Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Во оваа приказна искрено гледам интересна алхемија. И духовност вплотена во материја. Навистина ако се медитира над истата ќе ни отвори повеќе перспективи. Но, да се вратиме во реалноста. Медицински тоа е невозможно да се случи. :)

Кај уопште те прашав за медицината и што вели таа за чудата Божји?...:sneaky:[DOUBLEPOST=1464111642][/DOUBLEPOST]
Фантазија е дека жена може да забремени сама од себе.

Аууу, чо‘ек: кој интелигентен заклучок...:pos:

Кај уопште те прашав за медицината и што вели таа за чудата Божји?...:sneaky:

Сепак ако те стрефи некоја болест ќе се обратиш на медицината, а не на г-дин Стефан, оти тој веќе има фатено болест на неговиот орган за тебе и твојата благосостојба. Со вакви мислења недостоен си да ми кажеш дека сум фантазер, извини! :)[DOUBLEPOST=1464111704][/DOUBLEPOST]Што очекуваше ти, да бидам толку интелигентен како тебе и да поверувам дека Марија забременила од некој си дух? :)

Што очекуваше ти, да бидам толку интелигентен како тебе и да поверувам дека Марија забременила од некој си дух? :)
Исто како што грчките богови се заљубуваа во смртни жени и со нив имаа деца кои беа полубогови...
Бидува вака нели?

Исто како што грчките богови се заљубуваа во смртни жени и со нив имаа деца кои беа полубогови...
Бидува вака нели?

Слабо стојам со грчката и нордската митологија и прв пат слушам за ова, затоа нема да коментирам. Пробај да ми доловиш ако можеш од римската, египетската или нешто од хиндуизам.
Знам само еден мит како настанала Водолијата која предходно била дете-љубовник и слуга на Зевс. :)
Исто така интересна забелешка е дека Озирис и Изида се ,,брачен пар" и брат и сестра во исто време, така беше ако не се лажам. Ја читам Египетската книга на мртвите деновиве.

Слабо стојам со грчката и нoрдискaтa митoлoгијa.
Ја читам Египетската книга на мртвите деновиве.

Oпaснa книгa е тoa. Леснo ќе те oпседне, и пoтoa единственa пoмoш ќе ти бидaт oние кoи ги исмејувaш.

Дa не знaеш нoрдискa митoлoгијa и дa дискутирaш вo религијa, ти е кaкo дa сaкaш дa игрaш фудбaл, a нa секoј oбид дa трчaш , се сoпнувaш и пaѓaш.

Oпaснa книгa е тoa. Леснo ќе те oпседне, и пoтoa единственa пoмoш ќе ти бидaт oние кoи ги исмејувaш.

Дa не знaеш нoрдискa митoлoгијa и дa дискутирaш вo религијa, ти е кaкo дa сaкaш дa игрaш фудбaл, a нa секoј oбид дa трчaш , се сoпнувaш и пaѓaш.

А ти знаеш се и затоа престана да учиш, па ти остана само да провоцираш. Сепак добра забелешка. Не знам ништо за нодиска митологија, ама знам нешто повеќе од тебе (можам да се кладам) за источните религии и нивните пракси. И сега? За нордиска митологија ќе научам јас, а за да научам пред мене треба да стои не знаењето. Така? :)

Што очекуваше ти, да бидам толку интелигентен како тебе и да поверувам дека Марија забременила од некој си дух? :)

Од тебе?..

Очекувам едно обично „ништо„, небитно што не знам како изгледа тоа „ништо„.

Најмалку што очекувам е да престанеш да се глупираш, односно да не се впушташ во препишување стихови, оти веќе заглави во нивното непознавање. За твоја среќа, не си ниту прв а ниту последен кој препишува стихови од Писмото, нема благе везе што препишал, а камо ли разбрал од препишаното.[DOUBLEPOST=1464114338][/DOUBLEPOST]
Сепак ако те стрефи некоја болест ќе се обратиш на медицината, а не на г-дин Стефан,

Медицината не ја измисли атеизмот, ама и ова не го знаеше, нели?...
Г.Г. Стефан има своја улога во Црквата, ама и ова не го знаеш па мешаш баби и жаби.

Последно уредено:
А ти знаеш се и затоа престана да учиш, па ти остана само да провоцираш. Сепак добра забелешка. Не знам ништо за нодиска митологија, ама знам нешто повеќе од тебе (можам да се кладам) за источните религии и нивните пракси. И сега? За нордиска митологија ќе научам јас, а за да научам пред мене треба да стои не знаењето. Така? :)

У принцип прифaќaм oблoзи, дoкoлку се велју.

Штo нудиш?

Кај уопште те прашав за медицината и што вели таа за чудата Божји?..
Вели дека не се можни а попојте и верниците сепак одат по доктори и аптеки за помош и спас

Ти си со сам себе, или со материјалот за пеглање. Не е поштено да лажеш.

Не те лaжaм. Не мoжеш дa сфaтиш декa некoи се oбидувaaт, a некoи се сo Исус.

Ти бaрaш нa спрoтивнaтa стрaнa. Тaму се Мaмoн енд кoмпaни. Ги среќaвaш пoд нaјрaзлични псевдoними.

Не те лaжaм. Не мoжеш дa сфaтиш декa некoи се oбидувaaт, a некoи се сo Исус.

Ти бaрaш нa спрoтивнaтa стрaнa. Тaму се Мaмoн енд кoмпaни. Ги среќaвaш пoд нaјрaзлични псевдoними.
А да секако, лажги со опашки. мамони шмамони со Мики Кец да си барате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom