Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
мегапроект со љамчевски на клупата - тешка работа :popce:

ми мириса на ѓоко втор дел :facepalm:
Vistina deka ljamce e slab ama ne go sporedvaj so psihopatot od prespa a ke go ostavat za da mozat da mu go prat sostavot i ako treba da se pusti ke ne smee glas da pusti alfa i omega ke bidi Blasko a ovie nasite ke bidat angliski kralici i nisto poveke za zal to so plati ke klati a nasite za mir vo kukata je soberat od troskite vo nekoja nasa kladilnica

p. s. Koga sme kaj igraci i macata mozi ke go zemime ;)

Благоја Кочевски - Блашко, доаѓа од Тетекс, од клубот каде што тој во последните 4-5 години беше еден од првите луѓе.

Во повратникот во елитата, во ФК Пелистер, навистина е бурно во позитивна смисла на зборот во последните денови, а се очекува така да биде и во иднина. Откако завчера се официјализираше останувањето на Наум Љамчевски како прв тренер на тимот, од вчера и официјално може да се каже дека битолскиот клуб има и нов спортски директор. А тоа е како што екслузивно објавува „Македонски спорт“, г. Благоја Кочевски - Блашко. Попознат во нашата фудбалска јавност како Блашко од Тетекс. Колку за потсетување овој човек во последните 4-5 години беше еден од раководните лица во тетовскиот клуб, но време e за нови предизвици во животот како што вели самиот Кочевски. Инаку кога сме кај Тетекс да кажеме под негово време овој фудбалски клуб играше три пати во финалето на Купот на Македонија, еднаш и го освои а имаше настапи и во фудбалска Европа.

Со овој човек не очекувајте Европски Пелистер еден од најголемите моментални гробари у Мак Фудбалов.. загризете дур е време

шо идеи ќе даде љамчевски за костурот на тимот,како и замени во текот на играта ??

доста е шо видов какви изјави дава по медиуми,збунувачки конфузни без цел..........

тогаш лигата и не ни беше за машала , пола лига дискфалификувана

Прегледај го приврзокот 148997
Изјави ко изјави. Не е секој за јавно говорење. Тогаш беше и таква ситуацијата, да сме далеку од првите две места, а блиску до испаѓање.
Јас сега за сега ќе останам на ставот дека со најавувената финансиска консолидација(редовни плати, премии и припреми) и квалитетни засилувања дека ќе бидиме во топ 4.

Благоја Кочевски - Блашко, доаѓа од Тетекс, од клубот каде што тој во последните 4-5 години беше еден од првите луѓе.

Во повратникот во елитата, во ФК Пелистер, навистина е бурно во позитивна смисла на зборот во последните денови, а се очекува така да биде и во иднина. Откако завчера се официјализираше останувањето на Наум Љамчевски како прв тренер на тимот, од вчера и официјално може да се каже дека битолскиот клуб има и нов спортски директор. А тоа е како што екслузивно објавува „Македонски спорт“, г. Благоја Кочевски - Блашко. Попознат во нашата фудбалска јавност како Блашко од Тетекс. Колку за потсетување овој човек во последните 4-5 години беше еден од раководните лица во тетовскиот клуб, но време e за нови предизвици во животот како што вели самиот Кочевски. Инаку кога сме кај Тетекс да кажеме под негово време овој фудбалски клуб играше три пати во финалето на Купот на Македонија, еднаш и го освои а имаше настапи и во фудбалска Европа.

Со овој човек не очекувајте Европски Пелистер еден од најголемите моментални гробари у Мак Фудбалов.. загризете дур е време
Se znajme za nego i ekipata negova no znaes toj go vrati Pelister vo prva liga za smetka na vasiot klub i turnovo a prethodno so cermat bevme na pragot od treta liga so znaci podobro ovaj da mesti so zadovolni(ekonoski, fizicki i psihicki) fudbaleri vo prva liga i evropa so znaci e pomaloto nuzno zlo nisto spektakularno i kraj kraeva pola da ostvarat od toa sto se vetuva i zboruva ke bidi dobro

p. s. Se mi e jasno samo ne mozam da razberam zosto nas odnosno nasiot klub go zemaat koga mozeja bilo koj drug klub?!

Se znajme za nego i ekipata negova no znaes toj go vrati Pelister vo prva liga za smetka na vasiot klub i turnovo a prethodno so cermat bevme na pragot od treta liga so znaci podobro ovaj da mesti so zadovolni(ekonoski, fizicki i psihicki) fudbaleri vo prva liga i evropa so znaci e pomaloto nuzno zlo nisto spektakularno i kraj kraeva pola da ostvarat od toa sto se vetuva i zboruva ke bidi dobro

p. s. Se mi e jasno samo ne mozam da razberam zosto nas odnosno nasiot klub go zemaat koga mozeja bilo koj drug klub?!
И кај нас најавуваше многу на почетокот во овие 5-6 години откако го има Тетекс едина светла точка беше победата во купот над шкендија а за сметка на тоа ни го премести клубот во Ѓорче.. како и да е ви посакувам се најдобри Пелистер е има во Мак фудбалот не сакам да заврши како Тетекс машинерија за правење пари

http://tvorbis.com.mk/?p=36519

‘‘ Од Цермат наведуваат дека причина за раскинување на договорот е незадоволството од лошите резултати што ФК Пелистер ги постигна откако фабриката за сладолед го презеде кормилото во клубот. На крај, од Цермат бараат до 15 јуни, Општина Битола да ги исполни сите тековни и други обврски кои паѓаат на нејзин товар согласно договорот. ‚‚

Абе кај ќе ти оди душата бе евреин еден... В гроб не се носат парите, таму на сите ќе ни дат ист третман. Ама не си ти крив бе гомно едно скржаво, крива е општината шо ја води еден клептоман и лажго, па не ти напрај ревизија уште лани па да видевме колку пари вложи и а колку требаше.
Тој во овие две години дали вложи 200К. Прашање толку дали вложи а не камоли 390К по сезона.
Со тие пари да располагаше клубот, сега ќе разговаравме за финалиња и европски утакмици а немаше да се тресиме во втора лига, и за влакно да не испадниме во трета.

Ако е вистина изјавата од цермат каде ги прозива од општината излегва дека е чист и вистина дека има дадено колку што ветил е сега кој ги украл и каде завршиле треба тие да си испитаат сепак се негови пари оти во очи мава дека опшрината да си ги подмири долговите а од таму велеа дека само тие финансираат муабетот ми е дека штом вака јавно ја префрла топката на двојче има нешто сумливо но најважно е на крајот дека без разлика дали се толку пари дадени или не не е важно а треба се провери со ревизијата е што немавме резултати како што ветија европски Пелистер и приказната лудогоретц шо значи фала и пријатно па СЈО нека испитва :D

П. С. Мора да има ревизија и цермат да плати пенали што отпаднавме!

Последно уредено:
Ако е вистина изјавата од цермат каде ги прозива од општината излегва дека е чист и вистина дека има дадено колку што ветил е сега кој ги украл и каде завршиле треба тие да си испитаат сепак се негови пари оти во очи мава дека опшрината да си ги подмири долговите а од таму велеа дека само тие финансираат муабетот ми е дека штом вака јавно ја префрла топката на двојче има нешто сумливо но најважно е на крајот дека без разлика дали се толку пари дадени или не не е важно а треба се провери со ревизијата е што немавме резултати како што ветија европски Пелистер и приказната лудогоретц шо значи фала и пријатно па СЈО нека испитва :D

П. С. Мора да има ревизија и цермат да плати пенали што отпаднавме!
нешто слично беше и во ракометот со молдавците и тие другите што се донесоа после фатија вид виделина тие играчи...........некој префрла пари,а друг ги пика во сопствени џепови,ништо нема транспарентно каде завршиле парите..........ете и сега можеби цермат уплатил,за фудбалерите само опрема,со остатокот некој си купил викендици и по некое станче , тешко дека ќе видиме сметки кој каде префрлал пари(освен случајно ако не излези некој хак како во панамските сметки)

Изглеа Филип Петров ќе биди првото засилување.
Моја желба е и Тошевски да можат да го донесаат, ама за него тешко како шо кажа Горан, највероватно странство ќе пробват да го шитнат него.
Има во Тетеск 3-4 играчи доста квалитетни. Ако успеат сите да ги префрлат кај нас, ќе биди супер.
Плус неколку од кај нас и неколку странци, би требало да се склопи интересна екипа.
Мене ме плаши то шо Пашето изглеа пак ќе го остат за прв голман. То не смеј да се деси никако... За замена добар е ама за прв голман во никој случај не е.
И не читајте Екипа.мк тие тотално неинформирани се и само глупости тресат. Од тие шо ги спомнаја играчи со ниеден не се ни преговара. Каков Мирко каков Треневски.:facepalm:
Добро ќе биди и Китанот да го вратат и ако успеат Спировски од Вардар, ама за овај вториот многу тешко.
Сеа прво да се заврши драмата со Сермат, па после да видиме овие новите како ќе ја истуркат сезоната.

Последно уредено од модератор:
Мој тип на реални опции за нови играчи(нормално ако се одврзи ќесето) се Маневски, Драгаро, Егри, Љамче помалиот, Бујчевски, па можи и Мацата, Работнички делуват ко да се распад систем. Овие од Вардар одма би ги исклучил како опција, сите се уште под договори, а и не би се нафатиле за раскинвање на договори за да дојдат во Пелистер, кај нас незнајш на шо си, денес имаш, утре немаш.

Последно уредено од модератор:
Филип Петрoв првo зaсилувaње. Дури игрaше зa Вaрдaр редoвнo ни плескaше гoл.
Пa спoред тaa лoгикa следен е Мaневски oти сo Пoбедa и Рaбoтнички и тoј редoвнo не решетaше. [emoji1]

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Абе кој и да земат сигурно во купот ќе играме финале,ко шо игра Тетекс уназад 6-7 години ,а не се надевајте многу,сите играчи на Блашко ке дојдат,,само незнам кај е МОНГОЛОТ во целата ова приказна ???

Абе кој и да земат сигурно во купот ќе играме финале,ко шо игра Тетекс уназад 6-7 години ,а не се надевајте многу,сите играчи на Блашко ке дојдат,,само незнам кај е МОНГОЛОТ во целата ова приказна ???
Сегa мoрaме дa бидиме или 3-ти вo првенствo или дa гo oсвoјме купoт oти сегa е менaтo прaвилoтo зa игрaње вo еврoпa преку купoт требa и дa гo oсвoиш , не игрa и финaлистoт.А 4-тиoт oд првенствoтo игрa вo еврoпa aкo некoј oд првите 3 гo oсвoи купoт.

Мoнгoлoт вo прикaзнaтa е дa му кaжи нa нoвите гaзди штo е кaкo е вo Битoлa и вo Пелистер oднoснo нa Блaшкo oти тoј детaлнo пoјмa немa кoи се луѓетo кaј нaс, пa му требa некoј зa дa му ги кaжи underground шемите и луѓетo шo мaтaт oвие гoдини oкoлу Пелистер.
Вo oвие 15-16 гoдини пoќе oд тие "зaгрижените" имaше сaмo штетa a не и бенефит пa белки ќе ги мaфнaт сите пoдaлеку, a Мoнгoлoт нaјверoјaтнo ќе дoбие некoјa улoгa вo клубoт кaкo деснa рaкa нa Блaшкo и нoвите гaзди.

Кој се бе овие НЕПИСМЕНИТЕ:tapp: шо работат во ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ во ДОО Сермат-Битола..
Како дете од забавиште да го пишело ова,настрана еден куп граматички и печатни грешки..:tapp:
По,по,еден обичен ебан поднесок не знат да скоцкат, и клуб ќе воделе..:popce:
А милиони(евра)калапат умренковците:tapp:..
Ај нека се требат таму,успич нека фатат,то шо не исполнија ништо на душа нека си го носат(уште да ја имаја),ко нема кој да ги гони то е,се извлекоја:icon_mrgr:..
И двете страни од овај мизерен договор ја ебаа работата до даска,овде јасно е дека и усмена,писмена и било каква согласнот не важи,ова е се драпај си ташакот...
Нека донесат барем играчи овие Тетовчаните,па дали имало или немало договор не е толку важно,и да има нема кој да го испоштова така да џабе е се...
И нека клат барем столчиња на големата трибина,барем за почеток доста е(ако не ја туркат малата трибина):icon_mrgr:,за рефлектори ќе почекаме..
Важно КРЕМОЈТЕ СО ТЕНИСКИТЕ РЕКЕТИ:tapp: секоја вечер плескат тенис ПОД РЕФЛЕКТОРИ,наместо децата да тренират навечер фудбал,како шо е редот некој буљаши со скапи патеки,џемперчиња и рекети :tapp:ќе му се курчат онде среде фудбалски терени(овозможено од Грујо Боксеро)...:eek:
МРШШШШШШШШШШШШШШШ:uzi:
Screenshot-from-2016-06-06-133516.png

Screenshot-from-2016-06-06-133603.png

Абе ќотек !!! Само ќотек и за едните и за другите, без исклучоци...
Се собрале една банда неспособни таму, па си ја префрлат топката.
Ко се неспособни да ги соберат локалните бизнисмени и да напрат еден јак буџет, тогаш нека му го дат сеа клубот на овие местачите од Тетекс, па тие шо сакат нека му прат.

Back
На врв Bottom