Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
pa zatoa barat da pise blgarin na svidetelstvo. dedoti mozi ne se iskazal kako bugarin, mozi kako arnaut ili nesto drugo
Blgarsko skolo mozel da uci sekoj vo MAkedonija vo toa vreme, i blgarin i neblgarin, i toa sto pisuva blgarin na svidetelstvoto, znaci deka taka im gi pisuvale porano na site, i ne e blgarin navistina, tuku na site im piselo taka na svidetelstvoto, blgarin.

Член од
26 јуни 2015
Мислења
14
Поени од реакции
2
ve molam kazete mi sekako probav na stranata znaci so pisam vo molba.vh.nomer a so vo pin brojceto mi e 6500/2013[DOUBLEPOST=1465400094][/DOUBLEPOST]te molam samo pisi kako mozi da go proveram brojceto na nova strana odamna nemav provereno sega pak pocnuvam so treba vo pin da se pisi so vo molba br mi e 65../2013

Последно уредено:
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Aj molam nekoj da mi kaze sto dokument treba da izvadam od sud za drzavjanstvoto. Na edna srana najdov krivicna evidencija posle toa kaznena ili kako i da bese?????!?!?!?!?!?!?!?!

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Imase nekoj pusteno link od kniga so makedonci koi sluzele vo bg armija ako saka da go postira za nas clen.

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Дали има некој што ќе патува од Скопје за Софија во петок рано наутро?

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Do kaj se so 2015 ne znam.... Inaku od intervju do finale eksperten pregled edna godina...
Da no proagjaat i so stari dokumenti kade ne pisuva nacionalnost blgarin, na primer, krstenici od bugarska eparhija, voeni kniski, udostoverenia od v. trnovo, svidetelstva na koi ne pisuva blgarin, itn....
Sto e tolku kjutenje i neopredeluvanje dali kje pominuvaat so potvrdive i so bratucedive, do sega trebase da se izjasnat, da ne sakaat da go premolcat problemot, tresla se gora rodio se mish, da ne sakaat da zamizat pred problemot i da go isnat kako dosadna muva., i da ne go resat, stom toj zakon ne se nosi toa samo govori deka ne sakaat da go resat problemot, kje teraat po staro a mozno e i skroz da gi ukinat pasosive.... vo idnina nisto ne me cudi.
Да можно е да ги укинат пасошиве тоа е по се изгледа вака најизгледно, нема више ни влез ни излез, во и од Бугарија. Цццццццццццц не ме чуди тоа ни мене.

Член од
26 јуни 2015
Мислења
14
Поени од реакции
2
A ti bese vo Sofija otkoga te prekratoa? Toj nov broj znaci neso kao odpolnitelno brojce ili nanovo cekas so tie od ovaa godina?
ne nemam odeno sega ke odam da podnesam molba da go dam toj dopolnitelen dokument ama ne mozam d vlezam na stranata da vidam so pisi sega[DOUBLEPOST=1465426412][/DOUBLEPOST]
A ti bese vo Sofija otkoga te prekratoa? Toj nov broj znaci neso kao odpolnitelno brojce ili nanovo cekas so tie od ovaa godina?
ne nemam odeno sega ke odam da podnesam molba da go dam toj dopolnitelen dokument ama ne mozam d vlezam na stranata da vidam so pisi sega[DOUBLEPOST=1465429754][/DOUBLEPOST]znaci konecno izleze ova i prasanjeto mi e dali ima sansa da go odnesam dokumentot za bg proizhod noviot sto go podignav pred nekoj mesec ili nema sansa po ova izjava :/
Преписката е прекратена В приложеното по преписката удостоверение за б'лгарски произход, издадено от ДАБЧ не се посочват данните, в'з основа на които е установен б'лгарскијат произход на лицето, поради което удостоверението не отговарја на изискванијата на чл. 15, ал. 2 от ЗБГ в'в вр'зка с чл.6, ал.1, т.1 от Наредба № 1. До настојаштија момент нередовността не е отстранена. Лицето не получава с'обштенијата на посоченија адрес за кореспонденција

Последно уредено:
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
дали некој знае кога била мобилизацијата за бугарски војници , негде од 1914 до 1920, ама тоцно ми треба , знам дека во тоа време мојот дедо бил бугарски војник ама незнам точно кога бил , се вратил од војска кога изгубила бугарија(капитилирала бугарија) бил во војска во варна нема ми одговори некој кој што познава историја
е имене истово ме засега само јас мислам одење во архивите во бугарија и лутање таму,,друга опција нема......само лично таму,,,сигурно би требало да го најдат[DOUBLEPOST=1465432326][/DOUBLEPOST]
ne nemam odeno sega ke odam da podnesam molba da go dam toj dopolnitelen dokument ama ne mozam d vlezam na stranata da vidam so pisi sega[DOUBLEPOST=1465426412][/DOUBLEPOST]
ne nemam odeno sega ke odam da podnesam molba da go dam toj dopolnitelen dokument ama ne mozam d vlezam na stranata da vidam so pisi sega[DOUBLEPOST=1465429754][/DOUBLEPOST]znaci konecno izleze ova i prasanjeto mi e dali ima sansa da go odnesam dokumentot za bg proizhod noviot sto go podignav pred nekoj mesec ili nema sansa po ova izjava :/
Преписката е прекратена В приложеното по преписката удостоверение за б'лгарски произход, издадено от ДАБЧ не се посочват данните, в'з основа на които е установен б'лгарскијат произход на лицето, поради което удостоверението не отговарја на изискванијата на чл. 15, ал. 2 от ЗБГ в'в вр'зка с чл.6, ал.1, т.1 от Наредба № 1. До настојаштија момент нередовността не е отстранена. Лицето не получава с'обштенијата на посоченија адрес за кореспонденција
БРАТ колку што можем да разберам со други зборови,министерствово ги криви дабч дека прават што сакаат,пак неработеле незаконски,,,,,а тоа подолу,несум сигурен но ко да велат дека имаш пишано лажна адреса........НА КОЈ ОСНОВ ДОБИ ПРОИСХОТ,,,,,,,ако не е тајна?!?!??!???

Последно уредено:
Член од
19 мај 2015
Мислења
38
Поени од реакции
27
mi treba pomos go najdov dedo mi vo arhivot sluzel vojnik sto treba da napravam za da dobijam dokument i koja e procedurata vi blagodaram na pomosta

A

andrea85

Гостин
Над 5500 чужденци са получили б'лгарски паспорт през 2014 г.

5527 чужденци са получили б'лгарско гражданство от 1 јануари до 1 декември 2014 г., показва справка на правос'дното министерство, с'обшти БГНЕС. К'м правос'дното министерство е С'вет'т по б'лгарско гражданство, којто разглежда молбите за издаване на наши паспорти.
От получилите б'лгарски паспорт 5527 граждани, нај-голјам е дел'т на македонците – 1721. 1092 са от молдовски произход, 899 от украински произход, 261 от руски произход. От началото на годината и 21 лица от сиријски произход са получили б'лгарски паспорт.
Според справката двојно повече – 10408 лица са подалите молба за придобиване на б'лгарско гражданство за последните 11 месеца. От тјах 5005 са лица от македонски произход, 1189 от украински, 1172 от молдовски, 781 от руски произход.
От данните на Министерството на правос'дието става јасно оште, че прод'лжава тенденцијата все по-трудно чужденците да доказват б'лгарски произход и да получават наш паспорт. Това важи в нај-голјама степен за македонците, които получават б'лгарски паспорти, за да могат да п'туват без визи в страните-членки на Европејскија с'јуз. През 2013 г. издадените б'лгарски паспорти на чужденци са били 8 408, през 2012 г. те са двојно повече 17 119, а през 2011 г. достигат рекордните 18 319 издадени б'лгарски паспорти на чужди граждани.

Член од
27 јануари 2016
Мислења
39
Поени од реакции
33
Sto e sega ovaa filozofiranje dali skoloto bilo bugarsko ili ne. Dali si bugarin so toa ili ne? Ta neli ne go priznavaat oni makedonskiot narod. Neli sme edin narod v dve drzavi. Sto ja tupat oni sega. Koja e taa istorija sto ja predavaat oni? Ako e taka kako bre Kiril i Metodi bugari? Kaj se rodeni tie? Itn itn.....
Batali toa. Pak ke kazam da pocneme da zbirame peticija vo zdruzenijata sto se otvoreni vo makedonija da ni razgledat dosieta i da odgovorat. Koga nie pocnavme procedura se davase na list napisano poteklo svoeracno. Taka treba i da zavrsi a i pomina veke mnogu vreme sto cekame nie.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom