MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
то дека е на Македонскиот народ важи само за ослободување од даноци, не важи на пример за давање бесплатни услуги на тој Македонски народ?
За бесплатно, обрати се кај Сорос.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
то дека е на Македонскиот народ важи само за ослободување од даноци, не важи на пример за давање бесплатни услуги на тој Македонски народ?
не ви е срам бе ќе дојде странска црква па беспари ќе крсти ќе укопа покојник а вие прајте бизниси и дивиденди делите на грб на сопствен народ и го користите како даночно ослободување....За бесплатно, обрати се кај Сорос.
не ви е срам бе ќе дојде странска црква па беспари ќе крсти ќе укопа покојник а вие прајте бизниси и дивиденди делите на грб на сопствен народ и го користите како даночно ослободување....
евангелистите пример комотно ќе те крстат и укопаат беспари, нема да ти побараат кеш лова за да ти ја спасат душата„Странска црква„?
Дај лебати, елаборисај го овој израз. Се надевам дека не мислиш на погребална фирма у приватна сопственост, која саде закопуе упокоени...![]()
Слободен сум од грев, од страсти,од смрт, не сум роб на никого, нема ритуал ниту формула ниту закон кој може да ме врзе. Се можам преку Христа, кој ми дава сила и е надеж на моето спасение. И да згрешам една буква во молитвата никоому ништо, Бог е со мене. А вие? Слободни сте?[DOUBLEPOST=1467191781][/DOUBLEPOST]Aleksandar Nevski што подразбираш ти под слободен човек? И што правиш ти толку во реалност и тоа го исповетуваш со слобода? ...
Му го шепна Амди Кока Кола пратеникот и собратот, овај Пелистерка, забораив!!!А како пресмета токму 99%? Ќе можеш да подобјасниш или лупна онака „од тепка„ со надеж дека си во право?...?...
17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;Слободен сум од грев, од страсти,од смрт, не сум роб на никого, нема ритуал ниту формула ниту закон кој може да ме врзе. Се можам преку Христа, кој мин дава сила и е надеж на моето спасение. И да згрешам една буква во молитвата никоому ништо, Бог е со мене. А вие? Слободни сте?
ДА!17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16.
Ги имаш знаците на тој што поверувал??
Лекуваш болни со полагање на раце??
Ништо отровно не ма да ти наштети??
Говориш нови јазици?
12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14
Го замоли госпот да нема појќе војни болести и глад? Ти исполни ли??
Па оти има уште болни по болници ете барем во твојот град? каде се тие знаци со кои те обдари госпот?
евангелистите пример комотно ќе те крстат и укопаат беспари, нема да ти побараат кеш лова за да ти ја спасат душата
а МПЦ е државна погребална фирма?А убо ти реков, и тоа на време, цитирам:
„...Се надевам дека не мислиш на погребална фирма у приватна сопственост, која саде закопуе упокоени...„.
а МПЦ е државна погребална фирма?
Ќарот на МПЦ ти е да дојде овластено лице да го опеи покојникот и за то да наплати по тарифник, значи на тие 800 евра кои му се на грб на кутар македонец, неговата црква ќе му опне уше колку? 100 евра??Да глупо ли прашање...
Не бе Let3, не. Си постојат ЈП за погребуење, читај: закопуење, и кои наплаќаат дебели пари. Погледни ги цените низ Скопје и ќе ти станиТ све јасно. 800Евра за гробно место...и јаче.
Од тие пари, МПЦ-ОА нема никаков ќар, а да биде кретенизмот поголем, јавноста абер нема во чии џебој одат тие силни пари
Ќарот на МПЦ ти е да дојде овластено лице да го опеи покојникот и за то да наплати по тарифник, значи на тие 800 евра кои му се на грб на кутар македонец, неговата црква ќе му опне уше колку? 100 евра??
и за крштевање ете пример нема државата ни некое претпријатије никаков удел само МПЦ ќе отвори тефтер и ќе му наплати на својот народ за обред иа ко ќе дојде за данок ќе кажат, “Аман бе ние сме црква на народот, не плаќаме даноци“
Данок Мики се користи за државно добро и некој службеник да земи плата, то црква не го плаќа не учествува со ништо во градење или јакнење на својата земја и народ. Зема али не дава.
Една евангелистичка црква или адвентисти ќе дојдат на погреб на ужалена фамилија ќе му изврши обреди без да ја доисцеди финансиски, ќе те крстат беспари, не продаваат тие билети за рај.
Слободен сум.Слободен сум од грев, од страсти,од смрт, не сум роб на никого, нема ритуал ниту формула ниту закон кој може да ме врзе. Се можам преку Христа, кој ми дава сила и е надеж на моето спасение. И да згрешам една буква во молитвата никоому ништо, Бог е со мене. А вие? Слободни сте?[DOUBLEPOST=1467191781][/DOUBLEPOST]
Му го шепна Амди Кока Кола пратеникот и собратот, овај Пелистерка, забораив!!!
Евангелистите пример комотно ќе те крстат и укопаат беспари, нема да ти побараат кеш лова за да ти ја спасат душата