Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Вие до кај сте со боењето, темперни или мрсни боички да увезам :D
Вие „неутралните“ до кај сте со дремката? Да ви купиме плишани мечиња за помирно да спиете?

Значи полицијата ќе си добие бонус за да не им текне да спуштат штитовите, судиите си добија претходно 30% покачување, плус се суди како на пазар, а социјалата ќе си се накрка за пред избори :cool:
Не знам дали ти се точни цифриве. Добар дел од даденото се сведува на ветување, типично грујо-стајл. За овие што работат по Скопје, тоа е строго партиски вработени, хард-кор слепи поклоници на фамилијата, кои и за без пари би тепале ако им кажат мајмуните. Другите се знае, го јадат стапот по граничен камен 51, Гевгелија, спиење у кал исл.
И да не се лажеме дека полицајците поединечно во некоја земја покажале свест, па застанале на страна на народот. Едноставно, во нормални средини, командните позиции ги држат луѓе, кои со долгогодишна служба и професионалност застануваат на тие позиции и тие се кадарни во одреден момент да донесат коректна одлука и да откажат послушност кога е наредено од некој лудак да се удри на народ. За жал, како и судиите, така и овие ликови се од улица стаени таму, како обични амеби, послушници што и самите си ја бранат позицијата во која се којзнае колку искриминализирани.

B

Bafra

Гостин
Вие „неутралните“ до кај сте со дремката? Да ви купиме плишани мечиња за помирно да спиете?

Не знам дали ти се точни цифриве. Добар дел од даденото се сведува на ветување, типично грујо-стајл. За овие што работат по Скопје, тоа е строго партиски вработени, хард-кор слепи поклоници на фамилијата, кои и за без пари би тепале ако им кажат мајмуните. Другите се знае, го јадат стапот по граничен камен 51, Гевгелија, спиење у кал исл.
И да не се лажеме дека полицајците поединечно во некоја земја покажале свест, па застанале на страна на народот. Едноставно, во нормални средини, командните позиции ги држат луѓе, кои со долгогодишна служба и професионалност застануваат на тие позиции и тие се кадарни во одреден момент да донесат коректна одлука и да откажат послушност кога е наредено од некој лудак да се удри на народ. За жал, како и судиите, така и овие ликови се од улица стаени таму, како обични амеби, послушници што и самите си ја бранат позицијата во која се којзнае колку искриминализирани.
Многу работи НЕ ЗНАЕШ затоа и резултатот по 80 дена боење и 15 месеци од снимките е сегашниов - дпмне си се на власт, истите судии судат,уставен му одбројавте :D, задолжувањето продолжува итн итн
Само напред,кај да е ќе има промени (y)

За плишаните мечиња прифаќам, не дека немам мирен сон (нели вие револуција правите за правда да има во државава) ама да е шарено немој целосно плаво или црвено да е.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Провиден и мизерен спин.

Во моментите кога ги намалуваат со ребаланс на буџетот Иле ја пушта оваа нарачана вест во провладините пропагандисти.

Дали е возот електричен или на парен погон не сум сигурен но битно е тргнат во правилна насока, а тоа е Идризово
Еве го возот

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Многу работи НЕ ЗНАЕШ затоа и резултатот по 80 дена боење и 15 месеци од снимките е сегашниов - дпмне си се на власт, истите судии судат,уставен му одбројавте :D, задолжувањето продолжува итн итн
И каков е твојот став спрема тоа? Ти пречи или не? Ако ти пречи, тогаш зошто ликуваш што е така? Ако не ти пречи, зошто тврдиш дека си неутрален?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Еве го возот

А кај се пругите?
Се углави у кредити за возови што возат 120km/h за пруги на кои е ризично да се вози со 40km/h - грујо-стајл - села потемкинови, шупливо и суштински труло.

ама да е шарено немој целосно плаво или црвено да е.
Сум ти рекол и порано, ако излезеш - ТИ ќе го направиш шарено да е. Нема многу филозофирање околу тоа.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
А кај се пругите?
Се углави у кредити за возови што возат 120km/h за пруги на кои е ризично да се вози со 40km/h - грујо-стајл - села потемкинови, шупливо и суштински труло.
Никола Поповски прашај го.

B

Bafra

Гостин
И каков е твојот став спрема тоа? Ти пречи или не? Ако ти пречи, тогаш зошто ликуваш што е така? Ако не ти пречи, зошто тврдиш дека си неутрален?
Што да ми пречи ...
180.000 администрација каде 40.000 работат другите легачат.
Корумпирано судство, обвинители и полиција.
Корумпирани доктори, градоначалници, советници, инспектори,царина.
Нискиот степен на култура на македонскиот народ.
1.000.000 закони,прописи,регулативи,ограничувања,даноци кои го спречуваат приватниот сектор да се развива со цел администрација да живее.

Што е за вас неутрален ... за мене тоа е мрзлив кој чека БОГ да се симне и да ги исправи сите неправди додека тој јаде,пие,сере и спие.

Мотото на Шарените = ГДОМ :
БАРЕМ НЕШТО ПРАВИМЕ = БАРЕМ СЕ ГРАДИ :pos:

Револуција без да ти се приклучи Полиција/Судии со среќа (y)
До Конкретна Цел се доаѓа со Конкретна Планирана Акција насочена кон Проблемот.

Никола Поповски прашај го.
Исти курац сте, сдс се задолжи 300 милиони долари за пругата према Бугарија освен 6 столбови ништо друго нема.
Дпмне се задолжи 400 милиони евра и имаме нови 6 столбови :lolzz:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Што да ми пречи ...
180.000 администрација каде 40.000 работат другите легачат.
Корумпирано судство, обвинители и полиција.
Корумпирани доктори, градоначалници, советници, инспектори,царина.
Нискиот степен на култура на македонскиот народ.
1.000.000 закони,прописи,регулативи,ограничувања,даноци кои го спречуваат приватниот сектор да се развива со цел администрација да живее.
И што ти превзеде, или планираш да превземеш за да се спречи ова?

B

Bafra

Гостин
И што ти превзеде, или планираш да превземеш за да се спречи ова?
Имав проблем на детска клиника една вечер. Видов дека дежурната докторка (од помладите) нема работа а не доаѓа да помогне па насила ја внесов кај син ми, јесте да ме избркаа ама работата ја средија.

Во администрација кога имам проблем/потреба користам:повикај пријател картата, ако се заврши работата ,следи частење :D

БАРЕМ НЕШТО ПРАВИМЕ = БАРЕМ СЕ ГРАДИ :nesumjas:

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Но ако Димова не го познава законот тоа не може да се каже и за полициските службеници. И покрај тоа што се повикала на пратеничкиот имунитет, полицајците добро знаеле дека тоа што е пратеник не и дозволува да вози како што сака по градските улици. Дома ја испратиле со записници за сторени 4 прекршоци. Сега Димова ќе мора да плати бидејќи немала возачка и сообраќајна дозвола, возилото што го управувала немало регистерски таблички а не постапила и по наредба на униформираниот полицаец. Тоа ќе ја чини речи си целата наредна месечна плата како пратеник, за која и онака, не доаѓа на работа во Собранието.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Имав проблем на детска клиника една вечер. Видов дека дежурната докторка (од помладите) нема работа а не доаѓа да помогне па насила ја внесов кај син ми, јесте да ме избркаа ама работата ја средија.

Во администрација кога имам проблем/потреба користам:повикај пријател картата, ако се заврши работата ,следи частење :D

БАРЕМ НЕШТО ПРАВИМЕ = БАРЕМ СЕ ГРАДИ :nesumjas:
Македонците кога е во прашање работа се тешка категорија. Помрзлив народ немам видено. Црногорци за македонци се јапанци. Се нешто на готово никаква предузимливост, копирање бизниси без трошка инвентивност, половична реализација. Мислат дека ако завршиле факултет готово парите сами ќе дојдат. Од друга страна женската популација е доста поспособна.

Z

zlaki

Гостин
трул е системот или пак е така скроен да тие што се на власт имаат можност да бидат шерифи.Тоа не е добро и затоа секогаш ќе има незадоволство.Промена на закони и самостално функционирање на виталните институции.Нормално како прво да секој функционер кој е во власта и има двојно државјанство со стапување на функција да странското државјанство го врати или по нашки речено да неможе лице со двојно државјанство да биде во власта.И да уведување на смртна казна како во кина.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.820
Поени од реакции
17.038
Кој е чист, нема од што да бега.

Пропадната уште една од многуте манипулаци на Пишев и компанија.
Ами сега шу прајме?

http://standard.mk/opshtina-strumica-na-finansiskata-policija-ѝ-gi-dadovme-na-uvid-site-dokumenti/
drugo e rabotata, pa i sjo nema ništo konkretno, postapkata za prevozot vo Bitola ja temeli na toa deka prevozot bil poskap po učenik odkolku vo Tokio... pa vo Strumica i Kumanovo e ušte poskap... si ima zakon, se znae što e prekršuvanje na tenderska postapka i kakvi se odgovornostite, a sosem drugo e zemanje potkup od strana na ovlasteni lica, , za toa treba dokaz trensfer na pari, ne rasipani telefoni, kako za Bitola, Strumica, Kumanovo ili bilo kade...

...patem koga sme kaj Manipulaciite Propadna Lagata na Van Hojte i sdsm za IPARD fondovite
.http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=D17B1C7A10017D488C39400A211AD47D

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
drugo e rabotata, pa i sjo nema ništo konkretno, postapkata za prevozot vo Bitola ja temeli na toa deka prevozot bil poskap po učenik odkolku vo Tokio... pa vo Strumica i Kumanovo e ušte poskap... si ima zakon, se znae što e prekršuvanje na tenderska postapka i kakvi se odgovornostite, a sosem drugo e zemanje potkup od strana na ovlasteni lica, , za toa treba dokaz trensfer na pari, ne rasipani telefoni, kako za Bitola, Strumica, Kumanovo ili bilo kade...

...patem koga sme kaj Manipulaciite Propadna Lagata na Van Hojte i sdsm za IPARD fondovite
.http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=D17B1C7A10017D488C39400A211AD47D
Cim svarovski sudii go piknaja doma Talevski, glupo e da zboruvame so kakvi dokazi se raspolaga.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom