bitushanec
Борец за човекови права
- Член од
- 17 јануари 2006
- Мислења
- 3.741
- Поени од реакции
- 814
Твое е правото кого симпатизираш, ако сакаш биди си и за отаџбину. Има и такви гостиварци.Македонците сметаат? Кои се тие Македонци што така сметаат? ВМРО и кланот?
Види тие, властодршците, имаат легално право да изградат триумфална порта. Но не и да ми кажуваат што е мојата култура и што е дел од моето кулутрно наследство. Едно е споменик, друго е нешто што вреди да се зачува и да се штити (културно наследство).
Едно време во Гостивар сакаа да го рушат споменикот на мајор Чеде Филипоски - Даме на плоштадот во Гостивар и да изградат спомоеник на погоди кој:
Џемо Хаса!
И тоа ќе беше легално. Тоа ќе беше споменик и ќе требаше како што викаш ти да не го рушам.
Ако ВМРО се толкави патриоти зашто не направат нешто во Гостивар и Тетово и сите други градови во западна Македонија? Зашто не постават некој Македонски национален симбол таму?
Ние сме заборавени и оставени на милост и немилост на шќиптарскиов окупатор.
И ќе ти кажам зошто: зошто ВМРО се пички и предавници на се што е македонско.
Ако ВМРО се толкави патриоти зашто не го вратат назад знамето од Вергина како национално знаме. Ова сегашно знаме мене не ме претставува. Тоа не е македонски национален симбол.
Ако ВМРО се толкави патриоти зашто уште преговараат за името. Јас како Македонец не прифаќам ништо освен чисто Република Македонија. Никаква ни географска одредница ни бакрач.
Ако ВМРО се толкави патриоти зашто го сменија уставот и дозволија македонскиот народ од конститутивен народ да биде спуштен на ниво со сите останати заедници. Македонија веќе не е држава на Македонците. Фала ВМРО!
Ако ВМРО се толкави патриоти зашто дозволија Хашките случаи да поминат без казна?
И можам вака до утре.
Сега знам што ќе ми одговориш: СДСМ ова - СДСМ она.
Затоа да ти кажам од старт дека нема да гласам за СДСМ. Ќе гласам за некој што има образ ако останал таков во државава.
И никогаш нема да прифатам да гласам за некој што е криминалец. Разбери дека кариерата на Никола Груевски е готова. Готова!!!!
Зошто не се врати старото знаме, зошто не се прекинат преговорите за името, зошто не се промени уставот? За промена на знаме, грб или устав треба 2/3 мнозинство во парламентот, а за промена на некои закони како за локална управа, територијална поделба треба и гласање по бадентер. Некој потпишал меѓународен акт дека ќе се преговара за името додека не се изнајде решение.
И како си го сакаш назад македонското сонце на знаме, а ти смета на триумфалната порта?