Сметате ли дека државата треба да ги забрани окултистичките организации со закон?

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сеуште чекам на аргументи ама кога доаѓа до тој момент, све нешто се повлекувате. Ко полжави сте...скриени...окултизирани... Целиов театар што сте го поставиле со вашите пијунчиња у стилу гуд кап бед кап е мизерно и верувајте преееееемногу проѕирно. Банални стваи без нималку креативност, и тоа не е нов метод. Не е битно. Гледате како се затишува бурата? Бараш аргументи и одеднаш ги снемува од форумов за по некое време да се појават со познатата метода на мењање тема, и никому ништо. Кадија те тужи - кадија те суди работава. Мислат дека ако е нивни форумов можат све? Се уплашиле само од еден (сори, двајца со Мики) и штом губат контрола се јавува познатата реторика од страна на Септа, де бос, грам као темева нема сврха и треба да се прекине, треба невски да биде баниран, и све тоа без аргументи, а зошто? Па зашто им фуфка...затоа. Затоа стојам на АРГУМЕНТИРАНИОТ став дека окултистичките секти треба да бидат забранети со закон. (добар сум нели? Бришете што сакате шток толку ви е страв од мене)
A demek ti iznese argumenti....! Daj be ne se blamiraj! Prvin nauci definicja za sekta pa vrtati se da pisis "argumenti"....U meguvreme idi tamu pejtee si so miki za golotata i borbata sto ja vodite na "nasiov" forum!

A demek ti iznese argumenti....! Daj be ne se blamiraj! Prvin nauci definicja za sekta pa vrtati se da pisis "argumenti"....U meguvreme idi tamu pejtee si so miki za golotata i borbata sto ja vodite na "nasiov" forum!
Драго ми е што еден по еден се јавуваат. Секташи сте затоа што веднаш по Воскресението на Христа и самиот почеток на Христијанството вие како секта се одделивте од вистинското учење на Црквата која е вистинскиот продолжител на Старозаветната Црква. Башка у почеток, ако ти текнуе, лажно се претставувате и како Христијани со квазиевангелијата и со извитоперените учења од кои Црквата веднаш се огради и ги осуди како ерес - што значи секташи. Така се збори со аргументи!

Драго ми е што еден по еден се јавуваат марионетите на септа (останатите као преLe(s)t3 кај и да е) со истите прикаски и вреѓања без ниту еден аргумент и со тоа се повеќе ме оправдувате и објавувате за тоа колку сум во право. Секташи сте затоа што веднаш по Воскресението на Христа и самиот почеток на Христијанството вие како секта се одделивте од вистинското учење на Црквата која е вистинскиот продолжител на Старозаветната Црква. Башка у почеток, ако ти текнуе, лажно се претставувате и како Христијани со квазиевангелијата и со извитоперените учења од кои Црквата веднаш се огради и ги осуди како ерес - што значи секташи. Така се збори со аргументи!
Vidi tvojta definicja za sekta...e isto ko da tvrdis deka celavosta e eden vid firzura.
PS: Ti od koja sekta si....Metodisticka,Protestantska?

Суб,

дај ми научна дефиниција за „секта„...

Vidi tvojta definicja za sekta...e isto ko da tvrdis deka celavosta e eden vid firzura.
PS: Ti od koja sekta si....Metodisticka,Protestantska?
Еве ти одговор, твојот возљубен сомисленик го кажа, не јас!!!
... Секта бре златен ти е верска и религиозна група што се одвоила од веќе постоечка религија! Тоа е вистинската дефиниција!

Pak so tvoj kamen ke mavam....Na glupi prasanja se dava glupav odgovor.
И ја со ваш камен ве лупнав...

Еве ти одговор, твојот возљубен сомисленик го кажа, не јас!!!

И ја со ваш камен ве лупнав...
Kako toa ne lupna aj elaboriraj ziti se?

Просто кажано, одговор-немаш.

Каков е тој одговор кој не постои?

Aham...Vaka moze li: Daj mi naucen dokaz deka bog postoi!

PS: Verski duhovni zabelski ne se smetaat za naucni!

Aham...Vaka moze li: Daj mi naucen dokaz deka bog postoi!

PS: Verski duhovni zabelski ne se smetaat za naucni!

Аааааа, таќе значи.

Е ми, и Бог не Е „предмет„ на научно согледување.

Ето ти уш‘е еден камен по гла‘ата твоја....:)

Аааааа, таќе значи.

Е ми, и Бог не Е „предмет„ на научно согледување.

Ето ти уш‘е камен по гла‘ата твоја....:)
Znaci dojdovme do zaklucok deka ti postavi glupavo prasanje i dobi takov odgovor. Pameten si ti miki ama processorot ti e tro baven!(y)

Znaci dojdovme do zaklucok deka ti postavi glupavo prasanje i dobi takov odgovor.

Не, туку дојдовме до заклучок дека погрешно заклучуваш, а то ‘ значи уш‘е един камен по гла‘та твоја....:icon_lol:

Ја‘ барав да ми посочниш научна дефиниција за поимот „секта„. Сектите не се однесуваат само на верските заедници, но сектите се проучувани и од социолози, кои даваат дефиниции за сектите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom