Знам дека немаш, вие правите десничари одма се познава какви патриоти сте, според вас патриотизам е војна и гинење, а не соработка и напредок.
Секако, ние сакаме војни, крв.Со кој да соработувам, со тој што сака да ме убие, што сака да не постојам, каква може да биде таа соработка.
Друга работа правиш споредба Персија и Македонија, настан пред 2300 години, при кој Александар убивал само војници, и ја превземал Персија, склучил бракови, ја ширел и надоградувал персиската култура, градел градови, и.т.н., со оние што рушат и убиваат цивили, кои зимаа деца од мајки, и.т.н.
Ако си бил некој за соработка и напредок, а не војна и гинење, тогаш Александар би требал да ти биде најголемиот пример за такво нешто во човековата историја.Ама кај вас оној дел од мозокот кај што треба да размислувате политички не ви се развил, не сум виновен јас.
И не сум некој фан на Александар, баш напротив.
п.с. Вреди да се напомене дека во Иран, Александар се смета како составен дел од нивната култура, а голем дел локални племиња се сметаат за негови потомци и се декларират како Македонци, и ти ќе треснеш таква зелена, па ќе префрлуваш од типот јас сум бил жеден за војни.