Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
имам еден проблем, и се надевам ќе ми помогнете да го решам. Значи во врска сум со девојка 4 месеци и јас сакам премногу, и не можам да замислам никој друг до мене. Ве молам немој да ми судите дали тинејџерите знаат да сакаат или не. Пред 5 дена заминав во Америка и ќе се вратам за 8 месеци. До тогаш само на МСН. Правевме муабет дека врската ќе ни остани, двајцата сме сигурни во чуствата, и никој не се сомнева во другиот ни најмала мера дека ќе направи нешто, но сепак ме фаќа некој страв, и паднат сум во некаква си депресја. Кога сум сам само на тоа мислам и не се чустувам добро. Некој со искуство да ми кажи шо да правам.

Од искуство (иако кај емне се работеше за помалку, нецели 2 месеци) - ебано тешко е! Ама не е и невозможно... На крај ова може да ти биде вистински показател дали се работи за вистинската љубов која ја замислуваш... ИЗлегувај, пробај да се забавуваш и да го живееш животот онолку нормално колку што можеш... Немој да се затвориш и да не комуницираш со другите, искористи максимум од твоето отсуство.. Ќе биде добро, сигурна сум во тоа. И да, немој да се исплашиш доколку по некое време видиш дека сте се оддалечиле еден од друг, помалку или повеќе... Тоа е нормално, а страста секогаш може да се врати. Со среќа

Забавувај се, само тоа можам да ти кажам, ако љубовта е вистинска таа ќе опстане и покрај сите тешкотии и падови. Далиечината е болна, знам, но истата ќе ти покаже колку сте вие еден за друг.

Забавувај се, само тоа можам да ти кажам, ако љубовта е вистинска таа ќе опстане и покрај сите тешкотии и падови. Далиечината е болна, знам, но истата ќе ти покаже колку сте вие еден за друг.
dobar sovet.pimeni go i taka ke znaes dali ste eden za drug:):ipkkjaghgs

имам еден проблем, и се надевам ќе ми помогнете да го решам. Значи во врска сум со девојка 4 месеци и јас сакам премногу, и не можам да замислам никој друг до мене. Ве молам немој да ми судите дали тинејџерите знаат да сакаат или не. Пред 5 дена заминав во Америка и ќе се вратам за 8 месеци. До тогаш само на МСН. Правевме муабет дека врската ќе ни остани, двајцата сме сигурни во чуствата, и никој не се сомнева во другиот ни најмала мера дека ќе направи нешто, но сепак ме фаќа некој страв, и паднат сум во некаква си депресја. Кога сум сам само на тоа мислам и не се чустувам добро. Некој со искуство да ми кажи шо да правам.

Sakaj si ja ti po MSN ama ebi picki americki ... za sekoj slucaj :uvo:

Каде да излегува и да се забавува, па не е во Македонија па да може да излегува кога сака. Америка е друг свет, таму без 21 година не можеш ни во маркет да идеш а не да излегува и да се забавува.

Ех деца, деца...

п.с. мој совет ти е да раскинеш со неа пошто и вака и онака таа ќе се работи додека те нема.

Времето ке си го покаже своето, се надевам дека кога ќе се вратиш од Америка страстите ке бидат уште поголеми, ако била вистинската за тебе ќе останете заедно, ако не продолжи со животот.

една личност која многу ја почитувам во мојов живот и никогаш нема да ја заборавам ми го кажа следново: отсутноста во љубовта е исто како ветерот на пламенот, ако е мал пламенот ке го изгасне ако е голем ке го зажари...

или така нешто беше, како и да е продолжи со животот, покажи и дека ја љубиш и дека се е во ред со тебе, мислиш она не се плаши дали ке се смуваш или издупиш со некоја таму? Дај и сигурност - ќе биде твоја...:wink:

Хмм...Па сигурно нема да ти биде ич лесно ни на тебе ни на нејзе сепак се работи за огроооомна раздалеченост али сепак не ја губи надежта. Ако тоа што го чувствувате и двајцата е вистинско тогаш ќе го издржите ова. Не се бедирај, шетај, упознавај нови луѓе, журкај се...не се затварај дома зашто така само поспоро ќе ти поминуваат деновите, а и потешко ќе ти биде.Среќно:smir:

Каде да излегува и да се забавува, па не е во Македонија па да може да излегува кога сака. Америка е друг свет, таму без 21 година не можеш ни во маркет да идеш а не да излегува и да се забавува.

Ех деца, деца...

п.с. мој совет ти е да раскинеш со неа пошто и вака и онака таа ќе се работи додека те нема.

Добро де ќе шета, има забава и таму на друг начин, фитата е дома да не седи! А он ќе си најде забава таму:helou:

Добро де ќе шета, има забава и таму на друг начин, фитата е дома да не седи! А он ќе си најде забава таму:helou:

Е со неговите години баш ќе треба да седи дома. Може овде во Скопје и општо во Македонија младиве можат да шетаат, ама во Америка-та тешко. Зависи и каде живееш, таму има места што се (што би рекла Јованка) "богу иза леџа" така да бидете среќни (ако може да се каже така) што сте овде. Ова се однесува само на дневниот и ноќниот живот, да не зборуваме за општата состојба на државава.

другари/ки , решив , идам ја до крај , сигурен сум дека накрај ќе се исплати.
благодарност до сите членови кои го постираа овде нивното видување и размислување на ситуацијата , морам да признаам дека прилично влијаеа коментарите врз мене и колку толку ме упатија во , се надевам , правилна насока
thanks for the help , take care all :)

другари/ки , решив , идам ја до крај , сигурен сум дека накрај ќе се исплати.
благодарност до сите членови кои го постираа овде нивното видување и размислување на ситуацијата , морам да признаам дека прилично влијаеа коментарите врз мене и колку толку ме упатија во , се надевам , правилна насока
thanks for the help , take care all :)

YEAAAAAAAAAH super da zivee ljubovta i septemvriskata revolucija ... fati ja za leva cicka od mene :pos2:

Srecno

I posle ne sme vlijaele na forumot :baeh:

Мора да расчистиш со себе...ако и веруваш нема зашто да и раскинеш ама внимавај кога најмногу се надеваш најмалку добиваш...значи биди внимателен и размислувај со мозок а не со срце...среќно

A sto ako imas problem povrzan so nesto pogolemo i poseriozno od dalecina,neverstvo ili sl...sto ako na primer upoznavas super covek so kvaliteti koi vlijae na tvojot zivot go menuva na pobodro i na kraj ti veli deka porano ili podocna mora da te ostavi bidejki ne ste bile ista vera....
si minuval momenti so nego,ne bile cesti,dalecina imegu,ali koga ste bile zaedno ne mozete da zborite,prosto molcis pusis cigara i go gledas...imas cela kutija dzeb vozduh u gradite i on pred tebe so najubava nasmevka....e sega...posle nekoa vreme od taa sreka on se menuva drasticno i ne te pusta da mu dokazes deka mozes da se boris za nego...on ti pravi razni frki i podli stvari za da te oddaleci od tebe ...a ti ocajno sakas da mu dokazes deka MOZES....ne...ne e on problemot...verata e...ne mu dava da ostane so mene a toj se plasi ,mislam deka poveke za mene odkolku za sebe...zosto ovaa jacina vo ovoj borec koga ke popusti nervno ke kolabriram i pfffffff...tolku...

A sto ako imas problem povrzan so nesto pogolemo i poseriozno od dalecina,neverstvo ili sl...sto ako na primer upoznavas super covek so kvaliteti koi vlijae na tvojot zivot go menuva na pobodro i na kraj ti veli deka porano ili podocna mora da te ostavi bidejki ne ste bile ista vera....
si minuval momenti so nego,ne bile cesti,dalecina imegu,ali koga ste bile zaedno ne mozete da zborite,prosto molcis pusis cigara i go gledas...imas cela kutija dzeb vozduh u gradite i on pred tebe so najubava nasmevka....e sega...posle nekoa vreme od taa sreka on se menuva drasticno i ne te pusta da mu dokazes deka mozes da se boris za nego...on ti pravi razni frki i podli stvari za da te oddaleci od tebe ...a ti ocajno sakas da mu dokazes deka MOZES....ne...ne e on problemot...verata e...ne mu dava da ostane so mene a toj se plasi ,mislam deka poveke za mene odkolku za sebe...zosto ovaa jacina vo ovoj borec koga ke popusti nervno ke kolabriram i pfffffff...tolku...

Смени си ја верата чим толку ти значи и ќе напраиш било што за да го задржиш.:toe:
Може и те одбива,а верата ја користи како изговор зашто не сака да биде со тебе веќе.
Ти го знаеш најдобро...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom