Дали религијата им штети или им го сменува однесувањето на младината кон други?

• Креатор на темата Креатор на темата hypoterrian
  • Време на започнување Време на започнување
Точно; само што ти наместо одговори, пишуваш фантазии и монолози. Колку И-КУ е за нив потребно, за да прејдат од „фантазии„ во „одговори„?
Што е прашањето што не сум го одговорил?! Човек што верува во змии што зборуваат, мртви што воскреснуваат, мориња што се разделуваат, мене ми префрла за фантазирање....:facepalm:[DOUBLEPOST=1466196223][/DOUBLEPOST]
А ако ти беше син на благиот Бог, ќе напишеше барем една вистина...
Не е проблемот во мене, кога некој со толку испран мозок како тебе, однапред решава што мора а што не смее да биде вистина, тогаш и господ лично да дојде и да му каже дека греши, ќе го обвини дека е слуга на лукавиот.

Што е прашањето што не сум го одговорил?! Човек што верува во змии што зборуваат, мртви што воскреснуваат, мориња што се разделуваат, мене ми префрла за фантазирање....:facepalm:

Забележаните историски настани не се фантзирање, туку дел од колективната меморија.
Твоите фантазии не се дел од ничија колективна меморија, освен од твојата.

Разликата е повеќе од очигледна.[DOUBLEPOST=1466197026][/DOUBLEPOST]
Не е проблемот во мене, quote]

.

...рече и Адам, кој Го обвини и Бога и жена си за својата (!!!) грешка.

Забележаните истгпориски настани не се фантзирање, туку дел од колективната меморија.
Твоите фантазии не се дел од ничија колективна меморија, освен од твојата.

Разликата е повеќе од очигледна.[DOUBLEPOST=1466197026][/DOUBLEPOST]

...рече и Адам, кој Го обвини и Бога и жена си за својата (!!!) грешка.
Тие настани се историски, колку јас што сум калуѓер.
Пак не кажа што не ти било одговорено.

Тие настани се историски, колку јас што сум калуѓер.
.

Разбира се: Телемската фантазија е историски познат „факт„.[DOUBLEPOST=1466197336][/DOUBLEPOST]
Пак не кажа што не ти било одговорено.
Прашањето е: не што „...не е...„, туку „...што е...„ одговорено, со оглед на фантазиите и монолозите.

Разбира се: Телемската фантазија е историски познат „факт„
Мики, колку сакаш можеш да се фаќаш за нашиот.....еон, џабе ти е, не те вади од какашките твои.
Прашањето е: не што „...не е...„, туку „...што е...„ одговорено, со оглед на фантазиите и монолозите.
Ова дострелов интерконтинентален почнува да станува.....

Мики, колку сакаш можеш да се фаќаш за нашиот.....еон, џабе ти е, не те вади од какашките твои.
.

Ипси,
лагата не е створена и таа нема свој основ во реалноста, така немам за што...да се фатам.[DOUBLEPOST=1466198082][/DOUBLEPOST]
Ова дострелов интерконтинентален почнува да станува.....

Пак прашај ме зашто ти велам дека си тераш монолози. Очигледноста од нештата не ти е доволно добар доказ.

Ипси,
лагата не е створена и таа нема свој основ во реалноста, така немам за што...да се фатам.
Си ја излижал плочата грамофонска, затоа немаш за што да се фатиш.
Пак прашај ме зашто ти велам дека си тераш монолози. Очигледноста од нештата не ти е доволно добар доказ.
Која очигледност? Пет пати те прашувам што е тоа што не сум ти одговороил. Еве каква глупост ми постираш на тоа:

Стварно не знам зашто, ама у задње време напросто сум фрапиран од „интелектуалноста„ од одговорите од поедини членови на форумов. Алал да ти е, мислим...
Што е проблемот? Мислиш дека не постои гравитација или....? Не можам да те одгатнам Мики, тешка литература си ми :D

Како црквата ја објаснувала гравитацијата пред Њутн?

Ама од каде знаеш дека душата постои? Мене не ми е гајле кој во што верува ама зошто мислиш дека душата постои? Луѓето при молење во цркви, џамии имаат некое чувство во себеси кои им дава добри чувства но овие чувства можат да се случат и во други ситуации не само поврзани со религија. Затоа што е душа и како знаеш дека постои душа во човекот?
Душата е т.н. “невидлив“, т.е. нематеријалниот дел од човекот: волјата, емоциите, умот.

Важно е човекот да се доживува како целина.
Без душа, би бил “љуштура“, а без телото само “авет“.

Во христијанската православна вера, Бог ни открива, дека со помош на Благодатта(Божјата енергија), на човекот му се овозможува оваа целина да егзистира вечно т.е. да нема распаѓање, смрт.:love:

Душата е т.н. “невидлив“, т.е. нематеријалниот дел од човекот: волјата, емоциите, умот.

Важно е човекот да се доживува како целина.
Без душа, би бил “љуштура“, а без телото само “авет“.

Во христијанската православна вера, Бог ни открива, дека со помош на Благодатта(Божјата енергија), на човекот му се овозможува оваа целина да егзистира вечно т.е. да нема распаѓање, смрт.:love:
После ова дознав дека душата е мозокот. Мозокот на човекот му дава емоции, волја, интелегенцијата и се друго. Па фала што ми ги разјасни работите.

После ова дознав дека душата е мозокот. Мозокот на човекот му дава емоции, волја, интелегенцијата и се друго. Па фала што ми ги разјасни работите.
Нема зошто, но твојот заклучок е став на материјалистичкото сваќање.

Јас го изложив христијанскиот поглед, она што те интересираше, според кој мозокот како и цела биохемиска структура на човекот служи како инструмент, апарат во материјалниот свет. Мислата, желбата, сакањето, радоста, тагата..., немаат материјално постоење.:)

Нема зошто, но твојот заклучок е став на материјалистичкото сваќање.

Јас го изложив христијанскиот поглед, она што те интересираше, според кој мозокот како и цела биохемиска структура на човекот служи како инструмент, апарат во материјалниот свет. Мислата, желбата, сакањето, радоста, тагата..., немаат материјално постоење.:)
И соновите немаат материјално постоење тогаш дали и тие се дел од душата? Само што нешто не постои на некој начин на кој сеуште неможе да се објасни не може да се каже дека Господ тоа го направил. Иако сеуште многу работи не се знаат неможе да кажеме Господ ги направи и да се прекине работата да се откријат.

Што е проблемот? Мислиш дека не постои гравитација или....? Не можам да те одгатнам Мики, тешка литература си ми :D

Како црквата ја објаснувала гравитацијата пред Њутн?

Сакаш да кажеш дека гравитацијата не постоеше пред на Њутон да му падни јаболкото на глата?...:sneaky:

Сакаш да кажеш дека гравитацијата не постоеше пред на Њутон да му падни јаболкото на глата?...:sneaky:
и еволуција постоеше пред Дарвин

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom