Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
само едно да кажам
оди каде срцето те води, никого не слушај оти нема да стигнеш далеку

Imam devojka so koja sto ziveam i sum zaedno skoro 2 i pol god, a letovo zapoznav prekrasna devojka koja ja sakam i mi znaci mnogu.Kontaktirame i sakam da sum so nea, no neznam dali mozam da i raskinam na starata devojka, zaso mnogu raboti sme pominale zaedno.Plus so nea viveam a drugata e daleku od mene, no se sakame i dvajcata.Nesakam da ja kazam vistinata zaso nesakam da povredam nikoj.Ako nekoj moze da mi kaze sto e najpametno da napravam neka pise.Ve molam Itno e,:toe:

Според мене,оваа што си ја запознал летово ти е попримамлива од сегашната од проста причина што многу поретко ја гледаш,додека сегашната,кога и да ти треба е тука.
Ако ја оставиш оваа,можеш многу да зажалиш зашто може да ти помине меракот,па ќе кукаш по се` она што си го имал со сегашната девојка...А и самиот кажуваш дека премногу сте поминале заедно.
И можам со сигурност да ти кажам дека не е љубов тоа што го чувствуваш кон таа што само што си ја запознал.
Мој совет е да останеш со таа со која што си сега,прекини го контактот со другата и ќе видиш дека веднаш ќе ја заборавиш.
Но,ако си сигурен дека повеќе не ја сакаш сегашната...стави крај,прво почни од самиот себе-дали би сакал да бидеш во врска со девојка со која што те врзуваат само спомените?А и дали таа заслужува да се надева дека вашата врска има некаква иднина,а тебе мислите ти се кај друга?
Сепак,2ипол години не се малку за да ги фрлиш во вода поради една авантура за која што не си сигурен колку ќе трае...:toe:

:smir:

Imam devojka so koja sto ziveam i sum zaedno skoro 2 i pol god, a letovo zapoznav prekrasna devojka koja ja sakam i mi znaci mnogu.Kontaktirame i sakam da sum so nea, no neznam dali mozam da i raskinam na starata devojka, zaso mnogu raboti sme pominale zaedno.Plus so nea viveam a drugata e daleku od mene, no se sakame i dvajcata.Nesakam da ja kazam vistinata zaso nesakam da povredam nikoj.Ako nekoj moze da mi kaze sto e najpametno da napravam neka pise.Ve molam Itno e,:toe:

ОК живееш со девојкати 2 ипол години и сакаш да ставиш крај за некоја што си ја запознал летово...ок глупаво!
Прво таа типка е далеку и врска во далечина не успева така едноставно...
дна мора да биде повредена а јас викам таа тиката што си ја запзнал по случајност...
Поради тоа што покрај тебе сигурно имаш прекрасна девојка која премногу те сака и веќе сте заедно и не е убаво се така да фрлиш во вода поради тоа што некој ден можеби ќе се каеш а скршената чаша не се лепи назад....
Со среќа

За сите вие кои викате оставија таа далеку ти е...
Што ако тоа со неа е искрно, убаво, романтично и се што секој човек на планетава го посакува?
Јас велам да не судиме за другите. Самиот тој нека заклучи која, што, повеќе и како!
Многу јасно дека некоја од тие две ќе ја изгуби но за која ќе боли помалце и за која вреди тоа да се направи. Не велам сега па што ако одел со неа 2 години ама човек можи да се заљуби во некој што го знае 2 дена многу повеќе одколку во некој што го знаел 2 години или не?
Па на крајот на краиштата луѓето со цел да ја најдат својата среќа оставаат жени и деца што не велам убаво од нив што постапиле така НО секој си гледа за себе :wink:

Ок де,негово е да одлучи што ќе прави.Тоа погоре е само наше мислење,тој самиот го побара...:smir:
Негово е да размисли со која сака да продолжи,но 2ипол години не се малце за да ги фрли во вода поради една авантура.:)

Ок де,негово е да одлучи што ќе прави.Тоа погоре е само наше мислење,тој самиот го побара...:smir:
Негово е да размисли со која сака да продолжи,но 2ипол години не се малце за да ги фрли во вода поради една авантура.:)
Не беше намерата демек сега ќе се караме :smir: секој со своето мислење...
2,5 години се само еден добар дел поминат од животот кои многу често се фрлаат во вода за жал или за среќа, следува и така да си го продолжи животот а не да тагува по минатото

Еби ги и двете и не им кажувај за другата. Жените не почитуваат искреност, ќе ти раскине или нешто бетар..

Запамти една работа, секогаш треба да имаш една стална девојка, некоја која ќе те подржува и ќе биде покрај тебе.

Тоа се разбира не значи дека не треба да онадиш на страна, тие излети се освежување и се полезни, без нив девојка ти ќе здобие преголема моќ и важност во твојот живот и вака ќе се мачиш со дилеми.

На тебе е да одлучиш само која ќе ти е девојка, а која швалерка.

Еби ги и двете и не им кажувај за другата. Жените не почитуваат искреност, ќе ти раскине или нешто бетар..

Запамти една работа, секогаш треба да имаш една стална девојка, некоја која ќе те подржува и ќе биде покрај тебе.

Тоа се разбира не значи дека не треба да онадиш на страна, тие излети се освежување и се полезни, без нив девојка ти ќе здобие преголема моќ и важност во твојот живот и вака ќе се мачиш со дилеми.

Ова важи и за девојките така:)? ПА шо сте вие нешто повеќе од нас на крајот на краиштата пфффф

Кај беше ова да ми го кажеше пред 9/10 месеци :):wink:

Ова важи и за девојките така:)? ПА шо сте вие нешто повеќе од нас на крајот на краиштата пфффф
ej na krajot na kraistata ne se site maski volovi kako onoj sto si go citirala mislaam neli ima takvi ali poveketo se samo g....jadci demek ja ovaaa ja onaa a u sustina e najgolem papak u svet ne deka imam nesto protiv papacite ali poveke gi postuvam koga si priznavaat:smir:

Повеќето машки ке ти речат - со таа што ти е поубаво со таа...

Мој совет - покрај таа што ти е посигурна со таа остани си. Ало човече 2 ипол години идете и да ја растуриш врската поради некоја што не ја знаеш ни 2-3 месеци. Освен тоа и самиот кажуваш дека подалеку од тебе ке биде - мислиш дека ке ви успее? или мислиш дека ако ја сфатиш покасно грешката ке ти прости на таа што си и раскинал? никогаш нема да ти биде потоа во врска исто со неа... гледај помалку повредувај - повеќе љуби :pipi:

Јас еднаш вака направив....Идев со девојка ми 2 и пол год. и на крај ја откачив за една што ја знаев 2-3 месеци....Се беше топ со типката...Правев некои работи со типката што со девојками едвај ги правев....Се беше кул типаката беш бомбааа...Згодна, убава, паметна ама имаше еден проблем....Беше постара од мене....И кога со тек на време она се отргна зш почна да си искача со тие на нејзина возраст си фати дечко и јас си останав без ништо....И после тоа пробав да и се вратам на женска ми ама ништо брат....како што викаат скршената чаша не се лепи назад...

Две години се во прашање..Ќе фрлиш две години заеднички живот..Толку многу доживувања, спомени, заеднички поминати деној, љубов, среќа, карање, смирвање..за некоја си шо си ја запознал во летото и шо ја знајш само 2 месеци? и плус ти е далеку?
Според мене со та шо си се запознал ти е минлива работа..Дека ново, и сеа си мислиш дека ја сакаш ова она..Седни, размисли убо..Размисли дали та вреди да остајш 2 и пол годишна врска, а уште убо не ја знајш..Не знајш ни каква е, ни шо е, ни зошто е, ни како е, а и далеку е:smir:

Тамарче не се живее од спомени,не е важно колку време се знаете или сте заедно за да биде она вистинското,верувај си се научив убаво јас,а ти знаеш најдобро од што имаме правено муабет.Ако е за тоа тие спомени и кога нема веќе да чувствуваш нешто за личноста ќе те врзуваат за неа и нема да можеш да продолжиш.
Нико одлично те сфаќам,прави како што чувствуваш нема да згрешиш,верувај сегашната твоја девојка многу повеќе ќе биде повредена покасно кога ке сфати дека не ја сакаш,а патиш по друга..Што ќе ти се тие спомени и слични работи ако не гледаш иднина во вас...верувам дека ја почитуваш,но не ја гледаш како претходно...Се мачиш,а што кога ќе стане уште посериозна врската и да речеме треба да се земете,а ти се осеќаш уште исто...размисли си подобро...

Moј совет, а мислам и најреален ти е ДА НЕ СЛУШАШ ДРУГИ! Никако! Ние овдека на форум можеме да ти потпомогнеме, но со оглед на тоа што не ја знаеме целосната ситуација и не ти сме во срцето да знаеме што осеќаш, сепак крајниот збор мораш да си го решиш ти. НЕмој ни под разно да слушаш други. Тоа е мојот прв совет. Прифати ги сите совети, но со резерва. Затоа што ти најдобро си знаеш.

А вториот совет, ако си идел со типката 2 и пол.год не мора да значи дека цел живот треба да останеш со неа. Нема правило. Знам врски што се растурале и по 4 год.идење. Времето нема врска. Битно е како ти се осеќаш во врска со тоа. А нели е полошо ако се земете па после тоа да гледаш по други и цел живот да се каеш?
НЕ ти велам да и се скараш на сегашната, но не значи дека си обврзан на останеш векови со неа. Како сакаш , така - пак ќе речам. Можеш и да пробаш со новата, па ако не иде ќе се скараш. Или запрашај се сва пати - дали вреди новата за да ризикуваш за неа? АКо вреди - напред. Ако не нишо. САмо после да не се каеш цело време - што би било кога би било... Пробај.Ако мислиш дека новата е подобра а и ова...

Знаеш како велат AKo некогаш си нашол крилја тогаш дај и крилја да лета, и ако одбере да остане, тогаш и е судено да се оствари!!!

Така да конечниот збор се разбира дека е твој, никој подобро од тебе не знае со кој сакаш да си повеќе!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom