Референдум во врска со членството на Обединетото Кралство во ЕУ (Bretxit)

• Креатор на темата Креатор на темата Ne_sum_ja
  • Време на започнување Време на започнување
Vodafone said that 55% of group profits in the last financial year came from its European operations, with the UK providing just 11%. The company is also to start reporting its financial results in euros, rather than pounds.

Vodafone said the single legal framework spanning all member states, as well as freedom of movement, capital and goods, were "integral to the operation of any pan-European business".[DOUBLEPOST=1467203312][/DOUBLEPOST]Мислам дека ЕУ ќе настапи тврдо кон Британија во идните преговори и не очекувам да им даде многу од тоа што сакаат. Посебно слободниот пазар очекувам скапо да го платат (ако воопшто го добијат на почетокот).

Инаку доколку Британија добие поволен договор ризикуваат други земји од ЕУ да го побараат истиот.

Интересна кратка изјава имаше Меркел, "резултатите кажуваат дека Британците не сакаат да бидат дел од ЕУ и слободниот европски пазар и ние ќе го почитуваме тоа".

татарите најзагрижени за опстанокот на фунтата и ВБ :kafence:

Тоа не го прави помал лажго, а значи ке присоствува на седници на кои ке дискутира за преговортие на Велика Британиja,а платата ке се откаже за другото време?

Ти етикитираше за фашизам, сега кога ти го покаже човек ...велиш се спушти. Уште ти се спушти, просто ти го покажав на твоето ниво.

А поминаха преку Грциja, РМ, РС.... и нивните системи не видели како проблем. Коj да сноси отговорност сакаш?

Не смеjaм ни да кажам дека са изолирани, ни дека не са. Ти ако имаш докази... повели.

Тоа ти си го фантазираш. Не сум кажал вакво нешто.

Абе баш во моментот се дешава во Велика Британиja...тоа ти предизвикуват ликови кои са ти кумири - ала типа Фараж.

Ке ме извиниш, но Велика Британиja изобшто не беше зафатена от брана на мигрантите от Сириja,Авганистан и во Мала Азиja. Зафатената беше Германиja.
Велика Британиja си има мигрантите уште от времето на империjaта. Знаеш што е Commonwealth?

Водафон исто са на пат да преместат централата си от Велика Британиja.
https://money.bg/companies/i-vodafone-obrashta-grab-na-velikobritaniya.html

Јас имам доста оправдливи причини зошто да го сметам Мартин Шулц за фашист, доволно е да ги видиш неговите настапи во Европскиот Парламент како пратеник, наспроти сегашните негови настапи како претседател на Парламентот, додека ти од друга страна, не потенцираше ниту еден аргумент со кој мене ме етикетираш како фашист.

Интересен ти е аргументот за транзитната рута на таканаречените бегалци. Имено, истите поминуваат, или во случајот со Балканската рута - поминуваа, или без никакви документи или со лажни документи. Но тука беше ЕУ за да ги прифати, поради што македонските власти прифатија да им обезбедат безбеден превоз од грчката до српската граница.

Прашањето е: Зошто нивниот идентитет и нивното потекло не биле целосно проверени од страна на грчките власти, кога и Грција е членка на ЕУ ?

Малку си нејасен околу превземањето одговорност, од една страна го обвинуваш Најџел Фараж за инцидентите во Велика Британија, каде што имигранти од Полска и други држави биле жртви на вербални навреди и напади, додека од друга страна велиш дека обвинување на Ангела Меркел и Франсоа Оланд за терористичките напади во Париз и во Брисел, како и за силувањата и ограбувањата на цивилното население во Кале во Франција, во Келн во Германија и во бројни други центри за азиланти низ Европа, е моја фантазија.

Некако не ти држат вода предрасудите, Фараж во Велика Британија ги повикуваше Британците да гласаат за излегување на Велика Британија од ЕУ на референдумот кој се одржа на 23 јуни 2016, што значи дека станува збор за фер и демократска одлука, додека од друга страна, Меркел и Оланд никогаш не ги прашаа сопствените граѓани на референдум дали прифаќаат примање на недокументирани имигранти од блискиот исток и од северна Африка.

Не знам за Кристална Ноќ во Велика Британија, барем досега не сум слушнал за загинати, силувани или ограбувани невини цивили, па извини ме бидејќи не ги третирам досегашните инциденти како Кристална Ноќ. Од друга страна, знам дека имаше загинати во Париз и во Брисел и дека имаше загинати и ограбени цивили во Кале и во Келн, а сигурно ги има и во други центри за азиланти.

Знам одлично што е Комонвелтот, исто како што знам дека исламистичките ѓубриња кои ги извршија терористичките напади во Париз и во Брисел, исто како и силувањата и ограбувањата во Кале, Келн и други центри за азиланти, не потекнуваа од држави членки на Комонвелтот.

татарите најзагрижени за опстанокот на фунтата и ВБ :kafence:

Уште малку и ќе почнат да ги сечат вените за да извршат групно самоубиство доколку уште некоја друга држава членка на ЕУ одлучи да излезе од унијата.

Последно уредено:
BBC ги споредува позициите на Leave кампањата пред референдумот и како истите се сменија веднаш по истиот.

Immigration
The campaign claim: Immigration levels could be controlled if the UK left the EU. This would relieve pressure on public services.

The current claim: Immigration levels can't be radically reduced by leaving the EU. Fears about immigration did not influence the way people voted.

Contributions to the EU budget
The campaign claim: We send £350m a week to Brussels, which could be spent on the NHS instead.

The current claim: The claim was a mistake, and we will not be able to spend that much extra on the NHS.

The single market
The campaign claim: Some on the Leave side suggested the UK does not need preferential access to the single market.

The current claim: The UK should get preferential access to the single market but will not have to accept freedom of movement to get it.

Целата статија опширно со нивна анализа.
http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu-referendum-36641390

Неверојатно е како енглезите ги изманипулираа на карта на национализам така лесно, сега ќе се тресат и ќе праат протести младите и општо народот ради хировите на гдом-esque абдали како Фараж и компанија.

Во очекување сме и да читаме како протестите што неминовно следат се масонски сценарија. :tvg:

Во очекување сме и да читаме како протестите што неминовно следат се масонски сценарија.

Секогаш има некаква теорија за “виша“ сила кога тие што треба да се паметни, сталожени, со напредна визија, со чувство за припадност, итн. се испосерат како недоделкани аџамии... :icon_lol:

ЕУ рајхот ќе ја отстрани Бриранија од заедничкиот пазар, ако Британија го отфрли правото на слободно придвижување.

Од тука може секој да разбере дека не станува збор за трговија, бизнис, пари, а за идеологија. Ако Британија не сака да прима заселници нема да има општ пазар, тука е таа нишка на фашизмот, не сакаш рајх, немаш двополови бракови, не ја даваш земјата на нас, нема да тргуваме со тебе.
Треба да се издигне еден ѕид околу ЕУ рајхот да се запечати и минира, ако имаш односи со нив, полека те превземаат.

....

Ке ме извиниш, но Велика Британиja изобшто не беше зафатена от брана на мигрантите от Сириja,Авганистан и во Мала Азиja. Зафатената беше Германиja.
Велика Британиja си има мигрантите уште от времето на империjaта. Знаеш што е Commonwealth?[DOUBLEPOST=1467202736][/DOUBLEPOST]Водафон исто са на пат да преместат централата си от Велика Британиja.
https://money.bg/companies/i-vodafone-obrashta-grab-na-velikobritaniya.html

916.jpg

Left, an example of the posters that have been put up in Muslim enclaves in Britain. Right, British jihadists in Syria encourage British Muslims to take up arms for the Islamic State, in a recruitment video entitled "There is No Life Without Jihad".

Шкотска доби право да биде сослушана во Брисел“, рече денеска Јункер. „Затоа, јас внимателно ќе го слушам она што првата министерка ќе ми го каже, но ние немаме намера, ниту Доналд (Туск, претседателот на Европскиот совет), ниту јас, да се мешаме во британскиот процес. Тоа не е наша работа.“

Шпанскиот премиер, Маријано Рахој, беше уште построг во уривањето на шкотската надеж дека нема да биде протерана со брегзитот.

„Сакам да бидам многу јасен: Шкотска нема надлежност да преговара со Европската Унија. Шпанија се спротивставува на какви било преговори со кого било друг освен со владата на Велика Британија“, изјави тој на прес-конференцијата по самитот на европските лидери во Брисел.

Плус ако сакаат Шкотска нов референдум треба Кралицата да ја прашаат за дозвола
http://off.net.mk/vesti/svet/zoshto-shkotska-nema-da-dobie-ushte-eden-referendum-za-nezavisnost

Според ова Шкотска 90% останува во УК.
Протести ова она, да ќе има, само повеќето ќе се на територијата на ЕУ и така поватрени би требало да бидат :D

ЕУ воведе и сеуште има санкции према Русија сите други САД,Јапонија а сега и УК слободно си тргуваат, кој е во ШТЕТА од тоа :cautious:
Англичаните цел свет го клецаат веќе 300 години :sekc: , немаат време за своите братучетки.

ЕУ рајхот ќе ја отстрани Бриранија од заедничкиот пазар, ако Британија го отфрли правото на слободно придвижување.
Абе знаеш Заедничкиот пазар на ЕУ подразбира слободно движење на стока, услуги, капитал и луѓе. Овие 4 се интегрален дел од Пазарот и во принцип се неделиви.
Ако УК излезе од ЕУ - излегува и од Заедничкиот Пазар. Не е избркана, сама си оди.

Ако УК излезе од ЕУ - излегува и од Заедничкиот Пазар. Не е избркана, сама си оди.
Британците со целиот свој интелект ги прочитаа сублиминалните пораки, 25иот кадар од секој ЕУ спот, ишаретите од фирерот Меркел кои семантички беа испреплетени со пораки за насилно истерување на Британија од ЕУ.

Но бидејќи Британците се библиски народ, секогаш настроен кон иднината, со научени лекции од минатото, ги разбраа овие скриени пораки, ја прочитаа провидната игра на Рајхот и немаа друг избор освен да изгласаат да излезат од Унијата.

Секако дека референдумот си е легитимна воља на граѓаните на UK и како таков мора да се испочитува во целост во најбрзо можно време. Тоа што на просечниот Leave гласач дарбата за читање се сведува на читање на амбалажата на пивото е скроз друг муабет.

Референдумот и неговата (зло)употреба е одлика на неодлучна и слаба влада, а помалку демократија. Демократија имаш секои 4 години баш за да се избегне референдумот. Затоа што по кој ОБЈЕКТИВЕН критериум некој ќе каже кое прашање е за референдум а кое не? Еве за некој името е поголемо прашање за референдум за друг СК2014 и што правиме во тој случај? Затоа се гласа влада, што ќе сноси ОДГОВОРНОСТ, а не кога ќе згусне да си го прашам народот. Костумосани во мерцедеси можеме сите да бидеме, ама тоа мора да има цена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom