанчето со геј склоности, бидејќи им ја руши револуцијата ;).

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Само што слушам многу дечки од СП, сакале да го стрелат тоа албанчето со геј склоности, бидејќи им ја руши револуцијата ;).
Да знаат само СП и Шарените колку само има "убацено од страна", ќе вриснат.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Да знаат само СП и Шарените колку само има "убацено од страна", ќе вриснат.
Јас мислам дека не сте прав, СП и Шарените многу добро знаат, барем 50% од нив се двоцевки, може само да се претпоставува после тие шарени митинзи каде одат и што прават во темното.;)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Тука ти ставив еден лајк, ние точно не можеме да ја знаеме глобалната геополитика кој ја води и што точно планира. Но сепак не сме свињи, овци, кокошки и други животни, имаме разум така секој може да претпоставува и вади разни логички заклучоци, не само мислења од штабот на Заев, Груевски, Ахмети, Сорос. За разлика од порано кога имаше само радио, весник и телевизија насоката беше еднонасочна, системот ти влијае на тебе а ти нема каде јавно да го изјавиш своето мислење. Во моментов можеш, сам си читаш се, теорија од 'добрите', од запад,од исток и од алтернативни и конспирација теориите, на кое ќе поверуваш е твое право, по едно конкретно прашање има многу одговори и сите тврдат дека се вистинските, ти самиот решаваш на кого ќе се довериш, на основа на твоето мислење, воспитување, образование, животно искуство, но треба да знаеш дека од сите различни мислења вистината е само една а другото е лага, главното правило е ако дури едно нешто од таа теорија не дава логичен одговор, значи е лага.
Нека ти дадам еден пример: Некој те пречека и претепа со хебла, ти незнаеш кој е тој, кој порачал и зашто, но си убеден и сигурен дека не ти е пријател, тоа е нормалната логика, Сорос и шарените може да те убедуваат дека се тоа е нормално, тие ти се пријатели и ќутекот е за твое добро.
Нека ти дадам друг пример: По резолуција на ООН бегалец е човек кој бега од земја во која се води војна во соседна на неа држава. Од тука следи дека ЕУ не е должна и не треба да ги прима тие луѓе, може да им помага во бегалските кампови во Турска. Но гледаме дека некој спротивно на желбите на сите ЕУ народи организира логистика, пропаганда и законска основа да насели 3-4 милиона, во иднина ќе се многу повеќе. На основа на тие податоци ти треба сам да размислиш по прашањето, кој се можни причини ЕУ елитата спротивно на желбата на своите граѓани го прави сето тоа, дали тоа е демократија или диктатура и кој би можеле да бидат целите на тоа поведение на елитата. Јас лично до сега освен "Планот Калерги" не сум нашол друга теорија која дава логичен одговор на сите тие прашања кој се појавуваат околу сегашната ситуацијата во ЕУ.
Нека дадам и последен пример: САД и ЕУ го создадоа, обучија Осама Бин Ладен за војната во Авганистан против СССР, после тоа им стана непријател, или терористите Дока Умаров, Ахмед Чатаев, Мулан Абдула Омар, Ал Багдади, Али Ахмети и Зоран Заев. Повеќето од нив ги извадија од затвор и им пружија силна логистика и ги користеа главно за лоши работи. Треба секој сам да помисли кој се мотивите за ослободувањето од затвор на Зоран Заев, Али Ахмети или Ахмед Чатаев, дали се доброто на светот или за друга цел?
Главно во политиката да си задаваш прашања и бараш логичен одговор, не дека стално ќе е точен, но барем шупливите, нелогични и без аргументи теории на Сорос, можеш одма да ги класифицираш како лага. За посериозна аналитика треба доста книги и теорија да совладаш од доста области, исто така дел од таа материја не е јавно достапен.
Не можам а да не ти реплицирам, си пишал бааги :)

Види вака друже. Јас не сум експерт (ако такво нешто "експерт" постои), пошо фактите и околностите се менуваат на дневна база. Берзата се менува во наносекунди. Така да, најблиску до експерт би бил некој што прави доживотен и константен апгрејд на информациите (24/7), пример (NSA) и врз основа на тоа констатира некакви заклучоци. Што повеќе материјал за обработка, тоа пологичен заклучок. Не викам праведен, туку логичен. Во тој булк на податоци, јас си гледам низ мојата призма на интереси, ти низ твојата. Затоа сме различни и добро е да има таков баланс.

Знаеме за американското влијание, ЦИА, исламизацијата на Европа, ИСИС, Путин, мосад, С.Кореја, итн итн итн. Но да се запрашаме што е тоа што го читаме и слушаме? Чии се тоа "заклучоци" и зошто ние треба да веруваме или неверуваме во нив? :toe: Океј те разбирам, си читнал нешто лево десно, си видел на јутуб, сте врзале муабет со пријатели, и? Ти од твоето искуство и истражување се определи да си ВМРО или СОРОС? Не. Зошто непостои такво нешто - политичко и геополитичко искуство за навек. Си има рок на траење.

Јас искрено ОСВЕН идеолошки, не знам на која друга основа би го фаворизирале ова што денес се нарекува ВМРО. Катастрофа се.

Е сега во контекст на горенапишаното, бомбите на Заев беа само дополнителни информации на кои се изгради нова идеа. Нов заклучок. Нова (р)еволуција.
Јас ниту се чувствувам како платеник на СОРОС, ниту ми треба да ме плаќа СОРОС. Боли ме курац за СОРОС.
Единствено нешто што имаме заедничко (ако стварно им е таква намерата), тоа е: правдата за прв пат во македонската историја да ги стигне и воедно најголемите криминалци - политичарите. И тоа да го видиме сите, јавно и транспарентно. Да го видат и тие што претендираат во иднина за владини фотелји. ДА СЕ ЗНЕ БРЕ, кој сакаш биди, ако крадиш ќе лежиш. Тоа да се знае. И само тоа ме интересира. И само тогаш и тогаш ќе имаме шанса да изградиме држава, нација и единство.

Е тука ти стапуваш на сцена. Тоа што за мене е иднина, за тебе е сценарио на ЦИА и масоните во кое Зоран Ал Заеви кога ќе дојде на власт ќе го стави името и државата на продажба и ќе јаде живи луѓе. И на крај ќе изврши самоубиствен напад. Се поставува прашањето, дали јас да трошам од мојов драгоцен живот и да верувам во твоите убедувања, или да ги зграпчам годините што ми преостанале и да ги проживеам во некој помодерен свет.

Шо имам јас да се замарам со тоа кој ќе дојде на власт. Нека има фер избори, да знаат луѓето дека нивниот глас вреди.
Но ите како се замарам на таа новата власт да им се вртат пред очи слики кај што се уапсени Груевски, Мијалков, Миле, Горде и компанија.
Зошто ако им се вртат слики кај што Грујо (и покрај 5,5 милијарди украдени) се шета слободно, тогаш бато... најубо е ние 2 милиони доброволно да се пријавиме за гасна комора, и нека донесат 2 милиони јапонци да напрает држава за 2 недели.

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
http://telma.com.mk/vesti/za-4-5-godini-ja-pretvorija-ebr-vo-partiska-vojska-i-pokazhuvaat-sila-tvrdi-eks-nachalnikot-vo
Внатрешната контрола на МВР треба да отвори постапка за да утврди кој наредил употреби на ЕБР во студентските избори, но и кој од единицата за брзо распоредување направил проценка да прати борни коли и водени топови за да се решат вербални препирки, оценува поранешниот началник во МВР Љубомир Ѓурчевски. Тој смета дека требало да се употреби единицата за јавен ред и мир во скопската полиција која е обучена со минимална употреба на сила да разреши ситуации какви што имаше пред Студентскиот парламент.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.807
Поени од реакции
6.249
.... кој наредил употреби на ЕБР во студентските избори, но и кој од единицата за брзо распоредување направил проценка да прати борни коли и водени топови за да се решат вербални препирки, оценува поранешниот началник во МВР Љубомир Ѓурчевски. Тој смета дека требало да се употреби единицата за јавен ред и мир во скопската полиција која е обучена со минимална употреба на сила да разреши ситуации какви што имаше пред Студентскиот парламент.
Мислам дека е јасно дека специјалци со полна опрема и хермелини со тешко вооружување пратени на студентски избори е чиста демонстрација на сила. Заплашување на народ. Оти уште тоа им остана.....

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
правдата за прв пат во македонската историја да ги стигне и воедно најголемите криминалци - политичарите.
И ќе го направиш тоа така што ќе ги вратиш на власт тие кои крадеа уште повеќе? Зашто, ова е борба за влст, очигледно е. И ниеден лопов не го разубедила казната што ја видел дека им е пресудена на други, инаку првата смртна пресуда (во светот, во историјата) ќе беше крај на криминалот. Секој крадец има план да избега или се надева дека некој помоќен ќе го заштити. По француската револуција, по десетмесечниот терор на Јакобинците кои сечеле глави наводно за корупција, а всушност на секој кој не им се допаѓал, во четирите години што уследиле пак имало огромна корупција.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.819
Поени од реакции
17.034
Не можам а да не ти реплицирам, си пишал бааги :)

Види вака друже. Јас не сум експерт (ако такво нешто "експерт" постои), пошо фактите и околностите се менуваат на дневна база. Берзата се менува во наносекунди. Така да, најблиску до експерт би бил некој што прави доживотен и константен апгрејд на информациите (24/7), пример (NSA) и врз основа на тоа констатира некакви заклучоци. Што повеќе материјал за обработка, тоа пологичен заклучок. Не викам праведен, туку логичен. Во тој булк на податоци, јас си гледам низ мојата призма на интереси, ти низ твојата. Затоа сме различни и добро е да има таков баланс.

Знаеме за американското влијание, ЦИА, исламизацијата на Европа, ИСИС, Путин, мосад, С.Кореја, итн итн итн. Но да се запрашаме што е тоа што го читаме и слушаме? Чии се тоа "заклучоци" и зошто ние треба да веруваме или неверуваме во нив? :toe: Океј те разбирам, си читнал нешто лево десно, си видел на јутуб, сте врзале муабет со пријатели, и? Ти од твоето искуство и истражување се определи да си ВМРО или СОРОС? Не. Зошто непостои такво нешто - политичко и геополитичко искуство за навек. Си има рок на траење.

Јас искрено ОСВЕН идеолошки, не знам на која друга основа би го фаворизирале ова што денес се нарекува ВМРО. Катастрофа се.

Е сега во контекст на горенапишаното, бомбите на Заев беа само дополнителни информации на кои се изгради нова идеа. Нов заклучок. Нова (р)еволуција.
Јас ниту се чувствувам како платеник на СОРОС, ниту ми треба да ме плаќа СОРОС. Боли ме курац за СОРОС.
Единствено нешто што имаме заедничко (ако стварно им е таква намерата), тоа е: правдата за прв пат во македонската историја да ги стигне и воедно најголемите криминалци - политичарите. И тоа да го видиме сите, јавно и транспарентно. Да го видат и тие што претендираат во иднина за владини фотелји. ДА СЕ ЗНЕ БРЕ, кој сакаш биди, ако крадиш ќе лежиш. Тоа да се знае. И само тоа ме интересира. И само тогаш и тогаш ќе имаме шанса да изградиме држава, нација и единство.

Е тука ти стапуваш на сцена. Тоа што за мене е иднина, за тебе е сценарио на ЦИА и масоните во кое Зоран Ал Заеви кога ќе дојде на власт ќе го стави името и државата на продажба и ќе јаде живи луѓе. И на крај ќе изврши самоубиствен напад. Се поставува прашањето, дали јас да трошам од мојов драгоцен живот и да верувам во твоите убедувања, или да ги зграпчам годините што ми преостанале и да ги проживеам во некој помодерен свет.

Шо имам јас да се замарам со тоа кој ќе дојде на власт. Нека има фер избори, да знаат луѓето дека нивниот глас вреди.
Но ите како се замарам на таа новата власт да им се вртат пред очи слики кај што се уапсени Груевски, Мијалков, Миле, Горде и компанија.
Зошто ако им се вртат слики кај што Грујо (и покрај 5,5 милијарди украдени) се шета слободно, тогаш бато... најубо е ние 2 милиони доброволно да се пријавиме за гасна комора, и нека донесат 2 милиони јапонци да напрает држава за 2 недели.
не 2 милиона, има само 15 -20000 платеници кој лаат за некој фантомски 5.5 милиарди.... и лајат зошто сега студентски избори кога платениците се на халкидики да ги трошат парите од сорос....

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Мислам дека е јасно дека специјалци со полна опрема и хермелини со тешко вооружување пратени на студентски избори е чиста демонстрација на сила. Заплашување на народ. Оти уште тоа им остана.....
Да и во Киев овие шарените од десен сектор иако беа на 18 години убиваа полиција со гранитни коцки, живи ги палеа со молотови, така да не треба да се потценуваат тие 'деца'. Власта ако процени дека има опасност од некакви инциденти е должна да прати што треба и колку треба, тенкови, специјалци и слично.
Ти ако си нормален шарен којшто мирно митингува нема зашто да се плашиш од македонската полиција, но ако газињата ви се посрани и сте таму со цел да блокирате избори има причина за страв, знаете дека вршите кривично дело за кое меѓудругото се казнива со затвор.
А колку за возраста, во старите општества децата созревале порано, се женеле порано, психофизичкиот максимум на секој човек е на 18-22 години, тие деца тогаш биле воини, сечеле глави, ваделе црева на непријателот, набивале на колец..., така да иако демократијата ги кастрира младите и побавно созреват, при соодветни услови може многу брзо да созреат, особено со љубезното содејство на Сорос и ЦРУ. Така да власта треба да дејствува превентивно, да не дозволи Нуланд да дели гурабии и калшници на шарените.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
не 2 милиона, има само 15 -20000 платеници кој лаат за некој фантомски 5.5 милиарди.... и лајат зошто сега студентски избори кога платениците се на халкидики да ги трошат парите од сорос....
Баш сеа гледав, претор и асамати смештај за лек нема, мијалков , миле , тодоров сето таму било

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Да не беа ЕБР таму Љуми ќе го силуваше Кирил. :)

gug1

њњ
Член од
14 мај 2011
Мислења
330
Поени од реакции
101
во ебр има добри момци кој и незнаат за што беа дојдени, но имаше 3 што наредуваат и затоа се случи тоа што се случи.

сакаа да гп дадат кирилче за да си одат дома...

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
на халкидики да ги трошат парите од сорос....
Санторини, Миконос евентуално, не би се мешале со вас со патлиџани у гепек што идете у Паралија. Не знаете од Халкидики подалеку, неизживеани едни. И власт кога лапнавте, со опинци у Мерцедес од 630000 - затоа ви е око ненаситно за крадење. Да не дојдевте на власт, уште у кенеф ќе клечевте.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom