Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Студентите отсекогаш биле сила, тие се во таа бујна возраст и доста често ги користеле на пучови.
Еден од постарите примери е шарената револуција врз Шарл Дегол, човекот не сакаше НАТО а независна Франција и таму како ударна сила ги пуштија студентите и пучот успеа.
Така де не случајно овие со шарените фустанчиња и нивните газди на секоја цена сакаа да ја оглават таа сила.
Иако сме доста мала држава, треба да признаам дека Грувски или некој негови советници од ДБК се добро запознаени со методите на шарени револуции, сигурно прочитале и знаат многу повеќе од рецептот за шерени револуции на Џин Шарп или за методите на против дејствие да речеме Димитриј Зикин.
За сега тимот на Груевски се држат како лавови, сами против тоа големо надворешно зло. Не сум ВМРОвец и ако ова истото шарените му го правеа на Бранко или Заев, тогаш ќе го поддржував Заев. Треба да се знае дека после секоја шарена револуција иде само смрт и дезинтеграција на државата.

А за овие заблудените душички "демократи" што блокираа да се префрлаат гласачките кутии им е малку некој пендрак и малку влечење, требало тепање до посерување и право кај надаренион дечко во идризово, да им ги разцвета газињата.
Кој сте бе вие ГНАСИ да блокирате избори, кој ви го даде тоа право? Отидете во САД или во рајхот и да видете што ќе ве снајде ако пробате да блокирате избори!
Ебате лавовите! На деца од 20 години им пратија специјалци со борбени возила?! Кој блокраше избори, бе мајмун? Ги изгледа ли снимките кога овие барабите дојдоа и ја зедоа кутијата, или овие тројцата што трчаа со кутиите? Ебати копуците!

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
W

wicked_1

Гостин
Една кутија не се способни да одбранат, јаките ни револуцинери :D.
Па им се смее бе. :pos:

Замисли на тебе да чекаа студентите, на тебе и твојата радикал задруга со убермакедонци да им ги заштитите интересите, а?

Меѓу овие што снимаа и што протестираа имаше албанци и турци, истиве се неколку пати поголеми македонци од тебе и сличните ти.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Ете ти кажа Алмеида. Си се договорија да нема попис пошто така полесно ке ја заебеле опозицијата.
Имаш ти твоја тероија или се сложваш со тој став. Верувал или не баш сакам да прочитам што ти мислиш околу тоа зошто пописот беше прекинат.[DOUBLEPOST=1467467416][/DOUBLEPOST]
Бев по сендвичот :)
Сигурно не мислиш дека тука пишувам за џабе како тебе. Брат за брат сирењето со пари.
Ахааа, ти значи не анкетираш овде, опипуваш пулс меѓу граџанството :D
Не знам дали е за џабе или некој ти фрла трошки од даночни пари (ама браво, не се од СОРОС), само ти дечко не пишуваш, туку бегаш без одговори. Улетуваш со теза - "вие гомнари од сорос, платени сте, а ништо не знаете" и кога треба да се искаже став (па макар и смешен, инфантилен - читај провладин), тогаш се телепортираш магично. Браво за тебе!

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
"Да сум на местото на Сорос, или пак опозиција, би го искористил секој револт,
секој гнев на граѓанинот за да го свртам во моја корист против власта,
затоа што јас сакам да бидам на местото на власта, а не во опозиција
"

Кај нас опозицијата е премногу поштена за да се служи со вакви работи.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.286
Ахааа, ти значи не анкетираш овде, опипуваш пулс меѓу граџанството :D
Не знам дали е за џабе или некој ти фрла трошки од даночни пари (ама браво, не се од СОРОС), само ти дечко не пишуваш, туку бегаш без одговори. Улетуваш со теза - "вие гомнари од сорос, платени сте, а ништо не знаете" и кога треба да се искаже став (па макар и смешен, инфантилен - читај провладин), тогаш се телепортираш магично. Браво за тебе!
Одговорот додуша не во целот но основата ти е дадена( не од мене ) претходно, само некој треба да земи и да прочита. И што има лошо во тоа да прочиташ и туѓ став и мислење околу тоа, или полесно е само уклучисе изнавреѓај се живо и диво, прогласисе за најпаметен и толку. Претпоставувам дека ти имаш друго мислење само неможам да бидам сигурен се додека не го прочитам. Вака за да не нагаѓаме и да не читаме мисли фино лепо ке си прашаш па некој ке кажи, некој ке нареди смајлиња, некој ке направи ова некој она, секој во зависност од способностите и можностите.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Шо требаше? Да извадат безбол палки? Сега е 2016.г. , јави на твоите у пештерата!
Ah, its the Current year!
https://www.youtube.com/watch?v=phw_KGdme6E

:свиркам:

On the Internet, especially Tumblr, LiveJournal, Facebook, and other SJW echo-chambers, "It's the current year ..." is used to prefix an exasperated observation or complaint about the sad state of human affairs, urging people to change their ways, because, c'mon guys, we're not cavemen anymore. The complaints are always about things so ingrained in human nature that they will likely never change, even if humanity survives a thousand current years into the future.

Ask the (current) favorite Liberal Twatmuncher John Oliver. He got his start by fucking Jon Stewart in the anus on The Daily Show, went to HBO and started one of their (current) top rated shows. Pale white man with supremely punchable face.
https://encyclopediadramatica.se/The_Current_Year

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.921
Поени од реакции
11.721
Шо требаше? Да извадат безбол палки? Сега е 2016.г. , јави на твоите у пештерата!
Pa ocigledno so takvi nepismeni majmuni ne se razgovara, nego se zema molotov i se palat. Ovaa vlada taka ke padne, a ne so glumenje gandi i majka tereza.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ti procita li uopste sto imase pisano degenerikot? Ja bi i kastracija mesto ban...
Прочитав, ама сеедно, негово право е што ќе напише. А тебе за ова „дегенерик“ би требало да те отстранат од дискусиите.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Pa ocigledno so takvi nepismeni majmuni ne se razgovara, nego se zema molotov i se palat. Ovaa vlada taka ke padne, a ne so glumenje gandi i majka tereza.
Тогаш немаше потреба од избори, нека одат на некоја ливада, нека се испотепаат, па каде е силата, нека биде и победата!

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
А според тебе што е геополитиката? Мислиш дека обичниот народ ко мене и тебе некогаш ќе ги дознае вистинските намери на големите играчи?
Мислиш дека Мирка со нејзините анализи и ние со нашите шпекулации (па дури и да се од Штаб) ќе ја дознаеме вистината?
Тука ти ставив еден лајк, ние точно не можеме да ја знаеме глобалната геополитика кој ја води и што точно планира. Но сепак не сме свињи, овци, кокошки и други животни, имаме разум така секој може да претпоставува и вади разни логички заклучоци, не само мислења од штабот на Заев, Груевски, Ахмети, Сорос. За разлика од порано кога имаше само радио, весник и телевизија насоката беше еднонасочна, системот ти влијае на тебе а ти нема каде јавно да го изјавиш своето мислење. Во моментов можеш, сам си читаш се, теорија од 'добрите', од запад,од исток и од алтернативни и конспирација теориите, на кое ќе поверуваш е твое право, по едно конкретно прашање има многу одговори и сите тврдат дека се вистинските, ти самиот решаваш на кого ќе се довериш, на основа на твоето мислење, воспитување, образование, животно искуство, но треба да знаеш дека од сите различни мислења вистината е само една а другото е лага, главното правило е ако дури едно нешто од таа теорија не дава логичен одговор, значи е лага.
Нека ти дадам еден пример: Некој те пречека и претепа со хебла, ти незнаеш кој е тој, кој порачал и зашто, но си убеден и сигурен дека не ти е пријател, тоа е нормалната логика, Сорос и шарените може да те убедуваат дека се тоа е нормално, тие ти се пријатели и ќутекот е за твое добро.
Нека ти дадам друг пример: По резолуција на ООН бегалец е човек кој бега од земја во која се води војна во соседна на неа држава. Од тука следи дека ЕУ не е должна и не треба да ги прима тие луѓе, може да им помага во бегалските кампови во Турска. Но гледаме дека некој спротивно на желбите на сите ЕУ народи организира логистика, пропаганда и законска основа да насели 3-4 милиона, во иднина ќе се многу повеќе. На основа на тие податоци ти треба сам да размислиш по прашањето, кој се можни причини ЕУ елитата спротивно на желбата на своите граѓани го прави сето тоа, дали тоа е демократија или диктатура и кој би можеле да бидат целите на тоа поведение на елитата. Јас лично до сега освен "Планот Калерги" не сум нашол друга теорија која дава логичен одговор на сите тие прашања кој се појавуваат околу сегашната ситуацијата во ЕУ.
Нека дадам и последен пример: САД и ЕУ го создадоа, обучија Осама Бин Ладен за војната во Авганистан против СССР, после тоа им стана непријател, или терористите Дока Умаров, Ахмед Чатаев, Мулан Абдула Омар, Ал Багдади, Али Ахмети и Зоран Заев. Повеќето од нив ги извадија од затвор и им пружија силна логистика и ги користеа главно за лоши работи. Треба секој сам да помисли кој се мотивите за ослободувањето од затвор на Зоран Заев, Али Ахмети или Ахмед Чатаев, дали се доброто на светот или за друга цел?
Главно во политиката да си задаваш прашања и бараш логичен одговор, не дека стално ќе е точен, но барем шупливите, нелогични и без аргументи теории на Сорос, можеш одма да ги класифицираш како лага. За посериозна аналитика треба доста книги и теорија да совладаш од доста области, исто така дел од таа материја не е јавно достапен.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom