Зошто повеќе луѓе стануваат атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата hypoterrian
  • Време на започнување Време на започнување
Епа изгледа јас и милијарди други луге на светот сме такви. Што ке правиш тоа е драг безбожнику. Јас одбрав страна во дебатава а гледам и ти си одбрал одамна. Тоа е добро кога се брани став свој. Респект за тоа ама имајте респект и спрема вашите предци. Без минатото нема иднина.
Значи ако мојот пра-пра-пра-пра дедо бил христијан и јас сега треба да бидам?

Безбожници, зошто бегате од прашањата на Мики, се изжививате на серизни теми со него, вреѓате и правите офтопик паника? Што е проблемот со вас?

Па прво длабоки се замислив ако постои Бог зошто се дозволил во светов да се случи. Потоа дознав колку е злобна религијата во која сум верувал и малце бев во заблуда. Потоа цела година си истражував за мојата религија и еволуција и некои делови од хемијата и така станав атеист. А твојата приказна? На 5год. тато те зема у црква и оп Господ постои?[/quote]

Кон болтот: а-ха, алал да ти е...
Кон црениот текст: и ја‘ размишљав, истражував и глеј мајката, видов дека постои Бог.

А како би го решиле проблемот ако една религија згасне а другата ја надвладее?
Христијанството слабее-Муслиманството јакнее или пак Будизмот преовлада?
Од тука се поставува и една многу битна констатација за тоа зошто постојат верите помеѓу другото.
Судбина на секоја вера и нејзина карактеристика заедничка е експанционизмот(на било кој начин-зависно од верата конкретна). Како атеистите би го решиле тој проблем ако знаеме дека на земјата или милијарди верници наспроти илјадници атеисти моментално или оваа идеја за атеизмот е малку утопична?
Има милиони атеисти моментално не илјадници.

Значи ако мојот пра-пра-пра-пра дедо бил христијан и јас сега треба да бидам?

Ама твојот пра-пра-пра-пра (трактор да запалиш прапрапрапра) дедо бил паган и верувал во Дажбог, Весна, Перун и така натаму! :D
Безбожници, зошто бегате од прашањата на Мики, се изжививате на серизни теми со него, вреѓате и правите офтопик паника? Што е проблемот со вас?

Бок го казнува MIKI1. :)
Му враќа остро на тролањето преку нашите мислења..[DOUBLEPOST=1466192236][/DOUBLEPOST]
MIKI1 oва момче е 15 години, седнало и размислило, ама ти? Со тебе шо праиме?

Безбожници, зошто бегате од прашањата на Мики, се изжививате на серизни теми со него, вреѓате и правите офтопик паника? Што е проблемот со вас?[/quote
Он само прашува нам прашанја ама не ни одговара наши.

Он само прашува нам прашанја ама не ни одговара наши.

Ги одговара ама во стилот ,,црквата е една, од Отецот" и лаже, затоа што донеминации имаш едек куп и секоја за себе си е вистинска, а другите се лажни!

MIKI1 oва момче е 15 години, седнало и размислило,

Мујо го прашува Хасо па му вели: „Хасо, седиш и размислуваш?„.
А Хасо му вели: „Не, само седам„. :pos:

Епа Хасо време е да престанеш да се смееш на вицови и да почнеш да мислиш, со својата тиква!

А потоа Мујо доби канцер и Сатаната е виновна. :kluc:

А потоа Мујо доби канцер и Сатаната е виновна. :kluc:

Епа изгледа јас и милијарди други луге на светот сме такви. Што ке правиш тоа е драг безбожнику. Јас одбрав страна во дебатава а гледам и ти си одбрал одамна. Тоа е добро кога се брани став свој. Респект за тоа ама имајте респект и спрема вашите предци. Без минатото нема иднина.
За првиот болд ти поставив прашање, го премолче:
Како очекуваш другите да се сложат со тебе кога им кажуваш дека се во заблуда и дека се безбожници?
За вториов болд, зошто ти не ги почитуваш предците и не си паган? Твооите предци биле пагани, зошто го игнорираш минатото? Нели нема иднина без минато?

Потсети ме, на што не сум (ти) одговорил...

На ништо немаш одговорено MIKI1 само лаги кажуваш! Последен пат мене ми одговори дека црквата е една ама не е. Има католичка има методистичка, адвентистичка, дури за извоз има MIKI1. Време ти е да се преселиш на Света Гора на тебе, таму можеш вака, тука не!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom