Сметате ли дека државата треба да ги забрани окултистичките организации со закон?

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
то дека е на Македонскиот народ важи само за ослободување од даноци, не важи на пример за давање бесплатни услуги на тој Македонски народ?
За бесплатно, обрати се кај Сорос.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
За бесплатно, обрати се кај Сорос.
не ви е срам бе ќе дојде странска црква па беспари ќе крсти ќе укопа покојник а вие прајте бизниси и дивиденди делите на грб на сопствен народ и го користите како даночно ослободување....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
не ви е срам бе ќе дојде странска црква па беспари ќе крсти ќе укопа покојник а вие прајте бизниси и дивиденди делите на грб на сопствен народ и го користите како даночно ослободување....
„Странска црква„?

Дај лебати, елаборисај го овој израз. Се надевам дека не мислиш на погребална фирма у приватна сопственост, која саде закопуе упокоени...:pos:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
„Странска црква„?

Дај лебати, елаборисај го овој израз. Се надевам дека не мислиш на погребална фирма у приватна сопственост, која саде закопуе упокоени...:pos:
евангелистите пример комотно ќе те крстат и укопаат беспари, нема да ти побараат кеш лова за да ти ја спасат душата

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Aleksandar Nevski што подразбираш ти под слободен човек? И што правиш ти толку во реалност и тоа го исповетуваш со слобода? ...
Слободен сум од грев, од страсти,од смрт, не сум роб на никого, нема ритуал ниту формула ниту закон кој може да ме врзе. Се можам преку Христа, кој ми дава сила и е надеж на моето спасение. И да згрешам една буква во молитвата никоому ништо, Бог е со мене. А вие? Слободни сте?[DOUBLEPOST=1467191781][/DOUBLEPOST]
А како пресмета токму 99%? Ќе можеш да подобјасниш или лупна онака „од тепка„ со надеж дека си во право?...?...
Му го шепна Амди Кока Кола пратеникот и собратот, овај Пелистерка, забораив!!!

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Слободен сум од грев, од страсти,од смрт, не сум роб на никого, нема ритуал ниту формула ниту закон кој може да ме врзе. Се можам преку Христа, кој мин дава сила и е надеж на моето спасение. И да згрешам една буква во молитвата никоому ништо, Бог е со мене. А вие? Слободни сте?
17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”

Марко 16.

Ги имаш знаците на тој што поверувал??

Лекуваш болни со полагање на раце??
Ништо отровно не ма да ти наштети??
Говориш нови јазици?

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.

Јован 14

Го замоли госпот да нема појќе војни болести и глад? Ти исполни ли??
Или се молиш за свои лични потреби?

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”

Марко 16.

Ги имаш знаците на тој што поверувал??

Лекуваш болни со полагање на раце??
Ништо отровно не ма да ти наштети??
Говориш нови јазици?

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.

Јован 14

Го замоли госпот да нема појќе војни болести и глад? Ти исполни ли??
ДА!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Па оти има уште болни по болници ете барем во твојот град? каде се тие знаци со кои те обдари госпот?
една твоја молитва можеше да спаси деца од смрт, едно твое полагање на раце да кренат нечија ќерка од самртна постела, место да исполнуваш то шо ти даде госпот, ти се курчиш на форуми а то не е ич рисјански

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
евангелистите пример комотно ќе те крстат и укопаат беспари, нема да ти побараат кеш лова за да ти ја спасат душата
А убо ти реков, и тоа на време, цитирам:

„...Се надевам дека не мислиш на погребална фирма у приватна сопственост, која саде закопуе упокоени...„.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А убо ти реков, и тоа на време, цитирам:

„...Се надевам дека не мислиш на погребална фирма у приватна сопственост, која саде закопуе упокоени...„.
а МПЦ е државна погребална фирма?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
а МПЦ е државна погребална фирма?
Да глупо ли прашање...

Не бе Let3, не. Си постојат ЈП за погребуење, читај: закопуење, и кои наплаќаат дебели пари. Погледни ги цените низ Скопје и ќе ти станиТ све јасно. 800Евра за гробно место...и јаче.
Од тие пари, МПЦ-ОА нема никаков ќар, а да биде кретенизмот поголем, јавноста абер нема во чии џебој одат тие силни пари

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Да глупо ли прашање...

Не бе Let3, не. Си постојат ЈП за погребуење, читај: закопуење, и кои наплаќаат дебели пари. Погледни ги цените низ Скопје и ќе ти станиТ све јасно. 800Евра за гробно место...и јаче.
Од тие пари, МПЦ-ОА нема никаков ќар, а да биде кретенизмот поголем, јавноста абер нема во чии џебој одат тие силни пари
Ќарот на МПЦ ти е да дојде овластено лице да го опеи покојникот и за то да наплати по тарифник, значи на тие 800 евра кои му се на грб на кутар македонец, неговата црква ќе му опне уше колку? 100 евра??
и за крштевање ете пример нема државата ни некое претпријатије никаков удел само МПЦ ќе отвори тефтер и ќе му наплати на својот народ за обред иа ко ќе дојде за данок ќе кажат, “Аман бе ние сме црква на народот, не плаќаме даноци“
Данок Мики се користи за државно добро и некој службеник да земи плата, то црква не го плаќа не учествува со ништо во градење или јакнење на својата земја и народ. Зема али не дава.
Една евангелистичка црква или адвентисти ќе дојдат на погреб на ужалена фамилија ќе му изврши обреди без да ја доисцеди финансиски, ќе те крстат беспари, не продаваат тие билети за рај.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ќарот на МПЦ ти е да дојде овластено лице да го опеи покојникот и за то да наплати по тарифник, значи на тие 800 евра кои му се на грб на кутар македонец, неговата црква ќе му опне уше колку? 100 евра??
и за крштевање ете пример нема државата ни некое претпријатије никаков удел само МПЦ ќе отвори тефтер и ќе му наплати на својот народ за обред иа ко ќе дојде за данок ќе кажат, “Аман бе ние сме црква на народот, не плаќаме даноци“
Данок Мики се користи за државно добро и некој службеник да земи плата, то црква не го плаќа не учествува со ништо во градење или јакнење на својата земја и народ. Зема али не дава.
Една евангелистичка црква или адвентисти ќе дојдат на погреб на ужалена фамилија ќе му изврши обреди без да ја доисцеди финансиски, ќе те крстат беспари, не продаваат тие билети за рај.
И то...

Туку, ко ќе ти дој редо за да те укопаат, викни си некој од „истите„ за да ти го платит пато за рајо...немој да заборајш.

Кај нив, све е џабе.

S

SpaceTraveler

Гостин
Слободен сум од грев, од страсти,од смрт, не сум роб на никого, нема ритуал ниту формула ниту закон кој може да ме врзе. Се можам преку Христа, кој ми дава сила и е надеж на моето спасение. И да згрешам една буква во молитвата никоому ништо, Бог е со мене. А вие? Слободни сте?[DOUBLEPOST=1467191781][/DOUBLEPOST]
Му го шепна Амди Кока Кола пратеникот и собратот, овај Пелистерка, забораив!!!
Слободен сум.
93 93/93

Sent from my C2000 using Tapatalk

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.417
Поени од реакции
9.044
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop