ne postoi takov dokument toa vreme nemalo maticni sluzbi...a vo posmrtnicata ima samo mesto i datum na smrta...Vo posmrtnicata ne e pisuvalo dato i mesto na raganje ti pisuva vo porakata toa da go ima
pozz
http://faktor.mk/2016/06/06/politsiska-aktsija-vo-skopje-uapseni-poveke-profesori-megu-niv-i-shuklev/
Dade gospod, Uste pred 10 godini na polozen ispit me zezase nekese da mi dade ocenka barase mito.
Eve od vakvi koi uste mnogu gi ima vo site sferi vo Mk sakam da zaminam nadvor od Mk makar i vo Bugarija, edinstvena motivacija mi e Bg drzavjanstvo. Kolku i da si ambiciozen ovde samo ke se zagushish!
Moja drugarka podade vo 2013 . Dopolnitelni dade od prv bratuced blgarin vo 2015. Pa vo majot i se smeni vo prepiskata e prekinata.Dali ima nekoj nekoja informacija za so prvi bratucedi dali pominuvaat so bratucedi ili e se isto pozz i so srejka na site
Ako se znaes so nekoj vo maticno i AKO sakaat da ti napravat usluga!kaj da se najde izvod na radjanje od 1880??? dali moze maticno vo ppsmrtnicata da dopise mesto i datum na radjanje ako nema izvod na radjanje???
Jas gi podadov dopolnitelnite dokumenti vo 2014 i koga gi podavav posredniko mi vijase deka ne e mn sigurno pa pocnaja da davaat a sega gledaj so se slucuva do koga vakaMoja drugarka podade vo 2013 . Dopolnitelni dade od prv bratuced blgarin vo 2015. Pa vo majot i se smeni vo prepiskata e prekinata.
Jas gi podadov dopolnitelnite dokumenti vo 2014 i koga gi podavav posredniko mi vijase deka ne e mn sigurno pa pocnaja da davaat a sega gledaj so se slucuva do koga vakaMoja drugarka podade vo 2013 . Dopolnitelni dade od prv bratuced blgarin vo 2015. Pa vo majot i se smeni vo prepiskata e prekinata.
Јас сега вадев извод за раѓање на дедо ми кој е роден 1920.треба да одиш во општината каде е роден и да бараш препис од раѓањето и да извадиш извод од родени. Со тој извод и препис одиш во матичната служба каде е починат и ќе ти издадат посмртница. Или попросто пример роден е во тетовско село, во општина тетово има податоци за неговото раѓање и бараш извод и препис. А умрен е пример во Скопје, ќе одиш во матичната и вадиш умрени. Но може да ти бараат да знаеш каде е крстен, пошто старите документи ги бараат во црковните книгиkaj da se najde izvod na radjanje od 1880??? dali moze maticno vo ppsmrtnicata da dopise mesto i datum na radjanje ako nema izvod na radjanje???
Samo dodaj......od strana na R.Bugarijadecki, ideja za tekst promena na naslovot na fb stranicata. Sega e vaka:
Бараме признавање на правата на бугарите во Македонија
okSamo dodaj......od strana na R.Bugarija
Mislam deka ova e podobro
Така има друга димензија на превод.