Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Друштво,ова што се случува да не ве чуди.Дознав дека ДАБЧ и министерството деновиве се на нож,одново има несогласување .До кога не знам ама информациата е од ВМРО пратеник.Инаку решив да го поднесам оригиналот иако не ми бараат.За секој случај.За информација може тука да се преведе и легализира во амбасада јас така ќе направам.Поефтино е и не треба два пати да се оди во софија туку со заверените документи директно во министерство.Кошта 15 еу од документ,се заказува телефонски и за 15 дена ви закажуваат термин.
Ако бе, на наш грб нека се караат. кај ќе им оди душата не знам :(

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
ne mozes. nikoj ne moze da izvadi, probaj si ama dzabe kje se nadevas, zosto najverojatno podatocite od voenata kniska i umrenicata nema da ti se poklopat, taka da .... nemaj mn, nadez
E da be ti pa vide sto ima toj vo umrenica, sto vo kniska. Zosto go obeshrabruvas, koga dechkoto ima odlichni dokumenti za da zeme drzavjanstvo i pasos ???? A ti Barbarai neli si veke na finalen ili celas ukaz i imas poteklo, zosto vikas deka potvrdite ti se nadez??? Ne si mi jasna ama ic!
A ti Igor imas super dokumenti i da necekas, moja preporaka

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Лошо е без изгласан закон.Од септември 2015 е уште на прво читање во парламентот,досега требаше да биди донесен.Најверојатно ја менват политиката и Каракачанов глуми или вистина има несогласување околу кадровските решенија во коалицијата.Сепак ако сака вистина да помогни ке се бори да се донеси законот и никој директор не ке можи ништо против законот.

Член од
27 октомври 2014
Мислења
46
Поени од реакции
39
O
Objaveno denes na web stranicata na VMRO BG: http://www.vmro.bg/обшта-патриотична-кандидатура-за-президент-има-реален-шанс-за-балотаж/

По повод на проблемите на б'лгарските обштности зад граница, Ангелов зајави, че ВМРО прод'лжава да настојава за отстранјаването на директора на дирекција „Б'лгарско гражданство“ в Министерството на правос'дието Катја Матева. По думите му причината е, че са хилјади случаите на живеешти в Македонија, на които им се отказва б'лгарско гражданство.
Ova neli samo tie so potvrdi a tie sto imat dadeno od prv bratuced i predok Pa se odbieni a bile na finalno razgleduvanje dali ina sansi da i e greska statusot

Член од
20 ноември 2014
Мислења
100
Поени од реакции
1
E da be ti pa vide sto ima toj vo umrenica, sto vo kniska. Zosto go obeshrabruvas, koga dechkoto ima odlichni dokumenti za da zeme drzavjanstvo i pasos ???? A ti Barbarai neli si veke na finalen ili celas ukaz i imas poteklo, zosto vikas deka potvrdite ti se nadez??? Ne si mi jasna ama ic!
ви благодарам на сите планирам во најбрзо време да поднесам документи само барам човек што се разбирам да ми помогне

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Здраво сакам да прашам не сум многу запознат со темава ама сакам добро да се запознаам
имам документи од мојот дедо бил бугарски војник и има документи бугарски па ме интерсира дали може јас да извадам или требе првен мајка ми да извади и одприлика колку кошта каква е процедурата
Какви документи имаш? пиши ми во пп да не замараме цец форум и ќе ти објаснам

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
На сите ни се надеж тие потврди, гледаш какви сопки сакаат да ни стават, ако е вистина ова дека изјавите на нотар нема да важат, значи 99% од старите документи нема да важат, и во тој случај што да поднесе човек? само потврда му преостанува да поднесе.

Член од
14 септември 2015
Мислења
69
Поени од реакции
142
Ne sum muhamedanec.
Ne e toa preckata
Preckata e mozebi majka mi sto e id srbija.
Inace nemav stari dokument posto tatko mi e od struga.
Izvadiv potvrda od strumica. Ama ete djavbe.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
На сите ни се надеж тие потврди, гледаш какви сопки сакаат да ни стават, ако е вистина ова дека изјавите на нотар нема да важат, значи 99% од старите документи нема да важат, и во тој случај што да поднесе човек? само потврда му преостанува да поднесе.
Зошто старите документи нема да важат,има многу што не мора да се докажуваат на нотар.Пример дедо ми е Станко Станков,јас сум Дејан Станковски. Тоа е по татко,а исто е по мајка се гледа на изводите.Затоа да не ги генерализираме работите дека старите документи нема да важат битно е да се поврзани со изводи.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Станков и Станковски не се совпаѓа

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Станков и Станковски не се совпаѓа[/quo

е ајде ти се молам,ако се инатиш на погрешно место си.Колку од нашите дедовци,мајки,татковци,мајки кои се родени пред втората светска војна и на територијата на бг и на овие простори има на СКИ.Сите скоро били на ОВ.За врема на турско биле на ОВ,српско на иќ,за време на втората светска војна на ов.Во коминизмот на многу за да се разликуваат од блгарите по презиме се додавани СКИ,така да татко и син имале различни презимиња.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
не ми објаснувај мене, на Светот по гражданство објаснувај им ;) они се прават наудрени[DOUBLEPOST=1464621542][/DOUBLEPOST]не ми објаснувај мене, на Светот по гражданство објаснувај им ;) они се прават наудрени

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
не ми објаснувај мене, на Светот по гражданство објаснувај им ;) они се прават наудрени[DOUBLEPOST=1464621542][/DOUBLEPOST]
не ми објаснувај мене, на Светот по гражданство објаснувај им ;) они се прават наудрени
Секој кој во преписката има доказ за предок блгарин докажан преку документи и изводи ако не направил некоја беља и нема потерница добива сигурно.Па многу кандидати добија со братучеди или тетки,а камоли со дедо или татко блгарин.Тука највеќе се проблематизира со старите происходи и со потврдите од здрузенијата

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom