Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Ние од 2014 год ,господ знај кога ке дојдиме на ред!!![DOUBLEPOST=1463648037][/DOUBLEPOST]
HAHAHAHAHAHHAHAHA од ко го напишав последниот пост,проверив и ми излезе:
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Cestito :)[DOUBLEPOST=1463652737][/DOUBLEPOST]
Ние од 2014 год ,господ знај кога ке дојдиме на ред!!![DOUBLEPOST=1463648037][/DOUBLEPOST]
HAHAHAHAHAHHAHAHA од ко го напишав последниот пост,проверив и ми излезе:
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Cestito :)
Jugoslovenska voena kniska vo koja pisuva deka mojot dedo sluzel bug.vojnik. Sega se slusnav so posrednikot i mi kaza deka e mnogu zategnato deka nepustale so bratucedi,cickovci,vujkovci i drn drn. E duri sega ne znam so ke bide neka bide.
Ајде пак истите муабети од пред две недели дека од 1 април затегнато е не пуштаат со братучеди, чичковци, стрини и глупости. И пак после ама мене посредникот ми кажа. Еве пуштаат од пред два дена имаше и со чичко, и со вујко и со братучед. Јас не знам што е работата со вас што ве враќаат, додека други пуштаат, ама луѓе преиспитајте се дали документите ви се во ред. Дали сте дале се и во рок и уште поважно, дали сте се поврзале со роднините ко што треба, дали сте легализирале документи ко што треба, дали сте дале оригинали или копии, дали сте чисти во криминална евиденција. Не може некој да го вратат, а друг да го пуштат.[/quote]
Ti na tvojot posrednik da mu poracas daideU300PM.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Cestito :)[DOUBLEPOST=1463652737][/DOUBLEPOST]
Cestito :)

Ајде пак истите муабети од пред две недели дека од 1 април затегнато е не пуштаат со братучеди, чичковци, стрини и глупости. И пак после ама мене посредникот ми кажа. Еве пуштаат од пред два дена имаше и со чичко, и со вујко и со братучед. Јас не знам што е работата со вас што ве враќаат, додека други пуштаат, ама луѓе преиспитајте се дали документите ви се во ред. Дали сте дале се и во рок и уште поважно, дали сте се поврзале со роднините ко што треба, дали сте легализирале документи ко што треба, дали сте дале оригинали или копии, дали сте чисти во криминална евиденција. Не може некој да го вратат, а друг да го пуштат.
Ti na tvojot posrednik da poracas daideU300PM.[/quote]
Од сега па натаму, мислења на посредници, „високи функционери“ и слично треба да се забранат на форумов. Само лични и вистинити искуства.

Член од
19 април 2015
Мислења
29
Поени од реакции
19
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство...Decki eve malku mrdna posle tolku godini.16***/2013 so podneseni dokumenti od prv bratuced.i godina i pol cekanje na dopolnitelna.pozz

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство...Decki eve malku mrdna posle tolku godini.16***/2013 so podneseni dokumenti od prv bratuced.i godina i pol cekanje na dopolnitelna.pozz
so srejka

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
И мене конечно мрдаа работите денес ми се смени статусот во преписката се намира в задолжително согласуване с заинтересирани институции.

Член од
11 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
141
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. i jas konecno da se pofalam so smenet status trgna se nadevam na pozitivno.
inaku sum 138../2013 dop. dokumenti odnesov vo noemvri 2014 bg licna karta od pradedo(1912)
nekoj sto imal iskustvo so ovoj status kolu vreme bi bilo od prilika.koj e sleden status?
so sreka na site.

Член од
16 април 2015
Мислења
64
Поени од реакции
40
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство денес се смени 169××/2013 сега 50/50 шансите, колку време треба за да се смени во конечна ?

Последно уредено:
Член од
11 јануари 2016
Мислења
64
Поени од реакции
103
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. i jas konecno da se pofalam so smenet status trgna se nadevam na pozitivno.
inaku sum 138../2013 dop. dokumenti odnesov vo noemvri 2014 bg licna karta od pradedo(1912)
nekoj sto imal iskustvo so ovoj status kolu vreme bi bilo od prilika.koj e sleden status?
so sreka na site.
Sledece je da ti je molba razgledana od savet za drzavljanstvo i da cekas potpis od viceprezidenta :)

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Пред 2 дена кога провери беше извадена на дополнителна а денеска вика на финален експертски преглед. Па ајде со среќа на сите. BTW ова е на другар статус, јас сум на почеток уште :)
Само трпение и помалце нервози ке стигниш и ти :)

Член од
13 мај 2016
Мислења
33
Поени од реакции
36
I kaj mene e promenet statusot denes, od dopolnitelna vo vi pretstoi finalen ekpertski pregled inace sum brojce od 2013. Da ne e kaj site od 2013 denes promenet statusot da ne znae nekoj sto se slucuva?

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
I kaj mene e promenet statusot denes, od dopolnitelna vo vi pretstoi finalen ekpertski pregled inace sum brojce od 2013. Da ne e kaj site od 2013 denes promenet statusot da ne znae nekoj sto se slucuva?
Еве и на колегата мој му се мена статусот од дополнителана во финален а не поднесе никаков дополнителен документ???

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
VAKA PRIJATELI VCERA BEV U SOFIJA ZAKAZUVAV INTERVJU MI ZAKAZAAA 17 AVGUST 2017 IDAM PREKU BRATUCETKA PRVA VO PRAVOSUDIE VLEGOV ODMA I ZAVRSIV RABOTA ZA 5 MIN

Член од
6 мај 2016
Мислења
19
Поени од реакции
10
Ova izgleda lotarija nekogo pustaat so vujko nekogo ne nekoj zima so bratuced nekoi gi vracaat izgleda ne rabotat tamu isti lugje
Zavisit na koja noga se stanati![DOUBLEPOST=1463660423][/DOUBLEPOST]
Jas na dopolnitelna bev 2 godini i 4 meseci!pred eden mesec se promena vo finalna.

Последно уредено:
Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Kaj sestra mi se smeni statusot od dopolnitelna MP vo finalen koj e sledniot status i za kolku se ocekuva promena.Inaku na edna prijatelka bez dopolnitelen dokument i se smeni vo istiot status.Mozno li e da ja promenile politikata da pustaat i bez document ili samo 2013 ja razgleduvaat povtorno?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom