Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе си ми под ниво‘: немој да заглибуваш во злото уште, оти враќањето назад е тешко...:sneaky:

За овој пост Исус ти се лути што стави некој под себе сега. Поправи се. Прочитај го мојот пост погоре, не го покривај со вакви бош муабети, јас сум тука да дискутирам. Немам време за вакви провокации. :)

Веќе си ми под ниво‘: немој да заглибуваш во злото уште, оти враќањето назад е тешко...:sneaky:[DOUBLEPOST=1464110603][/DOUBLEPOST]

Аааа, сега прејде на „копи-пејст„, што е уште еден доказ за твојата интелектуална суеприорност...

Не туку со твоето оружје по глава. Секој што слушнал за христијанството би требало да го знае овој испад на новиот завет за раѓањето на Исус. :)

За овој пост Исус ти се лути што стави некој под себе сега. Поправи се. Прочитај го мојот пост погоре, не го покривај со вакви бош муабети, јас сум тука да дискутирам. Немам време за вакви провокации. :)

Хмм.

Кaкo зaприметувaм ти нaсекaде oкoлу себе гледaш сaмo прoвoкaтoри и прoвoкaции.

Ова е веќе добро, штета што ретко забележувам христијани денес да го применуваат истото. :)

1. Не судете, за да не бидете судени;
2. оти, со каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери.
3. Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш?
4. Или, како ќе кажеш на брата си – чекај да ти ја извадам раската од окото; а, пак, ете, во твоето око има греда?
5. Лицемере, извади ја прво гредата од твоето око, па тогаш ќе видиш како да ја извадиш раската од окото на брата си.
6. Светињата не ја давајте на кучињата, и не си го фрлајте бисерот пред свињите, за да не го изгазат со своите нозе, и откако се повратат, да не ве раскинат.
7. Сакајте и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете; чукајте и ќе ви се отвори

Не туку со твоето оружје по глава. Секој што слушнал за христијанството би требало да го знае овој испад на новиот завет за раѓањето на Исус. :)

Види се‘а, многумина веќе знаат, ама ти не си меѓу нив...Толку од интелигенцијата твоја, а?...

Хмм.

Кaкo зaприметувaм ти нaсекaде oкoлу себе гледaш сaмo прoвoкaтoри и прoвoкaции.

Како што реков еден пост погоре, ретко приметувам христијани со соодветно христијанско понашање. Другото е се лицемери. Додека било кој религиозен човек има нешто против мојот пат на кој јас го осознавам животот, а не им се мешам директно или индиректно во нивното спознавање на вистината, нема никој од нив да го ставам погоре од провокатор, подол лицимер и испран и исушен мозок кој го мрзи да мисли за себе, a се меша во мислењата на другите. :)

Ова е веќе добро, штета што ретко забележувам христијани денес да го применуваат истото. :)

За да забележиш рисјани, и самиот треба да си рисјанин.
Пак проблем со интелигенцијата? Забележувањето на нештата е еден од атрибутите од интелигентноста.

Види се‘а, многумина веќе знаат, ама ти не си меѓу нив...Толку од интелигенцијата твоја, а?...

Од каде ти ова мислење сега дека не знам за приказните кој се обидуваат на нареалистички начин да го прекријат сексуалниот апетит на Марија? :)

За да забележиш рисјани, и самиот треба да си рисјанин.
Пак проблем со интелигенцијата? Забележувањето на нештата е еден од атрибутите од интелигентноста.

И? Каде е дискусијата? Пробав да зборувам како што треба ама тебе не ти е до борба со аргументи. Затоа што ги немаш. Никогаш нема да бидам христијанин ниту да прифатам некој за мој спасител. Спасение на вас ограничените. Ќе ви треба. :)

Од каде ти ова мислење сега дека не знам за приказните кој се обидуваат на нареалистички начин да го прекријат сексуалниот апетит на Марија? :)

Приказните се наменети за мали деца, а тајните од верата се наменети за верните.
Почни со приказните, може нешто и ќе потрефиш...:sneaky:

Не си гo рaзбрaл oвa.

Бaрaјте и ќе ви се дaде. Акo не бaрaте, немa ни дa ви дaде.

Ајде бе сега ти оти беше православен ќе кажуваш како се толкува ова... а што е со толкувањето на истиот стих од останатите 2 милјарди христијани на планетата? :)[DOUBLEPOST=1464111425][/DOUBLEPOST]
Приказните се наменети за мали деца, а тајните од верата се наменети за верните.
Почни со приказните, може нешто и ќе потрефиш...:sneaky:

Во оваа приказна искрено гледам интересна алхемија. И духовност вплотена во материја. Навистина ако се медитира над истата ќе ни отвори повеќе перспективи. Но, да се вратиме во реалноста. Медицински тоа е невозможно да се случи. :)

Спасение на вас ограничените.

Се‘ уште не си кажа: кај ја гледаш својата неограниченост?
Само не фантазирај: во фантазијата, секое прашање има „идеален„ одговор.

Се‘ уште не си кажа: кај ја гледаш својата неограниченост?
Само не фантазирај: во фантазијата, секое прашање има „идеален„ одговор.

Фантазија е дека жена може да забремени сама од себе. А реалност е дека секој што верува во тие приказни не е ништо повеќе од фантазер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom