S
SpaceTraveler
Гостин
Незнам дали ја следеше нашата дебата ама човекот искористи зборови како глуп,дете итн. Не видов твој коментар насочен спрема неговите навреди спрема мене. Јас не го нареков дека е мочко јас само реков дека му се мочкало. Има разлика нели? Те молам прочитај го мојот текст добро, потоа анализирај го и тогаш состави нешто.
Интересно е кога Христијаните се навредувани и наречувани глупи, неписмени, забегани, старомодни, удрени, ненормални, смотани и итн. Никој не реагира од моралните атеисти, окултисти, агностици и кој знае какви. А кога некој Христијанин ќе каже нешто како дека на некој му се мочка, е тогаш имаш, каков си ти Христијанин да навредуваш, па ти имаш сексуални фрустрации, така ли те учи Исус, таква ли е вашата вера, какви се овие навреди и омаловажувања. И кои Христијани познаваш ти кои би се згрозиле од мене? Христијанинот би се згрозил од тебе и од тоа што ти претставуваш а не од мене. Лагата е нешто од што треба ти прво да се згрозиш а после дојди да поразговараме за другото.
Не, туку тоа беше само реакција на тоа што ти го кажа за некого, било да е Кроули или било кој друг човек на планетата. ,,би сексуалец, наркоман" и слично, за кого пак не си запознаен, го прашуваш Хептаграм сега гледам за Телема и во кој Бог верува Кроули и како е објавен Законот на Телема!
Немој да ми глумиш жртва, душичка си ти, само дебатираш овде со луѓе кој освен библијата, имаат прочитано уште многу други книги и никогаш истите не осудиле би па и три сексуалец - барем тука на форумот. Оди и читај, запознај луѓе што не се хетеросексуалци и провери дали тоа се лоши луѓе, па дојди овде да дискутираме како луѓе. Љуби со срцето и остави ги оние кој што ти го полнат умот со глупости, нема да бидеш казнет во пекол ако се одлучиш да љубиш. Воздигни се над твоите предрасуди и врати се како вистински Гностик, ќе бидеш посреќен и дискусиите би ни биле по конструктивни и пријатни! Поздрав, морам да одам сега.

Се е во ред со тоа што си христијанин и што се молиш, но за духовен напредок и да бидеме подобри луѓе потребна е и работа, зар не?
Ora et labora - пак, поздрав!!!