Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
На вакво „премудро„ прашање ни во “хабардовиот трговско-дистрибутивен центар„ не би се сетиле...:pos:
Слободната волја како изговор за постоење на злото ја користат подеднакво и муслиманите и христијаните и евреите, но пред аргументите и боговите молчат. Ти колку и да сакаш да ја исмееш логиката, нема да го смениш фактот дека врз одлуката влијае особината на човекот а не неговата слободна волја.

Moјт некој католички или протестантски автор за Исус и неговвие дела и пораки да си ги споделиме?
би биле прифатливи за тебе?
тие се богољубци

Голем си, си знаеш и лесно ќе најш Богољубечка литератира и автори, а она кое мене ми одговара и ми е прифатливо, „тоа„ веќе е во Црквата а не надвор од неа.[DOUBLEPOST=1464848698][/DOUBLEPOST]
врз одлуката влијае особината на човекот а не неговата слободна волја.

А дали на левата нога ја обуваш десната обувка?

А дали на левата нога ја обуваш десната обувка?
Не, затоа што обликот (особината) на левата нога не е адекватен на десната обувка.
Што значи слободната волја дали ќе облечеш лева или десна обувка, зависи од особината (обликот) на ногата.

• Ми се допаѓа
Reactions: alf
Голем си, си знаеш и лесно ќе најш Богољубечка литератира и автори, а она кое мене ми одговара и ми е прифатливо, „тоа„ веќе е во Црквата а не надвор од неа.
Биди конкретен, во која црква, пошто ги има многу исите се христијански

Прашањето си е сосем на место. Ти тврдиш дека причина за педофилијата не е особината што ја поседуваат тие луѓе, туку слободната волја. Но, во тој случај би значело дека сите што не се педофили немаат слободна волја, а тоа е безмислено и апсурдно. Затоа ќе ти повторам уште еднаш:
Слободната волја не е одлучувачкиот фактор што ќе одбере да стори еден човек, таа е само можност да се одбере од опциите што стојат на располагање. Што ќе биде изборот зависи од особината. Во случајот со педофилот, изборот зависи од неговата особина сексуално да го привлекуваат деца. Без таа особина, тој никогаш не би донел одлука да стори такво нешто. Ако и ти самиот не си педофил, тогаш многу добро знаеш дека ти воопшто си немал потреба да се воздржуваш од злоставување, не затоа што немаш слободна волја, туку затоа што немаш потреба од такво нешто! Немаш особина што би те направила педофил, па затоа немаш ни потреба да одбиеш да сториш злоставување.
Господ создава педофили?!?!??!?!?!?!?!Двомилениумски заклучок!!!:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
:чда::tapp:

Не, затоа што обликот (особината) на левата нога не е адекватен на десната обувка.
Што значи слободната волја дали ќе облечеш лева или десна обувка, зависи од особината (обликот) на ногата.
Злото не е во материјалната супстанција, туку пред се` во односите, одлуките според волјата на човекот. Метаисторискиот есхатон, од онаа страна, последната стварност, не е одрекување од историската оваа страна, туку нејзина најдлабока афирмација.(y)

Злото не е во материјалната супстанција, туку пред се` во односите, одлуките според волјата на човекот. Метаисторискиот есхатон, од онаа страна, последната стварност, не е одрекување од историската оваа страна, туку нејзина најдлабока афирмација.(y)
Дали освен материјалната човекот има и друга(нематеријалн) компонента?

А односите и одлуките зависат од особините на човекот, слободната волја сама по себе не е фактор што одлучува што ќе биде изборот, за тоа е пресудна особината на оној што ја носи одлуката.

Очигледно не ти е добро! Ај сконцентрирај СЕ! И обавезно консултирај се пред да одговориш!
Господ создава педофили или???:rolleyes:
Мојот концепт за господ и твојот се различни. Еве ти кажи ми според твојата замисла, кој ги создал педофилите?

А односите и одлуките зависат од особините на човекот, слободната волја сама по себе не е фактор што одлучува што ќе биде изборот, за тоа е пресудна особината на оној што ја носи одлуката.
Дали ти е особина да одлучуваш да бидеш педофил, убиец..., или леп дечко, телемит, хуманоид...?:cool:

Биди конкретен, во која црква, пошто ги има многу исите се христијански

Еден Е Христос, една е верата, една е Црквата, едно е крштевањето.

Дали ти е особина да одлучуваш да бидеш педофил, убиец..., или леп дечко, телемит, хуманоид...?:cool:
Особините што ги поседуваш влијаат на одлуките што ќе те дефинираат како педофил, убиец, леп дечко или телемит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom