Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Дечки преглед и полнење клима каде во скопјево?
Пасат е колата

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Пасат е колата
Dog Security
Јас сум презадоволен од дечките
А и обично секогаш имаат промоции особено пред почеток на лето

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
јас денес е полнев климата, фалеше 400 грама и платив пута 200 денари=800 за полнењето. негде пушта климава, ама подобро вака него комлет да ја сервисирам, што е скапо9повеќе од 100 евра) и нема гаранција дека догодина нема повторно да ја полнам

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Прегледај го приврзокот 148417
Е баш од овде ми капе по малце

Го најдов ова средство на Carclub форумот од дечко што имал ист проблем како мене, му помогнало. Ќе почнам да го барам, па ќе видиме
Прегледај го приврзокот 148418
Ги разгледував овие Dog Security што ги спомнуваш во претходниот пост и види на што наидов:
http://www.dogsecurity.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1601&category_id=110&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=mk

:pipi:

Член од
21 септември 2011
Мислења
714
Поени од реакции
2.205
Пасат е колата
Имаш колку сакаш...јас ја полнев пред некој ден во pneumatik.mk ...промоција: проверка и полнење 1 000 денари.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Пасат е колата
Јас би ти го препорачал сервисот Цеко, позади ПТТ школото. Имам искуство на неколку наврати со нив, ПРЕЗАДОВОЛЕН.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731

Дечки ми светнаа овие 2 денес кога го запалив и имаше некој звук како струја нешто...како да се гаси,како да прави спој. Тоа за греачите лево трепка, а константно свети другото за Check Engine. Барам нешо по интернетов ама ај викам некој со слично искуство да каже што-како е. Polo 1.4 TDI 75 ks.

Последно уредено:

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Ги разгледував овие Dog Security што ги спомнуваш во претходниот пост и види на што наидов:
http://www.dogsecurity.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1601&category_id=110&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=mk

:pipi:
Леле фала ти многу. Не знам како сум ги промашил овие, утре баш ќе поминам.[DOUBLEPOST=1464735389][/DOUBLEPOST]

Дечки ми светнаа овие 2 денес кога го запалив и имаше некој звук како струја нешто...како да се гаси,како да прави спој. Тоа за греачите лево трепка, а константно свети другото за Check Engine. Барам нешо по интернетов ама ај викам некој со слично искуство да каже што-како е. Polo 1.4 TDI 75 ks.
Можеме ние да нагаѓаме до утре, и пак ништо од кажаното да не е. Најубаво на мајстор, да ја стави на компјутер и да се види што е проблемот.

Последно уредено:
Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573

Idi si prvo na dijagnostika, ama veruvam deka 99% ti e EGRot. Sega rabotata e sto ako e mehanicki se cisti ama mislam deka kaj tebe e elektronski i kje treba menuvanje. Sepak pak kje kazam DIJAGNOSTIKA PRVO.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Idi si prvo na dijagnostika, ama veruvam deka 99% ti e EGRot. Sega rabotata e sto ako e mehanicki se cisti ama mislam deka kaj tebe e elektronski i kje treba menuvanje. Sepak pak kje kazam DIJAGNOSTIKA PRVO.
Што поврзаност има грејачот со ЕГР вентилот?Грејачот на тоа Поло не се активира кога е топло времето,се активира на минусни температури.

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Што поврзаност има грејачот со ЕГР вентилот?Грејачот на тоа Поло не се активира кога е топло времето,се активира на минусни температури.
Epa kaj stariot na pasatot e totalno istoto ukluceno i na dijagnostika pisuva deka e EGRot. Sto ima zaednicko tamu vnatre neznam. Ama on go ima totalno istiot problem

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Epa kaj stariot na pasatot e totalno istoto ukluceno i na dijagnostika pisuva deka e EGRot. Sto ima zaednicko tamu vnatre neznam. Ama on go ima totalno istiot problem
Неможе да е исто,пошто тоа Поло е со 3 клипа,а на татко ти Пасатот е со 4 клипа.

Член од
11 ноември 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво на сите.

Би ве замолил за мала помош, односно информација.

Моментално возам алфа 147мица 1.6 бензинец на која и ставив плински уред. Иако малку изгуби на моќ, поприлично сум задоволен со вожњата и потрошувачката.

Е сега... Уредот е поставен на местото на резервното тркало, па моментално тоа ми стои во гепек. Би сакал даго заменам со сет за репарација за гуми/тркала поради простор и секако тежина.

Каде би можел да најдам кај нас или да си нарачам такви сетови што се ваљда комплет со компресорче, и по која цена?
И половни се во ред, поевтини би дошле ваљда хаха.

Ако знаете или сте купувале или виделе, или совет некој би било добродојдено.

Фала ви.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
540
Поени од реакции
266
Мал совет. Чичко ми ќе купува количе па се мисли помеѓу peugeot 206 1.4 HDI и VW Polo 1.4 tdi. На година се исти, полото е поскапо за 500 евра и плус регистрацијата му истекува за месец дена. Зачивани се и двете и орема имаат иста ( далечинско, ел на стакла, серво,...). Јас возам 206ка и сум многу задоволен од неа па сакам да ми сподели некој искуство со полото. Дали тоа што има три клипа се осеќа на снага и бучава, деловите дали му се скапи и споствено мислење за споредба на овие две коли. Ќе ја користи средновековен човек најчесто за низ град.

Kajgana Shop

На врв Bottom