Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Имаш и поефтино, во мкд не баш многу опции, али сепак се наоѓа особено ако знаеш да се пазариш, за таа цена што си ја платил скоро зедов 2.3кг.[DOUBLEPOST=1465574861][/DOUBLEPOST]П.С не важи за тебе тоа со цената, општо го зборнав, сите се плачат дека им е скапо, а сите трчаат да купат.
Dva pati pisav vo vrska so ova prasanje, nedobiv nekoj poseben odgovor I resiv ako vekje davam 1200+ denari za nesto koe prv pat go kupuvam ke go zemam toa sto e najprovereno.

Ako resam I sledniot mesec da zemam povtorno ke dojdam ovde I ke prasam koj e najdobar I so najrealna cena, poso I mene MI se mnogu 1900 denari sekoj mesec.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Dva pati pisav vo vrska so ova prasanje, nedobiv nekoj poseben odgovor I resiv ako vekje davam 1200+ denari za nesto koe prv pat go kupuvam ke go zemam toa sto e najprovereno.

Ako resam I sledniot mesec da zemam povtorno ke dojdam ovde I ke prasam koj e najdobar I so najrealna cena, poso I mene MI se mnogu 1900 denari sekoj mesec.

па пишевме 2-3 страници поназад, myprotein e доста солидна опција и го има 5кг 5600ден, 2.5kg 2800ден, 1kg 1400ден
британска фирма, имам читано построги закони и проверки има таму, за разлика од американците, кои знаат да бидат тешки преваранти

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Имаш и поефтино, во мкд не баш многу опции, али сепак се наоѓа особено ако знаеш да се пазариш, за таа цена што си ја платил скоро зедов 2.3кг.[DOUBLEPOST=1465574861][/DOUBLEPOST]П.С не важи за тебе тоа со цената, општо го зборнав, сите се плачат дека им е скапо, а сите трчаат да купат.
Кеплер а од кај пазариш ти, ако не е државна тајна :D некако да не посочиш со нешто до местото ако не ти е мака

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Кеплер а од кај пазариш ти, ако не е државна тајна :D некако да не посочиш со нешто до местото ако не ти е мака
Од мкд ретко, а кога барам онаму од каде што е најефтино, т.е каде што ќе ми дадат најголем попуст за количината што ја барам бидејќи земам одеднаш за 5-6 месеци.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
па пишевме 2-3 страници поназад, myprotein e доста солидна опција и го има 5кг 5600ден, 2.5kg 2800ден, 1kg 1400ден
британска фирма, имам читано построги закони и проверки има таму, за разлика од американците, кои знаат да бидат тешки преваранти
kade go ima ?

Mariusz

biohemija
Член од
22 октомври 2014
Мислења
149
Поени од реакции
46
Kazi kaj da najdam poevtino I drugiot pat ke odam tamu.

Drugo so da recam, sigurno zaradi mene NE gi drzat cenite visoki.

Inaku iso pro zero e 1990den 1500gr. Baska izolat so 0% seker[DOUBLEPOST=1465670648][/DOUBLEPOST]
Kazi kaj da najdam poevtino I drugiot pat ke odam tamu.

Drugo so da recam, sigurno zaradi mene NE gi drzat cenite visoki.

Inaku iso pro zero e 1990den 1500gr. Baska izolat so 0% seker

Последно уредено:
A

Aexil Kong

Гостин
Може предлог совет од вас за најдобра тренинг програма.
На располагање ги имам сите 7 денови во неделата. Сакам да накачам мускулна маса.
Досега програмата ми беше 6 дена секој ден по една мускулна група и 1 ден одмор.
До некој степен успешна беше, ама гледам веќе нема напредок така, морам да сменам нешто, предложете како до подобра програма, што да променам или да продолжам со истата.
Понеделник: Бицепс
Вторник: Гради
Среда: Грб
Четврток: Одмор
Петок: Трицепс
Сабота: Нозе
Недела: Рамо и трапез.

Еве вчера после толку време пробав да вежбам Бицепс/Трицепс ама не знам колку напредок ќе има така.

Член од
1 февруари 2014
Мислења
218
Поени од реакции
368
На располагање ги имам сите 7 денови во неделата. Сакам да накачам мускулна маса.
Досега програмата ми беше 6 дена секој ден по една мускулна група и 1 ден одмор.
До некој степен успешна беше, ама гледам веќе нема напредок така, морам да сменам нешто, предложете како до подобра програма, што да променам или да продолжам со истата.

Еве вчера после толку време пробав да вежбам Бицепс/Трицепс ама не знам колку напредок ќе има така.
Друже, ти со оваа програма се кладам дека завршуваш за 20 минути со вежбање, незнам кај си ја нашол програмава стварно.
Понеделник: Гради/трицепс
Вторник: Грб/бицепс
Среда:Рамо/стомак/
Четврток:Нозе
Петок: Одмор
Сабота:Гради/трицепс
Недела:Одмор
Ако се осеќаш одморено, можеш и во петок да вежбаш гради/трицепс пак и да вметнеш подлактица со нозе, затоа што ќе имаш повеќе време тој ден. Следната недела ќе почнеш со рамо во понеделник со тоа што ќе имаш 2 пати рамо и секоја недела менувај ги. Јас вежбам по оваа програма и до сега видов најголем прогрес ( во моментов се чистам и имам вметнато и кардио во петок и четврток со нозе), ти ако одиш на маса не ти треба кардио. Отприлика тоа е тоа, можеш да си искомбинираш нешто и да видиш што највеќе ти одговара. Прави помалку повторувања и форсирај со поголеми тежини ако целта ти е маса.

E

Epsilon

Гостин

Ова бицепс трицепс остај го за поискусните и поздржливите момци, пробај бицепс гради, трицепс грб

A

Aexil Kong

Гостин
Ова бицепс трицепс остај го за поискусните и поздржливите момци, пробај бицепс гради, трицепс грб
Јас тражам програма не за поискусни и поиздржливи, туку за ефективност, за накачување на мускулна маса, прашувам дали тој начин бицепс/трицепс е најефективен за мускулна маса на рацете или има друг начин/програма. (Грб/бицепс и Гради/трицепс. Гради/бицепс и Грб/трицепс) Штом бицепс/трицепс е за поискусни и поиздржливи момци тогаш значи дека има највеќе ефект така.
Овоа се некои варијанти а колку се успешни така, кој знае, јас не знам.[DOUBLEPOST=1465909530][/DOUBLEPOST]
Друже, ти со оваа програма се кладам дека завршуваш за 20 минути со вежбање, незнам кај си ја нашол програмава стварно.
Ако се осеќаш одморено, можеш и во петок да вежбаш гради/трицепс пак и да вметнеш подлактица со нозе, затоа што ќе имаш повеќе време тој ден. Следната недела ќе почнеш со рамо во понеделник со тоа што ќе имаш 2 пати рамо и секоја недела менувај ги. Јас вежбам по оваа програма и до сега видов најголем прогрес ( во моментов се чистам и имам вметнато и кардио во петок и четврток со нозе), ти ако одиш на маса не ти треба кардио. Отприлика тоа е тоа, можеш да си искомбинираш нешто и да видиш што највеќе ти одговара. Прави помалку повторувања и форсирај со поголеми тежини ако целта ти е маса.
Не завршував по 20 минути ама од 30-40 минути некогаш и повеќе.
3 вежби со по 3 серии тоа најчесто беше, со максимални тежини секојпат, одмор минута ипол-2 највеќе помеѓу серија.

Последно уредено:
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
У целост се сложувам, само со делот за кардио би те цитарал.

Кардио у никој случај не треба да се изостава, кардио е убаво за здравје пред се, за целокупното функ на телото. У никој случај изоставање барем 1/2 неделно . Ако му е целта маса, нека го примени тоа горе шо го напиша и + кардиото, со појака исхрана и со поголема кг со помли повт.

A

Aexil Kong

Гостин
У целост се сложувам, само со делот за кардио би те цитарал.

Кардио у никој случај не треба да се изостава, кардио е убаво за здравје пред се, за целокупното функ на телото. У никој случај изоставање барем 1/2 неделно . Ако му е целта маса, нека го примени тоа горе шо го напиша и + кардиото, со појака исхрана и со поголема кг со помли повт.
Што ако со кардио еден ден во неделата, ми се намалува мускулната маса?

Kajgana Shop

На врв Bottom