И мене тоа не ми е јасно.. Ама екипи како Бенфика и Порто имаат многу младинци со по 2-5 милиони вредност и многу лесно може да направат пари за купување играчи. Иначе стварно појма неам од каде пари за пола од главните ѕвезди.Од кај ви се париве бе?![]()
Демек ти си за жалење.И мене тоа не ми е јасно.. Ама екипи како Бенфика и Порто имаат многу младинци со по 2-5 милиони вредност и многу лесно може да направат пари за купување играчи. Иначе стварно појма неам од каде пари за пола од главните ѕвезди.Сеа за сеа Интер, Ливерпул и Бенфика се 2 класи погоре од нас другите...
Јас 15 милиони ги стискам за да направам што е можно најдобра комбинација да пополнам дупки, они ги купуваат Меси, Нојер и Рамос во исто време.![]()
Демек ти си за жалење.
Цел тим можеш да ми го купиш со парите од Роналдо.
Koи пари 60 милиони вреди само... Меси и Нејмар се над 80.. Нека даде некој 150 го давам одма, вака за 60 не се исплаќа.Се напраи грешка шо се пуштија тие тимови у лигата + Милан би го стаил тука...
Али Чемпионс ти треба да ќутиш, 60м ти кошта Роналдо и го имаш у тим, ако сакаш поквалитетни трансфери продај го и тоа е тоа.
Еве ќе ги стаам сите играчи на трансфер листа за само Роналдо да можам да ти го купам :ДKoи пари 60 милиони вреди само... Меси и Нејмар се над 80.. Нека даде некој 150 го давам одма, вака за 60 не се исплаќа.![]()
Епа цела средина моја.Koи пари 60 милиони вреди само... Меси и Нејмар се над 80.. Нека даде некој 150 го давам одма, вака за 60 не се исплаќа.![]()
Пак нема да се изедначи.Абе нема врска..со тек на време ќе направиме пари и ќе спремиме сите комплет екипа. Само можеби требаше економијата уште полабава да ја направиме, оти ептен пари одат за плата..и од недела 300к праам ќар жими жими...сеа нема ни толку со Модриќ и Виља.
Ќе се откаже некој и оп пак ќе се ослободат играчи како сега со Агуеро, Модрич, Робен, Рибери итн.. Плус појаките играчи лесно се лутат и неможеш да држиш 20 ѕвезди во тим.. Па би требало да има некој баланс.Пак нема да се изедначи.
Големите освојуваат подобри места и прават повеќе пари, со тоа уште повеќе се засилуваат и стануваат недостижни.
Помалите екипи немаат ни пари, а нема веќе ни слободни играчи со 90+ рејтинг.
+неискoристен кеш[DOUBLEPOST=1464785327][/DOUBLEPOST]Инaку дa... јaс 12ти бев вo другaтa лигa сo дaлеку нaјслaб тим и нaјниски прихoди.Првата сезона добро пројде, беше доволно балансирана да речеме. Мислам дека повеќе ќе се осети големината на неколку тимови во втората сезона, посебно во прва лига. Интер, Милан и Ливерпул имаат одлични тимови. Плус тука е и Севиља, а и Евертон, нека не ве лаже овој.
Моменталната вредност на прволигашите е ваква:
Нема ова до толку голем удел, ама ми беше интересно да видам како стојат
- Милан - 356.9
- Интер - 322.3
- Ливерпул - 312.0
- Севиља - 302.6
- Леверкузен - 295.3
- Евертон - 285.4
- ПСВ - 256.3
- Њукасл - 244.8
- Свонси - 238.7
- Зенит - 233.8
- Шахтјор - 226.6
- Вест Хем - 190.2
Јас очекувам доминација на Интер, Милан и Ливерпул, а другите да се борат за останатите позиции. Но не мора да значи. Ќе видиме како ќе пројде сезонава, па ако случајно некој премногу отскокнува од другите, ќе мора да му смислиме некоја лимитација![]()
Да, јас на пример имам уште 1.3 во банка+неискoристен кеш