Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
идевме оклу два месеца и нешто(доволно време за да ја започнам првата фаза на заљубување)

Првата фаза на заљубување не е нешто за кое треба да паѓаш во транс и депресии.
Првата фаза значи само почеток,а за да дојдеш до нешто цврсто и силно треба многу време и мнооооооооогу фази да поминеш.:smir:
а причината....ехх не сум јас крива...едноставно вика дека сме немале каде да искачаме и дека сум била пречуствителна:toe:
Значи дека сфатил дека не си негов тип и дека не сака повеќе да биде со тебе.
Требал да ти каже директно,а не вака одоколу со тоа дека сте немале каде да излегувате и бла бла,ама не сакал можеби да те повреди и мислел дека ќе читаш мегу редови.
..многу глупо се чуствувам...сакам да го вратам зашто знам дека на некој начин вреди да го вратам...ама неможам да се понижувам до толку никогаш не би го направила тоа...а толку многу сакам да е покрај мене:nesum:
Некогаш кога има шанси да вратиш некого и кога има шанси таа врска да ги надмине проблемите,тогаш не е на одмет мала доза на "понижување",ама да се разбереме,не да го молиш и да му паѓаш на коленици,туку фино како луѓе да се видите и да зборите,ама во твојот случај...верувај ми мене и на сите останати,нема зашто да трчаш по него и да се трескаш од ѕид.
После кога ќе сфатиш дека ова паѓање во депресии било за џабе и не вредело може ќе ти биде криво што си го потрошина времето во тоа,наместо да се забавуваш.
Верувај,има уште многу што ќе запознаеш и ќе ти се допаѓаат,овој не бил ни прв,ни последен.

ако може мала помош за мене јас живев со една личност долго време одевме живевме во ист стан јас ја издржував 2 год.на школо.се сакавме многу се беше ок.но една ден се скаравме со неа(прв пат од кога сме заедно)и таа стана и си отиде дома.кај нејните.сега не сме заедно 1 год веке.не се гледаме често.не разговараме.не сме во никаков контакт со неа.многу ми е теско после толко време ззаедно сегаа да сме разделени,јас барам помош од вас како да ја вратам неа со мене.после се што се слуци мегу нас.имаше тепачки со мене и нејзиниот татко со полиции се расправавме сега ни е забрането било што со неа и со мене не смееме да рзговараме,да се гледаме,а всусност јас не знам ни она дали тоа го сака пак со мене ама сакам нешто да пробам да ја вратам.а сто да направам дајте ми совет.благодарам унапред.виктордојран

Ti viktor kako Albanec si trebalo da znaes deka vakvi raboti mozat da se slucat pred vrskata. Stom si se tepal so tatko i pisi i krst na nea. Ama ako ti e za uteha pisi i ljubovno pismo i kazi i sto cuvstvuvas ama ne lazi, na lazgite se kratki nozete posebno u ljubovta. Ete taka i prifati NE kako odgovor i produzi dalje

Гарант ќе добиеш одговор и тука ист како што со добил од сите места каде си побарал совет: Не е единствена, продолжи понатака, има уште риби во морето (т.е езерото Дојранско)....

Дали таа, во изминатата година покажа дека има било каков интерес за тебе?
Дали и се случи нешто ново во животот, пример нова врска?

ако може мала помош за мене јас живев со една личност долго време одевме живевме во ист стан јас ја издржував 2 год.на школо.се сакавме многу се беше ок.но една ден се скаравме со неа(прв пат од кога сме заедно)и таа стана и си отиде дома.кај нејните.сега не сме заедно 1 год веке.не се гледаме често.не разговараме.не сме во никаков контакт со неа.многу ми е теско после толко време ззаедно сегаа да сме разделени,јас барам помош од вас како да ја вратам неа со мене.после се што се слуци мегу нас.имаше тепачки со мене и нејзиниот татко со полиции се расправавме сега ни е забрането било што со неа и со мене не смееме да рзговараме,да се гледаме,а всусност јас не знам ни она дали тоа го сака пак со мене ама сакам нешто да пробам да ја вратам.а сто да направам дајте ми совет.благодарам унапред.виктордојран

Не постапила она правилно што дозволила една кавга да ве раздели,ама тоа е што е,нејзина одлука.
2 години не се малце и нормално дека ќе ти биде тешко,ама чим таа не пројавува никаква желба за повторно да бидете заедно...откажи се.
Сигурна сум дека не сакаш во уште покомплицирана ситуација да влезеш со татко и,па кој знае со кој уште друг ако ептен го изнервираш и му дојдеш преку глава.
Не е баш лесна врската ако нејзините родители не те сакаат,а уште помалку ако таа не те сака зашто не направила ништо за да ти го докаже спротивното...:smir:

drugar

Ti viktor kako Albanec si trebalo da znaes deka vakvi raboti mozat da se slucat pred vrskata. Stom si se tepal so tatko i pisi i krst na nea. Ama ako ti e za uteha pisi i ljubovno pismo i kazi i sto cuvstvuvas ama ne lazi, na lazgite se kratki nozete posebno u ljubovta. Ete taka i prifati NE kako odgovor i produzi dalje
bi sakal da mozam ama dve godini isto kako u brak da si zivess zaedno see budis zaedno si legnuvas zaedno mislam deka ne bi ostavil nesto na slucajnost da se ceka.

zdravo

Не постапила она правилно што дозволила една кавга да ве раздели,ама тоа е што е,нејзина одлука.
2 години не се малце и нормално дека ќе ти биде тешко,ама чим таа не пројавува никаква желба за повторно да бидете заедно...откажи се.
Сигурна сум дека не сакаш во уште покомплицирана ситуација да влезеш со татко и,па кој знае со кој уште друг ако ептен го изнервираш и му дојдеш преку глава.
Не е баш лесна врската ако нејзините родители не те сакаат,а уште помалку ако таа не те сака зашто не направила ништо за да ти го докаже спротивното...:smir:
nejzinite me sakaat mene site i tatko me sakase mene ama ona gi svrte site protiv mene da ne me sakat.i posle raskinuvanjeto jas so nejziite se gledav cesto pati i oni mene me molea da napravam nesto za da se smirime samo sto nejzinot odgovor bese ne.jas ne sakam sekogas vikase.a posle nekoe vreme koga jjas ja ispitav celata rabota mi bese kazano deka ne i se edno za nasata vrska sakase da se smirime no jas napraviv edna glupost sto ona ne ja sakase ic.pocnav da rabotam obezbeduvanje i od togas mi dojde na rabota i mi rece odberi rabotata ili mene.jas ja odbrav rabotata mislev deka cim ednas dojde pak ke se vrati.ama toa ne se sluci.

Гарант ќе добиеш одговор и тука ист како што со добил од сите места каде си побарал совет: Не е единствена, продолжи понатака, има уште риби во морето (т.е езерото Дојранско)....

Дали таа, во изминатата година покажа дека има било каков интерес за тебе?
Дали и се случи нешто ново во животот, пример нова врска?
pa da ednas koga mi dojde na rabota .
jas ne znam da e imala nova vrska.kako so znam raboti vo diskoteka kaj sto obezbeduvam jas.samo sto ne mozam da ja gledam stalno.previdejki jas sum nadvor na vratata a ona e vnatre sluzzi.a da imase nekoj ke mi kazea nejzinite koleski sekako.

nejzinite me sakaat mene site i tatko me sakase mene ama ona gi svrte site protiv mene da ne me sakat.i posle raskinuvanjeto jas so nejziite se gledav cesto pati i oni mene me molea da napravam nesto za da se smirime samo sto nejzinot odgovor bese ne.jas ne sakam sekogas vikase.a posle nekoe vreme koga jjas ja ispitav celata rabota mi bese kazano deka ne i se edno za nasata vrska sakase da se smirime no jas napraviv edna glupost sto ona ne ja sakase ic.pocnav da rabotam obezbeduvanje i od togas mi dojde na rabota i mi rece odberi rabotata ili mene.jas ja odbrav rabotata mislev deka cim ednas dojde pak ke se vrati.ama toa ne se sluci.

Можеби не е во ред тоа што те уценила т.е што ти поставила ултиматум, но сепак ти лекомислено си ја одбрал работата, затоа што си мислел дека пак ќе се врати. Ако многу ти значи, оди поразговарај со неа, ако си сигурен во твојата љубов, бори се за неа.
Меѓутоа ако и во наредниот период не сака повторно ништо со тебе т.е не сака да се смирите, тогаш најдобро е да ја заборавиш и да продоложиш понатаму со животот.
Сигурна сум дека ќе си најдеш друга којашто ќе те сака искрено.

Можеби не е во ред тоа што те уценила т.е што ти поставила ултиматум,но сепак ти лекомислено си ја одбрал работата,затоа што мислел дека пак ќе се врати.
Ако многу ти значи,оди поразговарај со неа,ако си сигурен во твојата љубов бори се за неа.
Меѓутоа ако и во наредниот период не сака повторно ништо со тебе т.е не сака да се смирите,тогаш најдобро е да ја заборавиш и да продоложиш понатаму со животот.
Сигурна сум дека ќе си најдеш друга,која што ќе те сака искрено.
pa problemot e vo toa sto pomina 1 god od seto toa i sega ne znam na sto e ona dali se uste me saka ili ne.a so nea ne smeam da bidam vo kontakt zaradi sto imame zabrana od policijata.opomenati sme ednas a vtoriot pat dobivame i jas i ona prijavi.taka da ne smeam da stapam vo kontakt.stvarno ne znam sto da napravam.jas sega si imam druga devojka.ali ne mi e toa toa.ne mozam da se zaljubam vo nea a devojceto e stvarno prekrasno.ama ne biva.fala na sovetot

pa da ednas koga mi dojde na rabota .
jas ne znam da e imala nova vrska.kako so znam raboti vo diskoteka kaj sto obezbeduvam jas.samo sto ne mozam da ja gledam stalno.previdejki jas sum nadvor na vratata a ona e vnatre sluzzi.a da imase nekoj ke mi kazea nejzinite koleski sekako.

Една работа навистина не ми е логична или јасна, Како може истата таа која те узенувала да избереш или работата или нејзе да се вработи во точно истиот локал?
Може типката си игра и некоја игра со тебе , може и навистина така испаднало да мора да бара работа и да таа таму има слободно работно место.
Мој совет е наместо да си ја трескаш главата терај си ја ти работата, со оглед дека кај нас тешко е да најдеш работа добро е и што си нашол, со девојката не се сомневам дека сте поминале 2 убави години заедно, нажалост очигледно е дека имало некој проблем во врската така да пропаднала. Не мисли на девојката како живото твој туку мисли на неа како на личност која ти пружила две прекраасни години живот.
Сега после ова може ќе се врати може нема тоа е веќе нејзина одлука а не твоја, бескорисно е вечно да ја чекаш, оди види малку што има во светов друго може ќе се најде некоја друга , некоја подобра, потрагата по жената со која ќе го поминеш остатокот од твојот живот продолжува понатаму, нема потреба за тоа и понатаму да се нервираш и со тоа безпотреба дополнително да си го трошиш здравјето.
Соочи се суровата реалност согледај дека не е се розево и дека ти треба да бидеш пресреќен што си поминал две прексрасни годиниа со една прекрасна личност, бидејќи не сите ја имаат таа среќа.

U bre viktore zaebano znachi... ti nemas problem so NEA imas so sebe . Nema so sila ubavina , moj sovet ti e da jha fatish najubavata picka u disko i da se lapas pred nea ako treba , ma znaes sto fati nekoja druga kelnerka sto e u nejzina smena i ne i obracaj paznja sama ke dojde ako ne dojde sto ja vrtis bar ke ja imas i kelnerkata em ke bides fraer...

Btw ne deka mi smeta ama ti Albanec si ili dijalektot ti e chuden ?

U bre viktore zaebano znachi... ti nemas problem so NEA imas so sebe . Nema so sila ubavina , moj sovet ti e da jha fatish najubavata picka u disko i da se lapas pred nea ako treba , ma znaes sto fati nekoja druga kelnerka sto e u nejzina smena i ne i obracaj paznja sama ke dojde ako ne dojde sto ja vrtis bar ke ja imas i kelnerkata em ke bides fraer...

Btw ne deka mi smeta ama ti Albanec si ili dijalektot ti e chuden ?

ne be drugar za toa so sum od dojran a ziveam u strumica veke 4 god i malko mi e cuden znam ama mislam nema da ima problem so toa.a vo vrska so nea jas sum izlegol pred nea so drugi do sega naj malko 10 pati ama nema nisto efekt be drugar fala na pomosta i sovetot ama mi ostanuva da ja zaboravam izgleda.

Една работа навистина не ми е логична или јасна, Како може истата таа која те узенувала да избереш или работата или нејзе да се вработи во точно истиот локал?
Може типката си игра и некоја игра со тебе , може и навистина така испаднало да мора да бара работа и да таа таму има слободно работно место.
Мој совет е наместо да си ја трескаш главата терај си ја ти работата, со оглед дека кај нас тешко е да најдеш работа добро е и што си нашол, со девојката не се сомневам дека сте поминале 2 убави години заедно, нажалост очигледно е дека имало некој проблем во врската така да пропаднала. Не мисли на девојката како живото твој туку мисли на неа како на личност која ти пружила две прекраасни години живот.
Сега после ова може ќе се врати може нема тоа е веќе нејзина одлука а не твоја, бескорисно е вечно да ја чекаш, оди види малку што има во светов друго може ќе се најде некоја друга , некоја подобра, потрагата по жената со која ќе го поминеш остатокот од твојот живот продолжува понатаму, нема потреба за тоа и понатаму да се нервираш и со тоа безпотреба дополнително да си го трошиш здравјето.
Соочи се суровата реалност согледај дека не е се розево и дека ти треба да бидеш пресреќен што си поминал две прексрасни годиниа со една прекрасна личност, бидејќи не сите ја имаат таа среќа.
pa taka da ona otide prva da raboti vo taa diskoteka kako kelnerka a posle koga doznav jas se prfrliv vo taa diskoteka da rabotam.nemase nekojj si problem vo vrskata nego kafgata stana za mojata rabota nejkese ona toa da go rabotam jas a mene mi bese zivotna zelba po taa rabota i se uste ja rabotam taa rab.a ona so saka sega neka misli i kazze.i jas nekoi raboti ona da gi pravi a gi pravese i zatoa stana celata kafga.a veke sum nekako odmoren od nea pa taka da ne mislam mnogu na nea ama sepak mi doaga po nekoj pat tesko za nea i mi e maka za seto toa so se sluci.fala na sovetot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom