Bas ti gi pratam postovite , i samo sakam da ti kazam deka ne e svo vo zivotot da imas sovrsena vrska i da bide and they lived hapily aver after , nekogas treba i zabava , strast. Curka moj sovet za tebe , ne se otkazuvaj od nego ,ama nemoj ni samo na nego da se fokusiras.Znaci ne e sam on na svetotАко има девојка, ти не требало и досега да си со него на некој таков сомнителен начин. Според тоа, ни во иднина не би требало да размислуваш на него. Што ќе ти е таков? Утре можеби ти ако си му девојка, некоја трета ќе бара да го придружува на поважни настани. Барем од тоа тргни, ако веќе немаш ништо против тоа што е зафатен.
Малце поконкретно ако можеш напиши. Некој пример (гест) што те натажил?I need some help....
Da mi kazete kako treba da se odviva edna normalna vrska..mislam vo vrska so odnesuvaneto na maskoto i na zenskoto za vreme dodeka se vo vrska? Bidejki samo poradi toa mislam deka sum taznanesto ne e Ok..
Pa ne znam kako treba da se odnesuvam so nego bidejki i toj cudno se odnesuva( i pokraj toa shto veli deka me saka)..Sakam da znam kako treba deckoto da se odnesuva so devojkata..za posle da mozam da sporedm so mojata vrska bidejki mislam deka e za nikade...Ne znam dalii e poradi toa shto se srami ( ne sum sigurna) ili nezgodno mu e..stvarno ne znam..![]()
Колку време сте заедно?Pa ne znam kako treba da se odnesuvam so nego bidejki i toj cudno se odnesuva( i pokraj toa shto veli deka me saka)..Sakam da znam kako treba deckoto da se odnesuva so devojkata..za posle da mozam da sporedm so mojata vrska bidejki mislam deka e za nikade...Ne znam dalii e poradi toa shto se srami ( ne sum sigurna) ili nezgodno mu e..stvarno ne znam..![]()
Se znaeme mnogu vreme ne e vremeto vo prasanje...SEpak toj e ist ne znam kako da mu ukazam za kon podobro ...Mozebi e 'neiskusen' vo vrska so zenski... pa zatoa ne znae kako da se odnesuva..Колку време сте заедно?
Многу нормална е доза на страв и несигурност во почетокот.
Дали дечко ти те почитува, ти пружа внимание и грижа? Дали ја чувствуваш неговата љубов?
На сите твои прашања може да ти одговори само тој, ние воопшто не го познаваме за да ти кажеме што мисли и чувствува... разговарај со него- ќе се чувствуваш поопуштено потоа.
А нормална врска... каква е таа нормална врска? Совршена врска?
Нема такво нешто... и љубовната е иста како и сите останати ( со другар/ка, родител... ). Малце кавги, решавање на истите, љубов, почит, разбирање, внимание...тоа е тоа. Нема посебна филозофија околу тоа како треба да изгледа нормалната
врска.
Треба нормално и сами да излегувате. Ваљда не треба тоа да кажувам. А што значи тоа "се` зависи од некој друг"? Тоа не е во ред според мене... Треба да го зема во предвид и да го почитува и твоето мислење.Ne sum tolku iskusna ne sum imala vrski do sega zatoa baram help..Znam za vrski (mislam imam videno) decko i devojka se setaa non stop,se guskaat, baknuvaat, sami , za razlika od nas..izleguvame ali sekogas ima nekoj so nego ili pak se zavisi od nekoj.. i toa me nervira ! Sakam nekako pozblizena vrska ... eve edno masko da mi kaze kako toj se odnesuva so devojkata.. barem dajte primeri vasi...za vasite vrski...
![]()