Кучиња (грижа, општи дискусии)

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Ako seuse se cesa, istusiraj ja samo so voda, ne koristi sampon. Nekoi ampuli znaat da predizvikaat minliva iritacija na kozata.
Јa истуширaв сaбaјлевo. Пред некoлку минути се врaтив oд вет, истoтo ми гo кaжa. Мислaм целoснo дa прекинaм сo хемикaлииве еднaш зa секoгaш. Фиприст не јa штити, Адвaнтикс aлергијa и предизвикa... Фрoнтлaјн мнoгу јa пријaвувaaт зa aлергиски реaкции истo тaкa.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
376
Поени од реакции
454
jas licno imam odlicno iskustvo so frontlajn kombo, go imam koristeno preku 15 godini za site moi kucinja
(koga go nemase vo makedonija go nabavuvav od stranstvo) bez nikakvi problemi. ne pokriva insekti kako musicki i komarci ama glavnara rabota ja vrsi - gi ubiva bolvite i krlezite.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.745
Поени од реакции
11.631
Кучето го хранам со Brit Care, ама најверојатно не му одговара храната. Секој ден изметот е се потечен, плус кака по 10 пати на ден. Да менувам храна?

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
jas licno imam odlicno iskustvo so frontlajn kombo, go imam koristeno preku 15 godini za site moi kucinja
(koga go nemase vo makedonija go nabavuvav od stranstvo) bez nikakvi problemi. ne pokriva insekti kako musicki i komarci ama glavnara rabota ja vrsi - gi ubiva bolvite i krlezite.
Не би дa ризикувaм нa мoевo...

Кучето го хранам со Brit Care, ама најверојатно не му одговара храната. Секој ден изметот е се потечен, плус кака по 10 пати на ден. Да менувам храна?
Не е oчигледен oдгoвoрoт?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Prasa sto jadel kaj odgleduvacot? C c c, na dieta da go stavis i poleka da mu vovedes drug dehidrat ako mislis.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.745
Поени од реакции
11.631
Prasa sto jadel kaj odgleduvacot? C c c, na dieta da go stavis i poleka da mu vovedes drug dehidrat ako mislis.
Да, на почетокот му ја мешав со таа од кај одледувачот и постепено префрлив целосно на Brit Care. На почетокот пак имаше некои проблеми, ама не толку како сега чинам.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Да, на почетокот му ја мешав со таа од кај одледувачот и постепено префрлив целосно на Brit Care. На почетокот пак имаше некои проблеми, ама не толку како сега чинам.
Epa jbg Brit ne mu odgovara. Stabiliziraj go i vrsti gi na hranata sto ja jadel tamu.

L

Lu

Гостин
Смени ја, штета што не му се погодила, мењај ја, поготово сега што е во раст и развој Нитро, и потребна е храна од која што ќе има добри резултати и цврст измет, односно храна што организмот ќе ја искористува максимално и правилно.

R

Runner

Гостин
obavezno orizova voda i koga ke smenis na drugata hrana oriz varen so stek i noviot dehidrat no za da go prekines kakanjeto/prolivot prvin so orizova voda i obroci samo od oriz i stek. 2/3 oriz treba da e razmerot. proverka i na izmetot dali e cist od glisti ili sluz i krvarenje. moze da mu e iritiran i zeludnikot. na istava tema i nie bevme kaj Dime do minatata nedela[DOUBLEPOST=1466066697][/DOUBLEPOST]
imas i uste edna solucija ako problemot ne se resava so oriz i stek. ke zemes gastro intestinalen dehidrat kilo dve dur da se smiri traktot. sepak vidi i so veterinar najdobro.

Член од
14 јули 2012
Мислења
71
Поени од реакции
15
Што мислите за маскава дечки

Сакам да ја земам бидејки не се одучивме да јадеме од земја :yid:. Имавме една пластична ама веќе е мала и е затворена многу напред. Оваа ми гледа за добра па не е лошо и некое мислење да добијам од поискусниве :).

R

Runner

Гостин

Сакам да ја земам бидејки не се одучивме да јадеме од земја :yid:. Имавме една пластична ама веќе е мала и е затворена многу напред. Оваа ми гледа за добра па не е лошо и некое мислење да добијам од поискусниве :).
mojot e celo vreme so korpa nadvor. koristime na Trixie plasticni - imaat brojcinja vo zavisnost od goleminata. zavisi za kakvo kuce e. najdobro da mu ja probas pred da ja kupuvas no vo leto/na toplo sto poretko so korpata bidejki mu go namaluva ladenjeto avtomatski zatoa sto nemoze da brevta kolku sto mu treba za da se izladi.[DOUBLEPOST=1466082020][/DOUBLEPOST]

mojot e celo vreme so korpa nadvor. koristime na Trixie plasticni - imaat brojcinja vo zavisnost od goleminata. zavisi za kakvo kuce e. najdobro da mu ja probas pred da ja kupuvas no vo leto/na toplo sto poretko so korpata bidejki mu go namaluva ladenjeto avtomatski zatoa sto nemoze da brevta kolku sto mu treba za da se izladi.e sega zatvoreni se povekje od napred da ama pa plastika e ne e nesto potesko

Член од
14 јули 2012
Мислења
71
Поени од реакции
15
И јас имам пластична и баш поради малиот процеп за воздух сакам метална. Ми се чини дека со оваа подобро ќе дише. Вакви метални низ Скопје има само за големи раси а овде најдов разни големини. А мојава шмизла е среден шнауцер и само пластични наоѓам за неа.

Kajgana Shop

На врв Bottom