Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Знам дека не треба да верувам на сите , и знам дека луѓето лажат , но сакам да кажам ..некои информации доаѓаат од некои личности што мислам дека не би ме лажеле т.е мислам дека немаат корист од сето тоа ...

И фала на советите ..Ќе се потрудам да се сменам ..За мое добро , сепак.
Љубовта може лесно да ги направи луѓето да се променат. Па, не се грижи многу...

Ако е добра врската, и друго не остава место за сомнеж, минатото е последното нешто за што би требала да се грижиш. Сите имаат минато, некој бил женкар, некој бил пијаница, некој се тепал, некоја била „курва“, на некој му било страм да се доближе до девојка...

Гледај за сегашноста и за иднината.

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Знам дека не треба да верувам на сите , и знам дека луѓето лажат , но сакам да кажам ..некои информации доаѓаат од некои личности што мислам дека не би ме лажеле т.е мислам дека немаат корист од сето тоа ...

И фала на советите ..Ќе се потрудам да се сменам ..За мое добро , сепак.
Тупак еднаш рекол: Look to my future, cause my past is all behind !
Остави што било порано, ако стварно ја заслужил твојата доверба опушти се и верувај му, а за луѓето никогаш незнаеш кој какви намери има колку и да ти е добар другар/ка.

Член од
11 март 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
aj kazete mi gi volshebnite zborovi kako da i recam na edna drugarka deka mi se svijga

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
aj kazete mi gi volshebnite zborovi kako da i recam na edna drugarka deka mi se svijga
волшебни паааа...:
-"еј женска сакаш да идеме кај мене у гајба..." :pos2::pos2::pos2:

се зезам нема волшебни зборови...пробај со погледи полесно е.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
B-O-G-A-T wrote:) aj kazete mi gi volshebnite zborovi kako da i recam na edna drugarka deka mi se svijga

Obi_Man: Ti se svigja ili ja sakash? Ako ti se svigja ja bi ti preporachuval da se strpish malce, a ako imash izraziti chuvstva prema nejze pukaj u faca brat ne se misli zashto ke ti pomine vozot, ke ti ja lapne nekoj drug i posle mnogu poteshko ke ti bide...... sum go krkal i ja ovo stap ebate, znam kako e :)

Член од
12 март 2008
Мислења
23
Поени од реакции
1
Se muvavme pred 2-3 meseci i se pocna na zezancija,mi se svigase,flertuvavme,PRED TOATOJ ME PRASA STO OSEKAM ZA NEGO I JAS MU KAZAV...EPA NISO POSEBNO ama posle bevme pijani i se sluci...Za eden den posle toa toj da mi se naljuti i dami kaze deka sum go iskoristila..i deka on nikogas ne me svigal,dodeka za razlika od negovite izjavi site okolku nas zboruvaa deka ne e taka i deka me sviga vistinski,a moze i me saka..Od togas odnosite ni se zaladeni,ne zboruvame,a pred toa nonstop se karavme za banalni raboti posto i dvajctata sme tvrdoglavi...Sega site mi vikaat deka on bil povreden i zatoa taka reagira celo vreme,a jas mislam deka pocnav da se zaljubuvam vo nego i sakam da mu kazam se...KAKO DA POSTAPAM?Mnogu se plasam od negovata reakcija,a sepak sakam da probam,site od drustvoto smetaat deka treba da se obidam da zboruvam so nego a i jas mislam deka ne moze site da gresat vo odnos na nas dvajca
...POMOGNETE ME,DALI IMA SANSA DA OSEKA NESTO ZA MENE I DALI DA MU KAZAM?fALA ODNAPRED...POZDRAV!!!

B

black angel

Гостин
vidi sea ako on ne osekal nikakvi simpatii prema tebe sigurno ne bi se muvale neli?Ednostavno odi i kazi mu sakam da pravime nesto muabet kazi mu ja vistinata deka tvojte custva bile iskreni,a toj bil 100% povreden mislejki deka ne si mu ja vozvratila ljubovta.Edinstven nacin e da sednete i da razgovarate i ke go resite toj problem

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
42
Ај ова не стои малце глупо од нејзина страна?
Она стои на влезот од школо, ја одам накај неа, она ме гледа и не мрднува за да се поздрави или да покаже дека е заинтересирана за мене.У живо не прави муабет а после тоа знае да пишува СМС реферати за тоа како јас сум се правел важен и зошто не сум се поздравил.Згора на тоа има сестра близначка, ја знам малце повеќе од месец дена...од кај сум јас сигурен дека она е таа шо ја сакам јас па да одам да се поздравам.Нон-стоп е у друштво и не мрда 2 чекори од нив.Кога сме заедно дрнда само како двајца пилци и додевале на часовите и како демек поминал часот...шо можам јас тука да сторам.Ќе си одам дома и ќе почне да пишува пораки од типот:
„Зошто не ми остави сигнал, не ми пиша порака.Ако имаш друга кажи ми да не те замарам.А и која беше таа у саботата со тебе (за која чула од некоја нејзина другарка а како прво и не знае шо јас сум правел со неа)...бла бла“

Некое „рационално“ решение (можеби некој не го смета за проблем, но мене ми оди преку глава) или може не сме еден за друг и тоа е се?

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Епа по воа шо го кажуеш,изгледа дека девојкава е жими ташаков и дека не знае уопште шо сака.
Ти ја сакаш?
Ако ја сакаш,тогаш е најдобро да седнеш и да и го кажеш сево ова и да и дадеш на знаење дека се понаша како мало дете.
Ако не ја сакаш,решението е едноставно-FUCKOFF.

Член од
12 март 2008
Мислења
23
Поени од реакции
1
vidi sea ako on ne osekal nikakvi simpatii prema tebe sigurno ne bi se muvale neli?Ednostavno odi i kazi mu sakam da pravime nesto muabet kazi mu ja vistinata deka tvojte custva bile iskreni,a toj bil 100% povreden mislejki deka ne si mu ja vozvratila ljubovta.Edinstven nacin e da sednete i da razgovarate i ke go resite toj problem

Iskreno..mislam deka go zasakav vistinski,ama ne sum sigurna poso nikat ne sum bila zaljubena i zatoa sakam da razgovarame,ama kako da pocnam,da mu se izvinam prvo za se i DALI DA MU KAZAM DEKAGO SAKAM,posto obicno vikaat koga na masko devojkata prva mu izjajvuva ljubov on neli si diga akcii ili pa use postrasno se blokira i uopste nejke nisto posle so nea poso se plasi?pozz

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Кажи му де. Ако те одбие, нема да ти се сронат бисерите па и ти.

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Напротив, машките сакаат директни цури. Посебно ако им изјавуваат љубов. :)

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Ај ова не стои малце глупо од нејзина страна?
Она стои на влезот од школо, ја одам накај неа, она ме гледа и не мрднува за да се поздрави или да покаже дека е заинтересирана за мене.У живо не прави муабет а после тоа знае да пишува СМС реферати за тоа како јас сум се правел важен и зошто не сум се поздравил.Згора на тоа има сестра близначка, ја знам малце повеќе од месец дена...од кај сум јас сигурен дека она е таа шо ја сакам јас па да одам да се поздравам.Нон-стоп е у друштво и не мрда 2 чекори од нив.Кога сме заедно дрнда само како двајца пилци и додевале на часовите и како демек поминал часот...шо можам јас тука да сторам.Ќе си одам дома и ќе почне да пишува пораки од типот:
„Зошто не ми остави сигнал, не ми пиша порака.Ако имаш друга кажи ми да не те замарам.А и која беше таа у саботата со тебе (за која чула од некоја нејзина другарка а како прво и не знае шо јас сум правел со неа)...бла бла“

Некое „рационално“ решение (можеби некој не го смета за проблем, но мене ми оди преку глава) или може не сме еден за друг и тоа е се?
очигледно ни таа не е сигурна што сака, па чека ти да решиш за неа.ако си сигурен дека сакаш да си во врска со девојка која чека некој друг да реши за неа(во некој случај може ќе ги остави другарките да и ги решат проблемите, тоа е лошо!), тогаш кажи и ти што сакаш или нејќеш и завршете со дилемите

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Iskreno..mislam deka go zasakav vistinski,ama ne sum sigurna poso nikat ne sum bila zaljubena i zatoa sakam da razgovarame,ama kako da pocnam,da mu se izvinam prvo za se i DALI DA MU KAZAM DEKAGO SAKAM,posto obicno vikaat koga na masko devojkata prva mu izjajvuva ljubov on neli si diga akcii ili pa use postrasno se blokira i uopste nejke nisto posle so nea poso se plasi?pozz
Па не ми е јасно зашто да те избегава или да ти се лути, нема зашто. Не му кажувај дека го сакаш, не е заради сронувањето на бисерите и сл. туку се работи за твоето достоинство. Не можеш да му го кажеш тоа на некој кој ти рекол дека си го искористила и се прави фраер или којзнае што сега. Прво разговарајте пријателски, па ако тргне на добро, се` понатаму ќе се одвива спонтано.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
ако е ок тип сигурно нема да си крене акции, напротив ќе му се допадне тоа што ти ќе му пристапиш.но не му кажувај дека го сакаш затоа што најверојатно сега се работи за заљубеност, ќе го засакаш додека сте во врска.кажи му дека навистина ти се допаѓа, не си имала навреда да го повредиш ако тоа се случило..кажи му што ти лежи на душа:)
и btw ако сте се смувале кога двајцата сте биле пијани не си го искористила, туку и двајцата сте се искористиле:) плус, тоа што го зборува(во овој случај прави) пијан човек е вистина, така да сигурно и тој чувствува нешто за тебе

Kajgana Shop

На врв Bottom