Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Обично, би рекол и редовно, кога на некој форумџија ќе му зафали текст, веднаш преоѓа на „ти„...:sneaky:

Туку, кажи ми, кај ја гледаш својата неограниченост? Биди првиот кој ќе ми одговори на ова прашање...

Во себе и својот пат кој е еднаков со оној Божјиот. Нема ништо по ѓаволски од тоа да го оделиш Бог од себе и да ги ограничиш своите погледи на Универзумот базирајќи ги на некоја си банална догма! Тоа е зло и за истото си казнет со подпросечна интелигенција. :)

Во себе и својот пат кој е еднаков со оној Божјиот.

SpaceTraveler,

барав одговор на моето прашање, односно не го барав твоето фантазирање (види го болтот).

И што, толку од твојата надпросечна интелигенција? Фантазијата ти е е компензат за твојата интелигенција?...:sneaky:

Веќе видено. Уште еднаш - на тема Езотерија и Окултизам сме. Вакви проповеди во Христијанските теми, тука не! Со Al-Fathia се стигнува до Алах? Оној муслиманскиот бог за кој што пишува во куранот? Многу ви се чудни овие вашите перспективи, како слеп за стап сте се фатиле за нешто и верувате во тоа, што е уште по страшно се осудувате да зборите за кој до каде ќе стигне гледајќи од вашата сиромашна перспектива која се базира само на догми! Тоа е... :)

Ми покажуваш авторитет, се вадиш со погрешна тема, имаш остар јазик, како да заболе нешто. Егото можеби?
Ако си толку упатен во религија, окултизам, езотерија ќе имаш повеќе факти. Ќе знаеш дека христијаните и муслиманите имаат ист бог. Сите поголеми (масовни) религи на почеток биле нешто друго, нешто што денес е скриено (окултно). Затоа постојат религиите. За да сокријат нешто а не да ти откријат. Точно е дека сум слеп за некои аспекти на религијата, но очигледно имам побогата перспектива од тебе. Догмите се за неупатените, а упатените знаат и веруваат.

Последно уредено:
До бога се стигнува само преку синот, а тоа е Исус пишува во библијата и тоа е единствениот пат. Со ,,Прави што ти е Волјa" можеби се стигнува до твојот бог, но тој бог не е христијанскиот.
И како дојде до заклучоков?

Ми покажуваш авторитет, се вадиш со погрешна тема, имаш остар јазик, како да заболе нешто. Егото можеби?
Ако си толку упатен во религија, окултизам, езотерија ќе имаш повеќе факти. Ќе знаеш дека христијаните и муслиманите имаат ист бог. Сите поголеми (масовни) религи на почеток биле нешто друго, нешто што денес е скриено (окултно). Затоа постојат религиите. За да сокријат нешто а не да ти откријат. Точно е дека сум слеп за некои аспекти на религијата, но очигледно имам побогата перспектива од тебе. Догмите се за неупатените, а упатените знаат и веруваат.

Какво его бе човече? Плус какви факти покажа ти тука па очекуваш контра факти освен што обвинуваш некого за злочини без ништо да знаеш за него. Сите поголеми и масовни религии се тука да ги држат таквите како тебе во контрола и страв, отвори очи и гледај - ако ги имаш! Плус да ја угнетувате и заплашувате жената и држите под контрола и само религијата ви е начин да си ги лечите сексуалните фрустрации! Што знаеш ти за твојот бог? Што знаеш за неговите архангели и ангели? Што знаеш за неговите свети имиња? Што значи Елохим? Јехова? Мувата на капата случајно да не ти стои, па вина префлаш на други? Плус Египјаните имале ваква монотеистичка перспектива уште пред многу години од постоењето на б од библијата, исто и Хиндусите, ама сега ќе ми се вадиш на фактот дека постоеле и се славеле и деми-боговите, така? Сам си признава дека е слеп, а ќе отвара очи на други. Поправи се, не ти се во ред мислењата на оваа тема, ваквите мислења можат да поминат само во Прашање за Христијанството. :)[DOUBLEPOST=1464107977][/DOUBLEPOST]Бог ги создаде небото и Земјата, ама детето што е абортирано нема појма ниту за небото ниту Земјата ниту било кое друго ,,божјо создание" Тогаш како тоа дете кое нема искуство ќе го спознае Бог? Исто и ти, како ќе ја спознаеш Вистината кога си слеп за искуствата кој ти ги нуди животот.

Еден овластен толкувач на правослвието овде ни објасна дека каде шо е госпот, нема присуство на демон или сатана луцифер, враг, ѓаол... и дека палењето на еден куп на православни храмови ширум планетата земја на православен великден е дело на демонот (или ѓаол сотона луцифер лукавиот нечаствивиот...) па согласно тоа излегва дека за великден во православните храмови низ земјината топка бил присутен сатаната лично а не госпот.

Дo тoлкувaчoт е. Мењaј гo.

SpaceTraveler,

барав одговор на моето прашање, односно не го барав твоето фантазирање (види го болтот).

И што, толку од твојата надпросечна интелигенција? Фантазијата ти е е компензат за твојата интелигенција?...:sneaky:

Ми постави прашање, а јас ти дадов одговор. Прости што не е исти како оние од МПЦ. Не знам што очекуваш за одговор, ама јас не сум до толку злобен да ти го перам мозокот како тие. Поголеми фантазери од вас нема. Одење по вода и змии што зборуваат. Да го спознаеш Бог останува на тебе, јас тука не можам да ти помогнам! Твоето искуство си нема никаква врска со моето.Дали ме разбираш?:)
Или треба да се спуштам на ниво на тие што ти земале чавчето?

Веќе видено. Уште еднаш - на тема Езотерија и Окултизам сме. Вакви проповеди во Христијанските теми, тука не!

Гo кoпирaш стилoт нa хептaгрaм. Мoжеш и другaчије дa гo кaжеш oвa.

Чистo прoцедурaлнo.[DOUBLEPOST=1464109487][/DOUBLEPOST]
Па што ако не е христијанскиот бог. Ни ти со твојот Исус не стигаш до исламскиот бог, ниту до хиндуистичките богови, ниту до нордиските.....

А, ти сaкaш ли дa стигнеш дo Алaх?

п.с. Акo гo бaрaш Тoр, ќе ти пoмoгнaм.

Гo кoпирaш стилoт нa хептaгрaм. Мижеш и другaчије дa гo кaжеш oвa.

Чистo прoцедурaлнo.

Не само Хептаграм е подолго време на форумот, а исто така е многу постар и поискусен од мене и секако дека на оваа тема не само од мене, туку од сите нас заедно може да дискутира и со факти и со информации кој ќе овозможат пристојна дискусија на форумот. Тој само го приметил тоа што јас го приметувам токму сега, форумот е полн со провокатори кој лечат комплекси, а носот си го пикаат и сепак сакаат да научат повеќе и за Кабала, Телема и слично... колку иронично.
Плус Хептаграм беше тој кој напиша за Поздравите на Сонцето, соодветен пост на соодветна тема, но... дојдоа такви како тебе кој со своите техно траки сакаа да докажат дека тој пост не е во ред туку нивните техно траки во тема Религија се тие што му се потребни на човештвото. :)

Не само Хептаграм е подолго време на форумот, а исто така е многу постар и поискусен од мене и секако дека на оваа тема не само од мене, туку од сите нас заедно може да дискутира и со факти и со информации кој ќе овозможат пристојна дискусија на форумот. Тој само го приметил тоа што јас го приметувам токму сега, форумот е полн со провокатори кој лечат комплекси, а носот си го пикаат и сепак сакаат да научат повеќе и за Кабала, Телема и слично... колку иронично.
Плус Хептаграм беше тој кој напиша за Поздравите на Сонцето, соодветен пост на соодветна тема, но... дојдоа такви како тебе кој со своите техно траки сакаа да докажат дека тој пост не е во ред туку нивните техно траки во тема Религија се тие што му се потребни на човештвото. :)

Дoбрo бе, не се кaрaј oдмa.

Јa сaмo зaбележaв еквивaлентнoст вo вaшите стилoви нa oтстрaнувaње нa непoжелните.

Дoбрo бе, не се кaрaј oдмa.

Јa сaмo зaбележaв еквивaлентнoст вo вaшите стилoви нa oтстрaнувaње нa непoжелните.

Те молам напиши нешто во врска со Тор или Один, не мора овде, на друга тема, за да имаш еден и единствен пост што нема да биде оф-топик.

Ми постави прашање, а јас ти дадов одговор.

...а ни трага ни глас од твојата супериорна интелигенција...[DOUBLEPOST=1464110351][/DOUBLEPOST]
Прости што не е исти како оние од МПЦ.

Прашањето го поставив до тебе, не до МПЦ-ОА.[DOUBLEPOST=1464110418][/DOUBLEPOST]
Одење по вода и змии што зборуваат.

Аааа, почна и да препишуваш: што е јак доказ на твојата јака интелигенција, не?...

...а ни трага ни глас од твојата супериорна интелигенција...

Додека се задоволуваш со интелигенција од вид на:

18. А раѓањето на Исуса Христа стана вака: по свршувачката на мајка Му Марија за Јосифа, уште пред да се состанат, се виде дека е тешка од Светиот Дух.
19. А Јосиф, нејзиниот маж, бидејќи праведен, не сакаше да ја посрами и намисли тајно да ја отпушти.

Ти никогаш нема да бидеш задоволен од мислењата на нормалните луѓе за кој ова е научна-фантастика. Доволен доказ за твојата НАД ПРОСЕЧНА НЕИНТЕЛИГЕНЦИЈА! :)

Или треба да се спуштам на ниво на тие што ти земале чавчето?

Веќе си ми под ниво‘: немој да заглибуваш во злото уште, оти враќањето назад е тешко...:sneaky:[DOUBLEPOST=1464110603][/DOUBLEPOST]
Додека се задоволуваш со интелигенција од вид на:

18. А раѓањето на Исуса Христа стана вака: по свршувачката на мајка Му Марија за Јосифа, уште пред да се состанат, се виде дека е тешка од Светиот Дух.
19. А Јосиф, нејзиниот маж, бидејќи праведен, не сакаше да ја посрами и намисли тајно да ја отпушти.

Ти никогаш нема да бидеш задоволен од мислењата на нормалните луѓе за кој ова е научна-фантастика. Доволен доказ за твојата НАД ПРОСЕЧНА НЕИНТЕЛИГЕНЦИЈА! :)

Аааа, сега прејде на „копи-пејст„, што е уште еден доказ за твојата интелектуална суеприорност...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom