Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.278
Нема политичка криза пошто нема ни политика во Македонија, ние имаме криминална криза, народот не стана против власта оти не се слага со политика или политички ставови, туку затоа што е опљачкан, упропастен, доведен на раб на глад и беда. И младо и старо бега од овде, не зато шо не се слага со политика туку зато шо нема за леб да јаде, 600.000 се иселија не оти не се слагаат со политички одлуки и ставови туку шо не можат тука да си овозможат достоинствен живот, не ми смета мене лично став на власта околу НАТО, ЕУ, името, ми смета шо се умира по операциони сали поради недостиг на опрема и лекови во нив, ми смета шо во 21 век бериме милостиња по СМС и фејсбук да спасиме некое дете од смрт и болест, ми смета шо сум 15 пати повеќе заборчен (како држава) од 1991 а имаме од тогаш до денес, 10 пати понизок стандард, имаме упола повеќе невработени, патиштата ни се упропастени фабрики затворени земјоделието уништено енергетиката дотрајана а школите ни ги реновира УСАИД како да сме кенија или намибија а секоја година се зголемуваат давачки глоби и обврски.каква политичка криза , какви бакрачи... во Црна Гора имаше силни нереди со апсење на опозиција, предходно бомби по редакции и убиства... ете сега во Хрватска има ептен политичка криза... Се тоа за кризата во РМ се прикаски за дебили.... има други причини, пред се проблемот со името, но не во буквална смисла... на Грција и е потребна нестабилна РМ поради нивни внатрешни социјални проблеми... освен тоа, РМ е полигон за припреми за дејства кон Србија која се декларира против НАТО...
Народот страда да врзи месецт и да куртули од извршители а гледа како со кофи се истураат пари собрани од него на глупости и се богати политичката елита.[/quote]
Последно уредено: