- Член од
- 29 декември 2014
- Мислења
- 101
- Поени од реакции
- 67
Utre bi trebako da ima komisija i da resat situacija ili utre ili ona druga sreda ne sum siguren...moguce da ke bide drugata sreda
Луѓе ве молам за помош, денес сменет статус, дали треба да се носат дополнителни документи и какви? Однесени дополнителни документи (копија од бугарски пасош и лична карта од тетка и оргинал изводи од тетка ми и мајка ми) септември 2015.[DOUBLEPOST=1465325461][/DOUBLEPOST]Луѓе ве молам за помош, денес сменет статус, дали треба да се носат дополнителни документи и какви? Однесени дополнителни документи (копија од бугарски пасош и лична карта од тетка и оргинал изводи од тетка ми и мајка ми)Прегледај го приврзокот 149356 септември 2015.
А кој рече дека тетки вујко братучед одбиваат ? Еден рече и дека од дедо одбиваат и сега што е точно ? Еве на пример таткоми има од дедому документ со истиов статус како горе наведениов и сега што значи ова ?Треба да преставиш некаков документ дека твоите родители, баба, дедо, прабаба, прадедо се блгари. Тоа е взходашт или директна лоза, без тетки, вујко, братучед.
Друже без навреда ама ако си писмен ќе прочиташ на преписката што пишува. Јас не реков дека не пуштаат со други роднини туку му преведував на членот што бараат и зошто е вратен на дополнителна проверкаА кој рече дека тетки вујко братучед одбиваат ? Еден рече и дека од дедо одбиваат и сега што е точно ? Еве на пример таткоми има од дедому документ со истиов статус како горе наведениов и сега што значи ова ?
Па јас те прашувам дали имаш некоја информација дека со тетки вујковци и братучедовци одбиваатДруже без навреда ама ако си писмен ќе прочиташ на преписката што пишува. Јас не реков дека не пуштаат со други роднини туку му преведував на членот што бараат и зошто е вратен на дополнителна проверка
ako tetka mi dobila drzavjanstvo so bugarski proizhod, po princip shto e sestra na majka mi i imaat isti roditeli toa znachi deka sum vzhodasht blgarin ili....?Треба да преставиш некаков документ дека твоите родители, баба, дедо, прабаба, прадедо се блгари. Тоа е взходашт или директна лоза, без тетки, вујко, братучед.
Jas mislam deka ova e isto taka dopolnitelna proverka samo napisana na po opsiren nacin.Zatoa sto logicki e ako ni se pregleduvani dokumentite ili da ne prekratat ili da ne pustat ponatamu.Ne veruvam 100 pati da se zanimavaat samo so edna ista prepiska.Logicno eCekajte bre luge?!?!
Dali noviot status znaci da se odnesta novi dokumenti ili statusot e isti ko dopolnitelen? Dajte da se rascisti ovaa bidejki ne ima dosta takvi. Ako sovetot ne ni gi prifatil dokumentite da barame drugi.
Луѓе сто пати сум го цитирал ова. Јас не знам дали ќе ве пуштат со роднини или комшии, ова значи дека ја тераат ригорозната процедура по за жал законот кој е се уште на сила. Посакувам најдобар исход на секого, но овие денови се дигна голема прашина дека враќаат и со најблиските роднини затоа реагираа и здруженијата на блгарите. Затоа имаше и средба со министерката за да се решат проблемите. Ама си тераат по старо. Овој член од законот е најконтроверзниот зошто се толкува во министерството и дава широка интерпретација. Кога ќе видите на статусот вакво нешто да пишува тоа значи дека се бара од вас да донесете доказ дека имате взходашт блгарин, односно само по права линија, без братучед, тетки, на дедо ви брат, вујко. Сигурно добиваат оние кои имаат родител со државјанство и стари документи од дедо, баба, каде стриктно е наведено националност блгарин. Затоа и старите документи на кои не пишува националност понекогаш не ги признаваат. Мене во ДАБЧ не ми презнаа диплома од мојот дедо кој бил офицер зошто не пишувало националност, а на свидетелство има блгарин и по тој начин добив происход. Како ќе им текне. Додека не се усвои новиот закон се може да се очекува и да враќаат со старите документи. А тоа за жал и го прават. Зошто? Политикаako tetka mi dobila drzavjanstvo so bugarski proizhod, po princip shto e sestra na majka mi i imaat isti roditeli toa znachi deka sum vzhodasht blgarin ili....?
Koliko je cekala od finalnu proveru da do promene statusa?cekase finalna ekpertiza
Врати се едно 400 страници наназад и почни да читаш, гарант ќе не разбереш.Znaci ne mozam da ve razberam tuka nekoj psiuvaat demek ne pustaat so vtori bratucedi vujkovcitetki i nenzma so a ovie so se so samo potvrda od nekoj klub bez nisto drugo sto se tie budali ne svakam tie luge pa zasto voopsto aplicrale a i procitav deka nekoj pa zele samo so toa neko se zafrkava na formumov ili...