Almeida
поет, мрачна сила, гад
- Член од
- 15 февруари 2015
- Мислења
- 7.563
- Поени од реакции
- 19.996
А ти си као ултрасОзбилно некој мисли дека се дешава, некаква си револуција во Македонија![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А ти си као ултрасОзбилно некој мисли дека се дешава, некаква си револуција во Македонија![]()
Не мислев на тоа кој каде работи, туку на размислувањето. Прво велиш дека од таквите како тебе што работата во приватна фирма (како што сум и јас) 50 луѓе зимаат плата за да клатат врата. Ова не ти смета ама ти смета тоа што луѓето протестираат и блокираат дел од улиците ЦЕЛ ЧАС, е на тоа мислев од таквите како тебе ни е државата на ова дереџе.
Блoкирaме зa дa видиш кaкo се живее 10 гoдини, aкo веќе не си знaел. Акo ти сметa тaквиoт живoт, ќе ги кaзниме зaеднo тие штo ги нaбрoјa. Не мoрa дa oдиме дoмa дa им зaстaнaме кo штo кaжa некoј.На кој начин со тоа што мене ме блокираш го казнуваш грујо,зврле,хорхе или мијалков ? Не сум ни во роднинска ниту во финансиска врска со нив.
Да не сакаш јас да влезам во собрание и за уши да ги извадам од фотеља ...
Вие сакате режим кој е навлезен во секоја пора во општеството со боја да го натерате да си оди а јас што не вршам јавна функција сум бил крив![]()
Кај бевме за Ване Цветанов кога го тепаа за да не каже кој се пере пари низ македонија... кај сме за Божиновски кој даваше информации за криминалот во МКД итн итн
Врска администрацијата 90% од моите постови се против корумпираната администрација т.е. Грујо и Б.Ц не направиле ништо сами, туку имале помош од судии,обвинители и остали 180.000 административци и никој не е во затвор или без пари.
Ќе прајме муабет за неколку месеци, се надевам нема да сум во право со моите претходни постови, оти ако сум, тешко мене и тебе, администрација к ја боли![]()
По оваа логика на улиците на Скопје треба секој ден да има тепачки и протести. Можеш ли да ми одговориш каква врска има ова со неизлегување во било која друга ситуација - на пример баш сега? Еве пошо одев многу редовно, некои 70-80% од протестиве, баш Цветанов го гледав на протестите, а и лудион Божиновски би одел веројатно да немаше таква хајка против него - мислам дека и сакаат да го убијат.Кај бевме за Ване Цветанов кога го тепаа за да не каже кој се пере пари низ македонија... кај сме за Божиновски кој даваше информации за криминалот во МКД итн итн
Тука направиле грешка, чим се потпишеш ко редар си наебал ако има проблеми. Затоа организаторот треба да си процени дали е подобро да пријави или да не пријави во полиција.Види, не сум правник, они знаат да затупат со тоа на пример дека едно е собир, друго протест, трето блокада на улица итн. Знам дека на протестот за црквата испоапсија луѓе што беа потпишани како редари во пријавата на протестот во полиција, а воопшто не направија ништо - ете уште еден од бисерите на паторскиот режим.
Па според нивните мерила тоа е урбан лик. Они се толку утепани, што за нив урбан лик е некој кој малку почудна фризура напраил.Хахахахахахаххаха сега го видов насловот. Урбаниот лик бе хахахахахаххаа
Куртонов ако е урбан лик на Скопје слободно нека дојде пиколомини и сите нека не запали. Крис бе крис каква ретардирана будала е свињава, они урбан лик го пишале.
Зависи, имаат чудни мерила за чудни фризури. Пример, шарен Крис би бил џанак, провокатор Крис е урбана легенда.Па според нивните мерила тоа е урбан лик. Они се толку утепани, што за нив урбан лик е некој кој малку почудна фризура напраил.
Ќе има, организирај се со време.Зошто беа затворени Партизанска, Рузвелтова, Рекорд и Католичка од 11 до 2 и зошто имаше по 10 души на сите места? -.-
Не знам што го тупите сега, баш топ ви беше тој терминот од 18:00 па натака, нема потреба од блокирање на пола град на пладне сред работен ден. Имаше луѓе што се брзаа за во болница и не можеа да искочат од гужвата.
Барем поголема излезност на народ да имаше.
Лупајте со боја таму по собрание и министерствата и сметајте им на тие ради кои протестирате, а не да иритирате обичен народ сред работен ден. Пешки одев од Рекорд до Симпо и немаше човек што не ве опцу, од пешак, патник у бус до некој со кола/камион. Вака ли се придобива подршка?
Кој кур е овој Крис што сите го знаат бе?
И ќе има ли утре исто блокирања како денес, да знам како да се организирам со време...
![]()