MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Велиш, „морам„ да ги почитувам?Сето тоа го гарантираат и законите на државата во која ти живееш и кој мораш да ги почитуваш.
Еве, јас ниту ги знам, ниту го почитувам, ниту ги практикувам. Што ќе стори власта со мене заради моето непочитување на „човековите права„?
И она што е најбитно, пак не го кажуваш: ако јас „морам„ да почитувам, а тоа не ми е по волја, како ќе го објасниш и оправдаш тоа државно насилие врз мојата слободна волја?[DOUBLEPOST=1466953970][/DOUBLEPOST]
Пак „монологизираш„ за нешта со кои не си прашан.рисјанството нема врска со човекови права:
А шо благе звезе има Исламот и неговите празници со „човековите права„?[DOUBLEPOST=1466954121][/DOUBLEPOST]
На ова, веќе коментирав: кој сака да ужива во својата валканица, нека му биде.Па веќе ти е посочено како. Самиот си наведе цела листа на нешта што жените смеат да ги прават, а ти неможеш ама баш ништо против тоа!
.
Она што е уште побитно е следното: блудот отсекогаш постоел, а тоа што денес блудот е озаконет, нема да престане а биде „блуд„ или „нешто друго„ освен „блуд„ по својата суштина.