Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Офф топик, тро

Јован Трпеновски беше секретар за внатрешни работи и го лустрираа....

Мене лично, крајно симптоматично ми е како @Ѓорѓи Н. , како добар познавач на правото и неколеблив бранител на Уставот не отвори уста за "законот за лустрација". Малтене вршители на јавни функции беа разрешувани и им беше одземено правото во иднина да учествуваат во вршењето функции од таков карактер.

"Член 23

Секој граѓанин има право да учествува во вршењето на јавни функции."

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ма каква лустрација. За да се рехабилитира ова зафатено со канцер, закрвено општество треба сите учесници и подржувачи на овој 10 годишен режим да се стерилизираат, да се прекине тој гаден ген од хиена што ни се протнал.
Не е оф-топик - комисијата за лустрација е еквивалент на искривено функционирање на институции. Така функционира и антикорупциска, ДИК, еве сега студентскиот парламент работи по истиот вмрОФСКИ терк.

B

Bafra

Гостин
Ма каква лустрација. За да се рехабилитира ова зафатено со канцер, закрвено општество треба сите учесници и подржувачи на овој 10 годишен режим да се стерилизираат, да се прекине тој гаден ген од хиена што ни се протнал.
Не е оф-топик - комисијата за лустрација е еквивалент на искривено функционирање на институции. Така функционира и антикорупциска, ДИК, еве сега студентскиот парламент работи по истиот вмрОФСКИ терк.
Менгеле ти ли си друже ???? :D

А кој ќе го направи тоа,има ли мажи во МКД или :blablab:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Менгеле ти ли си друже ???? :D
Знаеш што? Јас сум од малкуте овде, а и во земјава што мислам дека треба да има системски промени. Тоа и на сдс не му одговара.
Може да има нешто што звучи лудачки у таа моја реченица горе, ама реално штетата од однесувањето на македонските политичари и глумењето во бели ракавици, уби - ќе повторам уби и убива население. Умираат луѓе од банални болести, немање пари за лекови, родилки, паѓаат работници во јами, од скелиња, само заради ебениот систем што им дозволува на мајмуните да си играат к***т со народот. Ништо не ветува дека корупцијата и клиентелизмот ќе се тргнат со доаѓањето на следната фигура на власт - така да лоцирањето на проблемот во таа група слепи, безрезервни поддржувачи е сосема легитимна.
Ти му искачаш, фрлаш некое шише, камен или боја на некоја си е***а ружна зграда - ти шлапа казна и те малтретира по куќни притвори, а тој краде 5 000 000 000 евра и е помилуван.
Работава е сведена на копје - или убивај или ќе бидеш убиен.

B

Bafra

Гостин
За Менгеле се шегував, не те обвинив, затоа и смајли ставив.

Пак не ми одговори: Кој ќе го направи тоа ?
- а и против кого може е побитно

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Пак не ми одговори: Кој ќе го направи тоа ?
- а и против кого може е побитно
Еве ќе ти одговорам кој НЕМА да го направи тоа.
Еве како СДС си игра к***т со државава. Колку немаат план што да праат и колку немаат кадар. Ја применуваат техниката „дечко за све“ како Нино Тодорофф што се опроба у сите ресори и откако испое*а мајката секаде, си се пронајде во здравството.

http://fokus.mk/remenski-vo-mvr-spasovski-vo-trud-i-sotsijala/

Според нив, единствената нова промена може да ја направи СДСМ со назначување наФросина Ременски како министерка за внатрешни работи. Таа се споменуваше за оваа функција и при првото формирање на ваквата влада, но на крајот заврши на челната позиција во ресорот труд и социјала, каде првично беше планиран Љупчо Николовски, меѓутоа и тој во последен момент беше прекимандуван во министерството за земјоделство како дополнителен заменик-министер. Ременски зад себе наводно ја имала поддршката од значителен дел од луѓето кои го составуваа кабинетот на Оливер Спасовски додека беше прв човек на МВР, па останува да се види дали партискиот лидер Зоран Заев ќе ја направи оваа рокада и Спасовски ќе го испрати во труд и социјала или друг ресор.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Ова е сосем очекувано кога опозицијата не седнала да си ја напише домашната работа на тема “Што всушност ќе правиме откако ќе дојдеме на власт“
Бара работа, моли Бога да не ја најде е муабетот. Дилетантизам пар екселанс.

Единсвено СЈО досега не покажа дилетантизам во своите постапки и изјави.
Не знам само како им се пишувани обвинителните акти, барањата и целата пропратна документација. Само ми е страв да не е целата работа глумење професионалност. :unsure:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Бара работа, моли Бога да не ја најде е муабетот. Дилетантизам пар екселанс.
Дилентантизам да, ама не е дека не сакаат да најдат работа, туку дај ја работата по секоја цена - ни дали е квалификуван, ниту дали воопшто ја познава областа во која ќе работи.
На човек што не е партиски инволвиран тоа му е чудно и нелогично, но во пракса е така. И самиот патор бира лингури, детишта што не може да му се наметнат, и самите немаат појма што праат, само се покорни и лојални кучиња - истата е праксата и во сдс очигледно.

B

Bafra

Гостин
Еве ќе ти одговорам кој НЕМА да го направи тоа.
Еве како СДС си игра к***т со државава. Колку немаат план што да праат и колку немаат кадар. Ја применуваат техниката „дечко за све“ како Нино Тодорофф што се опроба у сите ресори и откако испое*а мајката секаде, си се пронајде во здравството.

http://fokus.mk/remenski-vo-mvr-spasovski-vo-trud-i-sotsijala/
Ти кажував дека од дрвјата не ја гледате шумата и дека шарениве се користат за друга цел, ама дел одма ми залепија етикета - сендвич.

Горе наброја некои постигнати цели на шарениве, ама за целта Затвор нигде немаш спомнато. Дај наброј кој е во притвор нешто прелистувачов дава "ерор нот фаунд" :D

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Горе наброја некои постигнати цели на шарениве, ама за целта Затвор нигде немаш спомнато. Дај наброј кој е во притвор нешто прелистувачов дава "ерор нот фаунд" :D
Очигледно не сфаќаш со кого збориш? Сакаш да ви се самозатворат со седење пред компјутер и телевизор? Затоа и ти викаат дека си сендвичар. Ај ти објасни како со твојата резигнираност и лежење некој ќе се пикне у затвор!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.319
Поени од реакции
16.485
Vlez vo aerodrom,so 16 stana ima 6 glasaci koi se vekje 16 godini iseleni od zemjava,niti glasaat pa na nekakvi izbori od koga se iseleni. Baska sto imame i extra vlez vo zgradata so nekolku glasaci.
Toa za tebe procisten spisok e?
снаата и братот се иселени од 1986, таа зема мкд пасош пред 20 години и до скоро беше на избирачки список.... но правно има право да гласа, ако нема престој тука... тоа треба да се регулира, па пишува убаво во првиот пост ама не читате....90% од спорните гласачи се албанци

Партиите го поздравуваат признанието на СДСМ дека лажеле за изборни кражби

B

Bafra

Гостин
Очигледно не сфаќаш со кого збориш? Сакаш да ви се самозатворат со седење пред компјутер и телевизор? Затоа и ти викаат дека си сендвичар. Ај ти објасни како со твојата резигнираност и лежење некој ќе се пикне у затвор!
Ај ти објасни како сакаш со 5.000 луѓе да направиш револуција која ќе ги има резултатите кои ги сакаме (нормално општество),кај се 150.000 членови на сдс ...
Си има судии ако тие не си работат работата ИЗБРКАЈ ги и казни ги и доаѓаме дооооо
Кој ќе го направи тоа ?

Пријатели кои работат во администрација кои се тврдокорвни за сдс не излегуваат на улица,кукаат колку им е тешко, ризикот сам да го сносам а користа да делиме o_O .

Јас земајќи во предвид повеќе информации решив да не излегувам на улица:
1. Ако ме сопре полиција НИКОЈ нема да дојде и да ме спаси од затвор
2. Никој нема да ми помогне кога ќе ме казни УЈП , како што го казнија 5.000 еур зетот на судијата кој му даде притвор на на Грујевски.
Организирај граѓанска непослушност (нели системот не ебе ако не му даваш пари ќе нема сила да не ебе), не дозволувај да бидат притворени а камоли осудени/казнети и НАЈБИТНОТО нека излезат бар 100.000.
Нели демократија, изборот на мнозинството треба да се почитува

3. 10 години Грујо има подршка од западот и финансиска и политичка, сега наеднаш им текна нечини, мене ми изгледа на режија со цел која не е иста твојата и мојата а за некој месец ќе видиме дали е така или не.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Пријатели кои работат во администрација кои се тврдокорвни за сдс не излегуваат на улица,кукаат колку им е тешко, ризикот сам да го сносам а користа да делиме o_O .
Ај вака, за поедноставно да ти биде - да пробам да те задавам, да те загушам - да те убијам - нема да се бориш против мене пошо твоите „пријатели кои работат во администрација кои се тврдокорвни за сдс“ нема да пробаат да ме спречат? Ти твој живот и твоја борба водиш или гледаш само што праат другите? Ти мене ми кажуваш гачки за сдс, а ниту сум член, ниту симпатизер, ниту гласам за нив, ниту мислам да гласам. Вработен сум и имам извор за егзистенција и пак не ги трпам сите нерегуларности во државава, затоа што сум свесен дека не знае што носи денот и во каква ситуација можам да дојдам (да ми ја рекетираат фирмата, некаков здравствен проблем на некој близок, школување...). Излегувам против тиранија, простаклук, примитивизам, корупција, клиентелизам и конформизам (ова што тебе те има зафатено, побарај си што значи по интернет).

D

Darko_ufo

Гостин
Имаше едно видео по youtube, т.е. има повеќе такви како намештаљка или скриена камера демек мажот голем како бифтек ја напаѓа девојката и ја тепа пред сите, поминуваат луѓе и ректко кој реагира што од страв да не го изеде што од страв дека никој друг не реагира, поминуваат збунети си одат не се вртат итн,итн... Ретко кој реагираше, дали тоа значи дека сите што поминале го поддржиле тоа малтретирање? Дали сите се задоволни од тоа што го гледаат?

B

Bafra

Гостин
Almeida јас не ти викам да не излегуваш, туку ако веќе излегуваш гледај да има ефект а не да бидеш искористен за друга цел.
Заев и неговите советници божем незнаеа дека СЈО vs сваровски суди е смешки и несериозен пристап. Грујо божем неможеше 10 години да го уапси или кога му кажуваше дека има снимки-си го издава џокерот :cautious:

Резултат од се ова: техничка влада и некоја кнедла/коска ќе голтнеме. Едните ќе викаат сдс се виновни не присилија o_O а другиве еден период како награда ќе бидат дел aма не целосно од власта.

П.С. има само една партија и името и е СДС-ДПМНЕ, ако беа едни против други и против корупција досега ќе имаше 100ци затворени,судии и обвинители избркани а не цел живот истите.
Може и да грешам ќе видиме :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom