Мислам дека има голема разлика во однос на споредбите што си ги направил. Јас не го пишував тоа како поддршка на власта, туку за почитување на законите во сопствената држава. Сите сме сложни дека оваа е наша држава, не на османлии и сл.Си слушнал за поговорката summum ius, summa iniuria?
По твојата логика обидот на македонските револуцинери да ја ослободат Македонија од Отоманската Империја е погрешен чекор зошто Отоманската Империја легално владеела со оваа територија.
Исто така, депоратацијата на евреите во конц. логори е сосема легална и затоа исправна.
Не си вработил ама како што гледам ги поддржуваш тие што вработиле и ги поддржуваш нивните методи и постапки, а ваму си многу загрижен за македонскиот буџет.
А каде сум пишувал за поддршка на нечии методи?[DOUBLEPOST=1466208381][/DOUBLEPOST]
Ако секој си прави што сака, нема да е добро за никого. Не треба јас да се прашувам дали може, туку постоечката законска регулатива. Ако според неа може, тогаш може. Казните ако се неосновани тогаш тоа не е добро и не треба да е така. Јас не сакам да владее анархија, тогаш се може да се случи и секој да се повикува на свои права...Не плаќаме ништо бе. Кога ќе се смени власта уште толку ќе исфарбаме и ништо нема да платиме, може така? 10 години плаќаме секакви казни и глупости, сега нема. Ако ти смета тебе или на било кој, излези протестирај да видам дали ќе те слушне некој.