Атеистите, според своето убедување, се раѓаат како атеисти, не веруваат во Бог па објасни си (себе, не мене) како е можно еден атеист да се врати во атеизмот?...[DOUBLEPOST=1467018301][/DOUBLEPOST]
Стварно бе Хепта, знајш или не знајш зашо луѓето стануваат атеисти?[DOUBLEPOST=1467018705][/DOUBLEPOST]
На страна што прашањава не се поставени на соодветна тема, ама еве ги одговорите, за да ме плачеш дека не сум ти одговорил.
1. Мене ми обраќаат вминание: збори за себе и за својата вера на тема „Телема„ каде никој не ве дружи. Моја должност е да сведочам за својот Бог и вера, на начин кој ми е достапен.
2. Види под точна 1.
3. Атеистичките ставови за мене се „знак за времето„ во кое живееме и апсолутно не ја менуваат мојата верска определба, туку самите атеисти, како јааааки Богоборци, се доказ за мојот вистински верски избор.
4. Божјата премудрост ја надминува секоја човекова мудрост и тоа е лесно забележливо за оние кои трагаат по вистината.
5. Не паѓам под атеситичко влијание. Атеситите можат слободно да продолжат да битисуваат во својата заблуда.
6. Од Бога и од учењето од Црквата.
7. Човекот е атеист оти така е полесно и оти тоа е негов личен избор. Никој не се раѓа како атеист, туку тоа е лична определба, според својата слободна волја.