Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
20 јуни 2016
Мислења
257
Поени од реакции
120
Пишував еднаш на темата, ми помогнавте многу, сега барам повторно совет. Со оглед на тоа во каква ситуација сум на крајот очекувам и исмејување, најмалку тоа ми е потребно.

Од кога раскинав со претходниот партнер се зближив со една личност преку социјалните мрежи.
Си кликнавме некако, додека разговаравме со часови, со денови изгледаше ко да се познаваме со години.
Да скратам малку, близината го направи своето иако и двајцата бевме од различни краеви на земјата. Тоа мене не ми пречеше, наводно и нему не на почетокот, го прифатив со сите маани, лицемерен идиот, ама ми годеше неговото внимание што го даваше, не знам дали имаше чувства од негова страна, изгледаше дека има, така велеше тој, но јас бев веќе луда по него што ми беше прв на листа на приоритети. Месеци по месеци, дојде и година, за жал не се видовме, се до пред две недели како гром од ведро небо ме праша што планирам, до кога вака, не сме се виделе бла бла изговори, мора да преќинеме, ми пречи далечината, пријатели нема да бидеме од него. Ладен туш за мене, буквално го молев да најдеме компромис но не наидов на разбирање од него. Прекинавме начисто, никаков контакт иако ми велеше дека му недостигам, еден ден после тоа кога го побарав да разговараме по моја иницијатива. Пред 4 5 дена повторно разговаравме и заврши лошо, од тогаш ништо.
Ми се сруши светот, бев спремна да ризикувам, чекав негов збор само, многу ветуваше тоа нашето, порано постојано зборувавме, сега воопшто не, од тогаш гледам само провоцирање од негова страна, девојка имал, ме заборавил, не знам што..
Пред да кажете збор два како можеш да го сакаш а го немаш видено.. Не знам, во моментов најмалку можам да размислувам, да анализирам, да барам решение.
Не планирав да дојде до ова, да негувам некои чувства за некој што не го познавам, не ми пречеше каков е, го прифатив, знаев што се крие во него но ниту на крај памет не се надевав дека ќе дојде до ова.
Како одминува времето, според неговото однесување почнав да мислам дека друга девојка е во прашање, дека провокациите всушност не се провокации и дека се вистина. Да ми кажеше веднаш дека е тоа, ќе се тргнев сама.
Не, не ми недостига неговото внимание, имам внимание од други, ми треба тој, со неговата харизма, привлечност, смислата за хумор, се.

Не знам како да се однесувам, како да се помирам.
Друштвото ми вели дека успеав без еден, ќе успеам и без овој, но со него поинаку беше.
Немој да мислиш на него едноставно сте се запознале преку нет никогаш не сте се виделе ти не знаеш ни за каква личност се работи. Доколку си му била битна и сакал некогаш да се запознаете лично и да има нешто меѓу вас искрено да збориме за таа цела година што сте се допишувале ако не повеке бар еднаш ке се сретневте во живо. Немој да си го уништуваш животот за ништо продолжи понатаму запознај некој што ке знае да те цени и нема да ти губи само време залудно за на крај да те откачи

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.417
Поени од реакции
4.326
дечки ај вака да видам ваше мислење...имав долга врска скоро 8 години и прекина значи на ептен пријателски начин и нормално почнавме двата да си тераме друг живот,после одредено време значи не одма запознав девојче ептен ми се бендиса и почнавме да се гледаме често иако не бев за врска некако се приврзав и онака си го засакав...и таја цело време ми вели како мн ме сака,неможи без мене бла бла итн.арно ама уште од почетокот му сметаше минатото мое иако го знаеше и свесно влезе во врска со мене му сметаше шо јас сум зборал со бившата па му објаснував дека нема врска крај е меѓу нас ама џабе дури почнав и да ја избегнувам оваја.и некако одредено време прекина се се додека бившата ми пиша на фејсбук порака во инбокс и јас да се напрам поштен му кажав и од тогаш ете 4 месеци непрекинато секојдневно за то се збора,секојдневно кавги,нервози и стално кога и да се поткскараме јас сум тој шо пробва да среди,и мислам дека го користи тој момент и ептен си зема сила во последно и секојдневно сега ме обвинува за се шо се дешава,секој проблем јас сум бил крив итн. а стварно нејкам да прекиниме ама едноставно неможам поќе да објснувам како дека неможам да го сменам минатото...некој совет да дај шо да прам?[DOUBLEPOST=1466837732][/DOUBLEPOST]дечки ај вака да видам ваше мислење...имав долга врска скоро 8 години и прекина значи на ептен пријателски начин и нормално почнавме двата да си тераме друг живот,после одредено време значи не одма запознав девојче ептен ми се бендиса и почнавме да се гледаме често иако не бев за врска некако се приврзав и онака си го засакав...и таја цело време ми вели како мн ме сака,неможи без мене бла бла итн.арно ама уште од почетокот му сметаше минатото мое иако го знаеше и свесно влезе во врска со мене му сметаше шо јас сум зборал со бившата па му објаснував дека нема врска крај е меѓу нас ама џабе дури почнав и да ја избегнувам оваја.и некако одредено време прекина се се додека бившата ми пиша на фејсбук порака во инбокс и јас да се напрам поштен му кажав и од тогаш ете 4 месеци непрекинато секојдневно за то се збора,секојдневно кавги,нервози и стално кога и да се поткскараме јас сум тој шо пробва да среди,и мислам дека го користи тој момент и ептен си зема сила во последно и секојдневно сега ме обвинува за се шо се дешава,секој проблем јас сум бил крив итн. а стварно нејкам да прекиниме ама едноставно неможам поќе да објснувам како дека неможам да го сменам минатото...некој совет да дај шо да прам?
Си напраил грешка што си и кажал за кореспонденцијата на фејзбук а уште повеке си згрешил што си и кажал за добрите односи во кои сте со бившата. А тебе ке ти смета сегашнава девојка да ти е у контакт со нејзиниот бивш дечко? Нема ништо полесно, поедноставно, и поверојатно од тоа да се плеснат некои кои се плескале 8 г и останале во добри односи..... Секако дека добри односи и комуникација со бившата ке му смета и на новиот дечко на бившата. Најдобра опција ти е да си останете во добри односи и комуникација со бившата али за тоа да не тропате наоколу а најмалку на сегашните партнери. Ќути и еби.[DOUBLEPOST=1467335140][/DOUBLEPOST]Секако, горенапишаното се однесува на ситуација во која ти си и раскинал на бившата и сте останале во добри односи и комуникација. Но од тоа дека сте раскинале на ептен пријателски начин јасно е дека таа тебе ти раскинала. После 8 години да и раскинеш на женска има очите да ти ги ископа на раскинување. Значи бившата ти раскинала оти си нашла некој друг за кој смета дека е подобра прилика за неа (финансиски, стаусно....) но воопшто не е сигурна на што е со новиот дечко односно не и се јасни неговите намери. Сега за сега сигурно и е убаво, нови работи, грчка, хрватска... но иднината со него и е сеуште неизвесна. Бидејќи спомна дека 8 години сте биле во врска тоа значи дека веќе и годините и поодминуваат и кај и да е треба да се мажи, нема време за заебавање па затоа тебе сеуште те држи како резервна, веќе испитана варијанта, па ако ја зафркне сегашниот веднаш ке се врати кај тебе. Ако се осигура во добрите намери на сегашниот дечко верувај дека секундарно ке ги прекине и добрите односи и комуникацијата со тебе и кога ке те сретне на улица нема ниту здраво да ти рече а на дечкои ке му шепне на уво- еве го овој сељаков, лелее неможам да го гледам.... Ако сегашниот дечко и раскине или таа осети дека не бидува ништо од таа врска тогаш очекувај порака или повик со содржина- многу ми е тешко, сакам да се видиме, нешто да ти кажам. Е', ако отидеш на тоа видување, нема ни да се свестиш како бившата пак ти станала сегашна девојка. Ги знае сите твои слаби точки и ке те спакува во два, три потези. Нема да ти каже дека ја исшутирал новиот дечко или дека прашање на време е кога ке го добие црвениот картон. Не. Ке ти плачи и ке ти кажува за други ,,големи проблеми,, кои ја снашле, дека нема кому да се искаже, дека новиот дечко е торко невиден и дека ке му раскине, дека не чувствува ништо за него, дека сватила оти е заљубена само во тебе и неможе да сака никој друг, дека многу ти згрешила и се кае, НО дека несака да ти ја расипе новата врка, дека сте супер пар со новта девојка, дека новата девојка ти е многу убава, дека ви посакува среќа, дека знае оти е невозможно и не очекува да и простиш и повторно да бидете заедно но ете само сака да ти се искажи и извини... ке те потсети на среќните мигови поминати заедно.... секако на средбата ке биде облечена онака секси како што тебе најмногу ти се допаѓа. И ке те натера ти да ја молиш повторно да бидете заедно а таа демек не сака оти не те заслужува... Како што реков, нема ниту да се свестиш како пак си влеговл во врска со бившата. Исто така нема да се свестиш и како експресно новата девојка дознала за твојата средба со бившата сега пак веќе актуелна девојка, и нема ниту да се препознаеш колку ладно ке и раскинеш на сегашната. Затоа внимавај со тие добри односи и комуникација со бившата која ти раскинала. Ова многу добро ти го има објаснето Sussaro на темата Зошто бившите не се враќаат, побарај го и прочитај го.

Последно уредено:
Член од
9 август 2015
Мислења
73
Поени од реакции
61
Дечки другарка ме замоли да го постирам ова , ако можете да помогнете со некој совет би било супер :)

Не е некој си проблем , но моментално мене ми е ко планина на грб . Е вака еден период бев константно нервозна и за се нешто му се лутев и негодував , и знам дека ја претерав ! Последнава недела некако како да е ладен кон мене , но пак се јавува да ме слушне и сл. но со пола уста ми збори на тел . Е дајте совет како да ја оправам работава ? Се извинив едно 3 пати ама некако нема некој напредок , ова ни е да речам прва ваква ситуација , никогаш не сме се скарале за ништо , ни за најголемите проблеми . Мислев да му купам нешто убаво за периодов во кој е моментално една убава работа му се случи , и пивце со тоа се разбира и уз тоа уште еднаш да се извинам длабоко. Срце ми се кине кога едвај ми збори , се дистанцира , мислам и на него се му се собра ...... Знам дека сакаше да олабави почесто почна со другарите да се гледа , после тоа го осеќам дека е посмирен , порасположен . За сакање знам дека за мене душа ќе даде ако треба ..... Сама си ја заебав никој не ми е крив . Помош да ја средам работава ? Не можам да издржам веќе вака .....

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Дечки другарка ме замоли да го постирам ова , ако можете да помогнете со некој совет би било супер :)

Не е некој си проблем , но моментално мене ми е ко планина на грб . Е вака еден период бев константно нервозна и за се нешто му се лутев и негодував , и знам дека ја претерав ! Последнава недела некако како да е ладен кон мене , но пак се јавува да ме слушне и сл. но со пола уста ми збори на тел . Е дајте совет како да ја оправам работава ? Се извинив едно 3 пати ама некако нема некој напредок , ова ни е да речам прва ваква ситуација , никогаш не сме се скарале за ништо , ни за најголемите проблеми . Мислев да му купам нешто убаво за периодов во кој е моментално една убава работа му се случи , и пивце со тоа се разбира и уз тоа уште еднаш да се извинам длабоко. Срце ми се кине кога едвај ми збори , се дистанцира , мислам и на него се му се собра ...... Знам дека сакаше да олабави почесто почна со другарите да се гледа , после тоа го осеќам дека е посмирен , порасположен . За сакање знам дека за мене душа ќе даде ако треба ..... Сама си ја заебав никој не ми е крив . Помош да ја средам работава ? Не можам да издржам веќе вака .....
Пошто нема нешто многу детали, јас би одел со тоа да направи нешто во кое што би уживале двајцата, би имале повеќе време заедно, сами, како би се средила ситуацијата. Дали ќе биде тоа некој викенд некаде, или да му спреми некоја вечера, па поминување на ноќта заедно, то ќе си зависи од тоа шо луѓе се и од можностите.

Како и да е, според мене, после нешто вакво, каде што пак ќе кажам, битно е тоа да се сами и да можат да прават што сакаат, или ќе биде се како што треба, ќе си направат рестарт или ќе сфатат дека веќе не оди и тоа е тоа. Во секој случај ќе биде подобра ситуација од сегашната кога си ни ваму ни таму. Не сфатив колку време поминало, ама претпоставувам бар една недела по пишаното, па тоа би било доволно и двајцата да се оладат во главите и да видат што понатаму.

Член од
9 август 2015
Мислења
73
Поени од реакции
61
Пошто нема нешто многу детали, јас би одел со тоа да направи нешто во кое што би уживале двајцата, би имале повеќе време заедно, сами, како би се средила ситуацијата. Дали ќе биде тоа некој викенд некаде, или да му спреми некоја вечера, па поминување на ноќта заедно, то ќе си зависи од тоа шо луѓе се и од можностите.

Како и да е, според мене, после нешто вакво, каде што пак ќе кажам, битно е тоа да се сами и да можат да прават што сакаат, или ќе биде се како што треба, ќе си направат рестарт или ќе сфатат дека веќе не оди и тоа е тоа. Во секој случај ќе биде подобра ситуација од сегашната кога си ни ваму ни таму. Не сфатив колку време поминало, ама претпоставувам бар една недела по пишаното, па тоа би било доволно и двајцата да се оладат во главите и да видат што понатаму.
Незнам ни јас како да и помогнам , знам дека дечково по пет пати дневно се јавува , и самата рече една нијанса е подобро во однос на почетокот од неделата . Само една недела се случувало ова вака , сакам да и помогнам зошто знам колку се сакаат , ептен складен пар , за се било со мирно и тивко . Незнам дали да ја поддржам да му купи нешто дали е ок таа идеа , се затвори скроз девојчево бара решение , не знам како да и помогнам :toe:[DOUBLEPOST=1467361492][/DOUBLEPOST]

Незнам ни јас како да и помогнам , знам дека дечково по пет пати дневно се јавува , и самата рече една нијанса е подобро во однос на почетокот од неделата . Само една недела се случувало ова вака , сакам да и помогнам зошто знам колку се сакаат , ептен складен пар , за се било со мирно и тивко . Незнам дали да ја поддржам да му купи нешто дали е ок таа идеа , се затвори скроз девојчево бара решение , не знам како да и помогнам :toe:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.462
Колку години имаат (отприлике)?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.462
девојчево е 26 , типот 32
Недела дена е прекраток период за донесување на точни заклучоци. Иако он оладил, ништо страшно. Она треба да не избрзува со реакции, сепак е во доцна адолесценција каде хормоните веќе се устоличуваат мање више а башка верувам има и некое какво такво искуство со машки. Он ќе си легне на брашно, нека помине време, малце повеќе внимание нека посвети и тоа е тоа.

Член од
10 декември 2014
Мислења
18
Поени од реакции
14
Види ти си била во депресија си нашла рамо за плачење и си направила само замена . Далеку е ова од љубов слушај од искуство ти кажувам. Ушивај сега малку олади едно 3-4 месеци па почни да си бараш друг партнер немој да молиш никого. Никој не е над тебе и цени се мажите несакаат лигавење.
Ти благодарам на зборовите, денес малку ми е подобро, ќе видам до кога. Само ми е мака што можев да направам нешто за да спречам да дојде до ова, не размислував за последиците на почетокот, на почетокот ми беше цел да избегам од реалноста и дозволив да дојде до ова. Ќе ризикував, не е проблем, воопшто не ми беше. Но ја почитувам неговата одлука. Само, се надевам дека еден ден ќе сфати дека можеше да го има она што го бараше а не го доби од никоја друга, како и да е. Таа подршка, таа посветеност и разбирање и сам е свесен дека нема да ја добие.

Немој да мислиш на него едноставно сте се запознале преку нет никогаш не сте се виделе ти не знаеш ни за каква личност се работи. Доколку си му била битна и сакал некогаш да се запознаете лично и да има нешто меѓу вас искрено да збориме за таа цела година што сте се допишувале ако не повеке бар еднаш ке се сретневте во живо. Немој да си го уништуваш животот за ништо продолжи понатаму запознај некој што ке знае да те цени и нема да ти губи само време залудно за на крај да те откачи
Мака ми е за таа цела година што ја потрошив за него, што дозволив да дојде до ова, не знам. Ќе се потрудам, личноста ми беше баш она што го барав, штета што не се видовме иако го прифатив со сите маани. Ќе дадам време на времето. Ми значеше многу, знаеше и тој, но животот оди понатаму, нели?

Член од
20 јуни 2016
Мислења
257
Поени од реакции
120
@Кип_Дачејнџ се надевам ддека барем малку ти помогнав. Секако дека животот оди понатаму научи да се цениш за ги научиш и другите околу тебе да те ценат како што заслужуваш.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903

Остај го да гледа ЕУРО2016 сам со другари, и ќе се средат работите. Ако е фан на некоја репрезентација, види купи му дрес.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

црвен веш и бловџоб
Се е простено!

Kajgana Shop

На врв Bottom