Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Се изначитав. Она што го чувствуваш си знаеш само ти дали е љубов или можеби само поголема привлечност кон некоја личност.

Она што можам да ти советувам е да продолжиш да се гледаш со девојчето. Дајте си шанса и двајцата и видете како ќе ви оди. Далечината е проблем точно, ама кога се сака се може нели? Не го оставај школото во никој случај. Пробајте некое време така. Ако видите дека вреди тогаш ок продолжете, ако не скрати ја работата до таму каде што е и продолжете понатаму.
...good luck...:smir:

ок ај и јас да напишам нешто. ке биде прилично долго , се надевам дека некој ке го прочита и однапред благодарам на истите
и самиот бев свесен дека до ова ке дојде , само чекав да експлодира во мене нешто вакво , 17ипол години сум и досега што сум имал женски онака само ги фаќав за мување , за забава , за да има што да се прави петок и сабота вечер и кога ми е досадно да свртам некој број и да прошетам со некого
најдолга врска ми била месец ипол , по која едноставно ми станува досадно бидејки знам дека не чувствувам ништо за партнерот и не сакам да го насочувам кон погрешна насока истиот
имаше 3 девојки досега кои сериозно ме прашале дали би сакал да сум со нив за нешто поголемо , но сепак имав некој страв во мене дека ке си упропастам најубавите години во сериозни врски , и онака ладнокрвно ги одбивав као не ми е до женска или не е до тебе , до мене е , сфати ме не можам да се врзам толку рано.
последната од овие 3 , онака доста тажно и најискрено и најотворено ми рече " се молам на бога да не бидеш во моја ситуација , бидејќи ова не се издржува " , а ја онака само несериозно реков абе ајде не ке да е до толку, ке ти помине.
и така си минеа денови ја по иста песна си туркам годината во школо , доаѓа одмор се е топ и веќе крај на јули ме запознават со девојка , ама што девојка ѓавол ќе беше ова , ме удави со погледот на прва , тие страшни црни очи , таа прекрасна и мека коса , убаво да не речам атлетско градено тело , убавини..
ја запознав во школото каде секој ден играм фудбал/кошарка со другарите и онака муабети , седење до касно , никогаш да ми стане досадно во нејзина придружба , смеа и слично. при секоја разделба ми паѓаше некако тешко на душа , но сепак , тука е утре и пак ќе ја видам. полека ми стана опсесија , си зацртав во глава дека мора да ја имам не се трпи веке ова без неа. со другарите излегувам , на журки , на пиење , мене не ми е до ништо дојдено , онака само чекам да дојде 3-4 саат и да се разделиме кој на каде.
денот пред да одам на одмор , бев во охрид 10 дена со другарите , и кажав на нејзината најдобра другарка да ми ја пази и дека многу ја свиѓам. она само ме погледна и ми рече па што чекаш , и таа тебе те "мерка" од кога те виде. и така излезе некако безвезе , ја отидов на одмор , а со неа си пишувам пораки , се слушавме на ден-два и слично.
се враќам дома , прво што направив е свратив до неа , па до другарите , па дома да оставам куфери и торби и другите работи
по 2 дена ја се отварам тотално спрема неа и не знаев дека има нешто потешко од ова, пошто досега ја чекав на девојките да почнат, но овојпат имав некој страв дека може оладила од мене , сепак 10 дена не се малку , дека има некој друг и сл. Она ми објасни се најубаво , знам дека игра фудбал и дека во скоро време ке го менува клубот ( играше мината сезона за штип ) и дека е многу веројатно да оди во скопје. си мислев јас самиот дека ќе го издржам сето тоа , догодина доаѓам и ја у ск на факултет и се ќе биде во ред, кога ќе има слободни денови ќе се враќа во струмица за да се видиме и прифатив да почнеме да одиме
така се фативме , одиме веќе 10 дена , 12 август е датата. по 3 дена ми рече одам за скопје на припреми со клубот , имала понуда од шампионките на македонија во фудбал. така таа отиде на четвртиот ден за скопје , беше среда , и некако добро се чувствував тој ден и четврток. но од петок започна многу тешко да ми станува , не ми се јадеше , смачено ми беше од се , пробував да заспијам но не можеше во никој случај да се случи тоа , се почесто вртев емоционални песни на компјутерот и слично. онака пробав да се соберам и се тешев дека ќе биде работа , ке дојде кога ќе има слободен ден , за првпат у мој живот паѓам на девојка толку лошо... и би што би , вчера , вторник , имала слободен ден и дојде во струмица за да ме види , дома кај неа беше 20ина минути , а цел ден го помина со мене низ парк , сврати до некои другарки на кратко , се шетавме и се беше топ. дојде некаде 11 вечер и онака ја почнав да се онерасположувам бидејќи знам дека од 6 сабајле треба да оди за скопје и во кратко време ке се разделиме.
и така седевме уште некои 15ина минути на скалите , и најнежно и најискрено , или барем ја така осетив , ми кажа "ТЕ САКАМ" , а ја само онака ја погледнав и ја бакнав уште еднаш. се насмевна уште еднаш , нежно ме погали по коса и ми рече дека ќе ми ја растури фризурата за некоја друга да не ме свиѓа додека не е овде и дека страшно сум и недостигал овие денови а уште повеќе ке и недостигам откако ке се врати , а не е свесна дека по тие 2 збора ја повеќе не можам да погледнам друга , не можам од глава да ја извадам и да помислам на друга освен неа.
не знам што се би направил сега да го слушнам уште еднаш тоа што го слушнав вчера вечер , уште еднаш силно да ја гушнам и барем за 1 саат да ја имам до мене.
сабајле пред да станам ми стига порака на моб, ми пишува дека е повикана на припреми за репрезентацијата и дека од утре 5 дена ќе биде во пробиштип, што значи дека нема да ја видам до барем до вторник. е сега по незнам која случајност ми се јави тета од ск и ме повика од другиот понеделник/вторник да одам кај неа на недела дена да се видиме малку , а тоа мене ненормално многу ми одговара пошто девојката се враќа во ск во вторник и ќе остане таму некое време.
е сега , се двоумам дали да одам , но најверојатно ќе одам , а со тоа ризикувам да ги сјебам септември и октомври во школото , пошто знам дека кога ќе се вратам од скопје некаде сабота/недела пред да почне школото , на ништо не ќе можам да мислам освен на неа и само ќе бројам денови , часови , национални празници и слично , за да се врати во струмица и да се видиме.
некако потсвесно во мене , а знам дека ќе биде на лошо ако се случи тоа , размислувам да раскинам , пошто не знам дали ќе имам срце и дали таа ќе има срце да се чекаме до наредната година кога ќе идам на факултет пошто ми рече дека не планира да промени клубот барем за 3 години , а мене ми е страшно тешко и неподносливо уште денес , да не речам за деновите кои ќе следат или пак во училиштето , кое по се изгледа прилично лошо ке ми тргне.
" се молам на бога да не бидеш во моја ситуација , бидејќи ова не се издржува " - го кажувам сега јас истото , скраја да е од ова во што сум западнал јас
еве.... тоа е се што се случува со мене , сега се наоѓам во страшна двоумица што да направам , дали ќе постапам правилно , дали сум заљубен или е некое високо ниво на crush што првпат го чувствувам, па еве најотворено молам за помош на форумов , нека проба некој барем додека го чита ова да се стави во моја ситуација и да слушнам како размислува по темава
благодарам за вашето време

EDIT : леле колку сум пишувал :toe:

Симптомите кој си ги навел, те воведуваат во првата фаза од заљубувањето , и мило ми е што го чуствуваш сето ова , што погоре си го навел, Знаеш ли дека овие зборови што си ги пишал овде се некој емоциии кој изливаат од тебе, Бај Д Веј уживај во среќата која ти се испречила на патот, и не размислувај што понатака, таа вечно нема да те прати, Продолжи со девојката, со договор и разбирање се ке биде, Верувај во себе:wink:

Сине едноставно ти си многу заљубен,остани со неа но биди заглавен само со тоа,на почеток си и интересно ти е,но не забегувај во друг правец,остави работати да се одвиваат спонтано...со среќа

Сине ти си многу заљубен,но не ја губи главата,остани со девојката но фокусирај се и на други работи во животот,остави работите да течат спонтано...со среќа

Abe raskini i ... zamisli pa tek koga ke ti dade kolku ke ti bide tesko i kolkav referat ke pisuvash...

Zatoa raskini i i zamisluvaj ja zivej vo snistata samo taka nema zasekogas ke ostanete zaedno....

Abe more tokmak ...razbudi se trk u Skopje i daj i go ova da go procita a sea daleku ne daleku sto ima vrska

it aint worth it...(не вреди)
ќе заглавиш подлабоко и подлабоко и подлбако и не месец-два ќе ти отиде цела година...терај си со претходниот живот и не се замарај...рано ти е оште да се врзуваш...

Никако да го запоставуваш школото зашто тоа е твојата иднина.
Единствено ТИ можеш да одлучи дали да одиш по неа или не.Треба да бидеш сигурен во тоа што го чувствуваш.зашто сепак,никоја не е должна да ја оставаш со скршено срце зашто тебе одма ти станува досадна,нели?
Можеби вака осеќаш сега и оваа ти е поголем предизвик зашто знаеш дека,ете,можеби нема подолго да се гледате итн.
Прво,преиспитај се "ШТО АКО ОТИДЕШ"...?Дали ако ја продолжиш врската уште некое време нема да заврши како сите останати?
Мојот совет е...мисли со твоја глава.Ние можеме да ти помогнеме,ама не и да навлеземе во психата твоја или да знаеме што чувствуваш,а уште помалку да знаеме "што би било кога би било".:smir:

Znam deka e tesko nekogo da cekas i da odbrojuvas saati i minuti koga ke dojde momentot da go/ja vidis, ama toa e ubavoto. Vo tie momenti dodeka e daleku od tebe vsusnost svakas deka taa licnost premnogu ti znaci i deka za nea zivees. Posle se sto si napisal, po se izgleda si se zaljubil i ako e toa taka, nema potreba da se oddalecuvas od nea ili da i raskinuvas. Nema da bide prvata takva vrska koja sto uspeala, a vie sami ke se potrudite za toa. Sekako ako i dvajcata sakate da bidete zaedno. Ke izdrzite i ke si bidete vakvi:back:

Ljubov e.. Se gleda.. No edna rabota treba da sfatis.. Za da ne patis zivej za denot koga ke ja vidis povtorno.. Raduvaj se na sekoj povik, sekoj dobar spomen, a koga ke imas moznost i sekoj baknez.. Toa ke te odrzi vo zivot do momentot koga ke se vidite.. Sepak nema nisto posilno od LJUBOVTA.

Da taka e....ziveam za momentot ko ke te vidam pak i za sekoj baknesh ustvari ziveam za sekoj moment da bidam so nea...a koga sum u Bt ircame po cel den i taka se odrzavame do slednoto gledanje....MI NEDOSTIGA MNOGU....ali moram da se vozdrzhvam sekoj pat....do slednoto viduvanje....do Sreda....

имам еден проблем, и се надевам ќе ми помогнете да го решам. Значи во врска сум со девојка 4 месеци и јас сакам премногу, и не можам да замислам никој друг до мене. Ве молам немој да ми судите дали тинејџерите знаат да сакаат или не. Пред 5 дена заминав во Америка и ќе се вратам за 8 месеци. До тогаш само на МСН. Правевме муабет дека врската ќе ни остани, двајцата сме сигурни во чуствата, и никој не се сомнева во другиот ни најмала мера дека ќе направи нешто, но сепак ме фаќа некој страв, и паднат сум во некаква си депресја. Кога сум сам само на тоа мислам и не се чустувам добро. Некој со искуство да ми кажи шо да правам.

имам еден проблем, и се надевам ќе ми помогнете да го решам. Значи во врска сум со девојка 4 месеци и јас сакам премногу, и не можам да замислам никој друг до мене. Ве молам немој да ми судите дали тинејџерите знаат да сакаат или не. Пред 5 дена заминав во Америка и ќе се вратам за 8 месеци. До тогаш само на МСН. Правевме муабет дека врската ќе ни остани, двајцата сме сигурни во чуствата, и никој не се сомнева во другиот ни најмала мера дека ќе направи нешто, но сепак ме фаќа некој страв, и паднат сум во некаква си депресја. Кога сум сам само на тоа мислам и не се чустувам добро. Некој со искуство да ми кажи шо да правам.
Obidi se da opstojat tie cuvstva.. I pokazi i gi sosema otvoreno istite.. Vidi i ona kolku e sigurna vo toa.. Probaj napravi muabet so nea i kazi i ednostavno da se potrudi.. Ako posaka da napravi nesto so drug.. Ili ako zamre nekoe od tie cuvstva da ti raskine na vreme ili bar da napravite malce pauza.. Zatoa sto neverstvoto i lagata voopsto bolat poveke od raskinuvanjeto..

Врската на далечина е тешка,како што и сам можеш да видиш.Ама колку и да е силна,факт е дека 8 месеци...е прилично долг период за истата да се одржува и да го има истиот интензитет кој што го имала додека сте биле еден до друг.Еве,првите 3-4 месеци ќе ти фали,ама после како ќе поминува времето ќе ти се смачи и на тебе и на неа од тоа врската да ви биде мсн-ска,нели?
Вие слушајте се,бидете на мсн...ама ќе видите дека не е тоа тоа.
Нормално е што чувствуваш страв,кој не би на толкава далечина?
Имаш опција да си ја чувате врската,барем да пробате да ја одржувате или да направите пауза додека си таму...:smir:

Кажи ми која е девојката, јас ќе ти ја чувам додека се вратиш.

Излези надвор, прошетај се, најди си друштво и забављај се. Гледај малку мислите да ги тргнеш од тоа како и што може да се случи. Ако се јаки чувствата,а викаш јаки се, нема што да се замараш. Таа ќе те чека, ќе си дојдеш за 8 месеци и ќе сте најсреќни што сте еден со друг :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom