Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.279
хелиоптерот е кусурота хелихоптер? нема хелихоптер?
хелиоптерот е кусурота хелихоптер? нема хелихоптер?
..ех сеа и ти.., ја ко заев пеам , а ти ме праиш непријател на народот.., мене..шарен-револуционер со скорни....да беше 46та ќе те затворев со сласт и задоволство како реакционер и неприател на народ!
..од нив дедо-ти ќе земе пензија, учителите, лекарите, фаталистите, нишајвратистите...полицајците итн. итн. плата....., а за хеликоптер од наланите...кои ќе бидат направени од тополите што ново компонираните селани ќе ги засадат по меѓите, а откако ќе бидат продадени на пазар у Кјото и ФокушимаХелихоптерот од евро обврзницата што ќе ја издадат деновиве ќе го земат.
Ќе ти одговорам, ако ми кажеш на Српски како се вели:...и??? ..имаш некој предлог или само така?? ..еве јас би, да сум сдсм наместо да се фемкам наоколу одма би излегол со тврди предлози:
- отпуштање 60% од се со плата од буџет., на тие кои ќе преостанат плата на пола,
- ДДВ 25% , данок на добивка од нула за сиромаштија под 200 евра месечно......... до 80% на оние со над 2000 евра месечно,
-данок на имот барем 20% годишно од проценета вредност на имотот од овластени проценители со цертификат од УЈП..
- бензин , нафта и слично 5 евра литар..., струја ..евро киловат..
- сите потврдени и докажани вмро-овци од одма у бело робље...за буд-зошто по фарми , депонии и бордели ..се според лепота.. по ЕУ и УСА, дома конфискација на сиот нивни имот...
- на пензионери пензија на пола и можност да добијат по желба продолжен бесплатен викент со богата програма која завршува со нивна еутаназија...итн.итн.
- распродаја на се у Македонија , од локален пат до селки извор за вода на добош.., со минимална почетна цена.., обавезително само на докажани странци без капка локална крв у нив..
вака ..само циле-миле сите нешто зборат , а само пара им се гледа у очи...
...ау.........Ќе ти одговорам, ако ми кажеш на Српски како се вели:
““На патлаков имам бели влакна“.... “На курцу ми седе... (доврши си ја реченицата)... ајде скини се с ку... јамболио една изветвена! Ти реков од поодамна несакам ни збор да реплицирам со тебе (ова сега морам се надевам последно иако не се надевам дека ќе разбереш) ... види најубаво е да извршиш самиот еутаназија која ја препорачуваш како излез од кризата и да не спасиш.... од тролање на многу као креативни решенија метафори и блувотници.... како овие што впрочем ги предлагаш! Ме боли мене рукот инаку што ти мислиш... ама види, овие твоиве нека го предложат истото и ќе мораат откако главата ќе им биде отсечена па некоја нова гарнитура на ЖМРО!... Ти мислиш дека намалување плати на јавна пензии 30% отпуштања во процент исто толкав и еутаназии ќе има само на Синтагма ... и само доколку дојде СДСМ на власт! Или мислиш дека само у Београду и Србији ќе има намалување на бројот на администрација пензии и плати на ЈА..... Си се заебал малку, малку повеќе...
Со што те купија јамболио една стара? Еве мене не ме прашуваш ме купија шарените и оние од Београд баграна за револуции... како ли се викаше....!? И Сорош исто... а тебе колку евтино те купија бандитиве... ти дадоа субвенции за овците... бе-ееееееее! ха-хахаха Или на 58-60 те вработија некаде печати да удараш!? Оди удави се и спаси не од тролање!
Ајде скидај се с ону ствар и не ми реплицирај стопати ти имам кажано! Толку ми е мрско да се бавам со тебе дури и на профил да ти одам ради ’блок’ не ми се иде... ајде скидај се.... со ону ствар! Еве и пензии како ќе и од што ќе дадат море дуко ниеден, стаса сега пред пензија и почна чмарот да работи а? ха-хахаха:
Покриеност на пензискиот фонд на Македонија
2001- 75% покриеност на фондот од придонеси од плати… 25% од буџетот
2005 - 66% покриеност од фондот… 34% од буџетот
2015 –48% покриеност од фондот…. 52% од буџетот
Од руков пензии со ваква динамика за пар години....
КРЕДИТИ УШТЕ МАЛКУ КАЈ ГИГО У ШУПА....
lider na partija kazuva sto kje pravi drzavata, poso neli vekje ne e premier.Ќе издава уште една еврообврзница
Нема ништо чудно....lider na partija kazuva sto kje pravi drzavata, poso neli vekje ne e premier.
ocaj
Што вака, да не почнаа да даваат пензии на 20-ти од месецот?
Обично секторот Образование зема плата околу 20ти секој месец.Што вака, да не почнаа да даваат пензии на 20-ти од месецот?