Дали религијата им штети или им го сменува однесувањето на младината кон други?

• Креатор на темата Креатор на темата hypoterrian
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо чудно сега Мики да излези со изјава од типот „е ај со инструменти докажи дека Париз не е остров.“

Оваа глупост тебе ти ја оставам за докажување...

За слепците при очи и Светов не постои, туку е само фикција[DOUBLEPOST=1466171240][/DOUBLEPOST]

Жална е мајка ти што те родила: штотуку потврди дека сум во право.
Мики неам јас слушнато негде на предавања на технички факултет или хемија биологија информатика електро астрономија... да се учи од библија.

Мики неам јас слушнато негде на предавања на технички факултет или хемија биологија информатика електро астрономија... да се учи од библија.

Пази стварно: и ја‘ исто! :coffee:

Ама такво нешто не ни напишав. Ти текнуе?

Последно уредено од модератор:
Пази стварно: и ја‘ исто! :coffee:

Ама такво нешто не ни напишав. Ти текнуе?
чек,има врска и основа христијанството во науката или нема?
кај може ете на градежен на архитектонски, електро, медицински, ДИФ... факултет да се видат тие основи, каде се вградени во кои лекции? или на информатика, на јазични смерови, на географија, каде библијата е вткаена во процесот на научното образование и самата наука?

Жална е мајка ти што те родила: штотуку потврди дека сум во право.[/quote]
Абе човек атеист е човек што не верува во натприродни нешта во тема религија. А јас верувам во многу работи ама по тема религија не верувам и тоа ме прави атеист а ти си викаш ние пак највеќе веруваме..? Абе ти тролуваш 100%?

чек,има врска и основа христијанството во науката или нема?

Постави си го следното прашање и одговори си: „Што ме тера да ги извртувам зборовите од МИКИ1„?[DOUBLEPOST=1466183413][/DOUBLEPOST]
А јас верувам во многу работи ама по тема религија не верувам

А како се сети дека треба да веруваш „...во многу работи...„ само не во Бог?[DOUBLEPOST=1466183697][/DOUBLEPOST]
Ај напни го тоа акалот што го имаш и кажи ми во чие име се одвива таа кланица моментално? .

Моментални, исто како и минативе пар илади години, Светов е кланици затоа што е воден од кнезот на овој Свет и неговите видливи слуги, кој воедно е татко и на лагата и на злото.

Последно уредено:
Наведи ми еден единствен конфликт или војна што се води или се водела во име на Телемата.

Сите војни се водат во името од Телемата: нејзиниот татко е наведен во постот погоре.[DOUBLEPOST=1466183834][/DOUBLEPOST]
He ce тоа твои зборови

...му вели Let3 на Лет3.

Моментални, исто како и минативе пар илади години, Светов е кланици затоа што е воден од кнезот на овој Свет и неговите видливи слуги, кој воедно е татко и на лагата и на злото.
А ти си еден од тие негови слуги.
Сите војни се водат во името од Телемата: нејзиниот татко е наведен во постот погоре.
Со цел памет веруваш дека било кој нормален ќе поверува во ваква ретардирана глупост?

Последно уредено:
Сите војни се водат во името од Телемата: нејзиниот татко е наведен во постот погоре.[DOUBLEPOST=1466183834][/DOUBLEPOST]

...му вели Let3 на Лет3.
А во православната Црква, еден од основните услови да се биде нејзин член, е потребата од немање доверба во своето мислење.
ко ти велам не се твои зборови...

А ти си еден од тие негови слуги.

Како ти успеа да ме препознаеш како слуга на лукавиот?
Ги праша своите у клубот и тие ти рекоа: „Да, според логиката од Телемата, МИКИ1 е слуга на лукавиот, а ние сме добрите момци„?....:pos:

Како ти успеа да ме препознаеш како слуга на лукавиот?
Ги праша своите у клубот и тие ти рекоа: „Да, според логиката од Телемата, МИКИ1 е слуга на лукавиот, а ние сме добрите момци„?....:pos:
Епа ако лукавиот е татко на лагата, тогаш ти си негов слуга со тапија и тоа. Се што ќе кажеш е или глупост или лага. Да беше тоа само мој заклучок, може и ќе имаше простор за сомнеж, ама кој и да те прочита на форумов, истиот заклучок го има.

Епа ако лукавиот е татко на лагата, тогаш ти си негов слуга со тапија и тоа. .

Е, ама не ми кажа како ме препозна како слуга на лукавиот?

А ако те прашам како го препознаваш лукавиот, ќе прејдеш на одговор или на монолог?...[DOUBLEPOST=1466191494][/DOUBLEPOST]
Се што ќе кажеш е или глупост или лага. .

А вистината е?
Ќе ја напишеш ли конечно?

Е, ама не ми кажа како ме препозна како слуга на лукавиот?

А ако те прашам како го препознаваш лукавиот, ќе прејдеш на одговор или на монолог?...
Обично на човек со просечна интелегенција доволно му е и еднаш да добие одговор, но ти очигледно не си во таа категорија. Ако „Лукавиот" е татко на лагата, тогаш ти си негов слуга, бидејќи секој пост ти е или тешка глупост или лага и клевета.
А вистината е?
Ќе ја напишеш ли конечно?
И тебе ти е милион пати објаснето дека има милион вистини, секоја за одредено нешто! Во скопје има куп цркви, во охрид исто, но сите носат име што е во еднина - Црква! Исто е и со вистините, за одредена ситуација има одредена вистина, сите заедно пак се Вистина која не се однесува на конкретна ситуација, туку општо на реалноста!

Обично на човек со просечна интелегенција доволно му е и еднаш да добие одговор, .

Точно; само што ти наместо одговори, пишуваш фантазии и монолози. Колку И-КУ е за нив потребно, за да прејдат од „фантазии„ во „одговори„?[DOUBLEPOST=1466195850][/DOUBLEPOST]
Ако „Лукавиот" е татко на лагата, тогаш ти си негов слуга, бидејќи секој пост ти е или тешка глупост или лага и клевета.

А ако ти беше син на благиот Бог, ќе напишеше барем една вистина...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom