Ми се свиѓа како некој што не го глеал Ливерпул една минута сезонава, али земал седнал финалево да го изгледа, па си зема право да коментира за сите играчи кој каков бил. Македонска работа, од фотелјата да урла само, ко експерти за ракомет што се појавуваат еднаш годишно, ко мечка од зимски сон, без да пратат уопште што се дешава. Битно они знаат, не знаат тие што секојдневно пратат и не пропуштаат утакмици.
Шта се тиче денешната утакмица, на нашиве (како да) не им се играше. А чим нив не им се игра, мене уште помалце ми се навива. Губење пасеви, бесмислена игра, никакво залагање, ништо. Заслужено помочано. Али мора да се признае дека ова беа многу мизерни судии, иако тоа не го оправдува резултатот.
Од нашава страна сезонава ни е јасно кој е квалитет, кој не е. Стариџ е страшен финишер кој е греота да нема соодветен партнер од негов ранк. Јасно е дека колку и да е добар, сам не може да го носи тимот. На Ловрен можете да му го испушите сите пошто сезонава ги демантира сите што викаа дека бил преплатен Балканец, и ги анулираше сите лоши партии од пред оваа сезона. Морено има напредок еднаков на 0 откако е дојден во клубот и време е да се поздравиме со него. Фирмино е топ играч, али треба да сфати дека ова не му е Хофенхајм и дека треба да се залага во секоја минута од настапот. Неколку шамари од Клоп ќе го средат. На Џан исто може да му се натртите и да си го отворите шупакот пошто за човек што само што наполни 22 години има страшни предиспозиции да биде одличен фудбалер. Му требаат редовни настапи да се изостри само. А Кутињо имаше преголем придонес сезонава, а и уназад, има покажувано фантастични партии, но тие ги прикажувал само кога тимот кликал. Таков играч е кој е најдобриот поединец кога тимот игра одлично. Не е тип на играч кој сам ќе направи све дур другите гледаат, не е Суарез. Му треба игра околу него. А тоа не може да го добие со Морено кој денес играше повеќе за Севиља отколку за Ливерпул, а единствена можност за комбинација да му е Стариџ кој ја претставува единствената закана и сите се сконцентрирани на него, по што не може да мрдне.
Тоа е вака најбитно за лајф скор фанови и фанови на финалиња кои немаат појма што зборат, чисто да си имате у предвид да не се брукате.