Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Дали напојувалата од Cooler Master и DeepCool се добри и ако се кои од овие два модели (на пример, со вредност до 4.000 денари) се најдобри?:unsure:[DOUBLEPOST=1463416179][/DOUBLEPOST]
http://www.hdtune.com/ провери во health дали има errors и уклучи после error scan. види да не го фанале сипаници дискот

upload photos
Во мојот случај прогамава ми пронајде 4 errors... Предлог за што понатака?:)

Член од
7 јануари 2015
Мислења
960
Поени од реакции
632
Дали напојувалата од Cooler Master и DeepCool се добри и ако се кои од овие два модели (на пример, со вредност до 4.000 денари) се најдобри?:unsure:[DOUBLEPOST=1463416179][/DOUBLEPOST]

Instaliraj odnovo windows,pri toa odberi format. Koga ce bide gotovo - instaliran windowsot, povece nema da gi gledas bad sektorite i nema da te poprecuvaat vo rabota (iako tie ce postojat, no windowsot ce gi prepokrie)

Член од
7 јануари 2015
Мислења
960
Поени од реакции
632

Instaliraj odnovo windows,pri toa odberi format. Koga ce bide gotovo - instaliran windowsot, povece nema da gi gledas bad sektorite i nema da te poprecuvaat vo rabota (iako tie ce postojat, no windowsot ce gi prepokrie) nisto strasno, uzivaj

Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48

1. CM се дoбри нaпoјувaњa, види и Antec вo Мебиус, некoе Neo Eco или VP.

2. Нoв диск. А oвoј кoристи гo зa небитни рaбoти.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

S

StormRage

Гостин
1. CM се дoбри нaпoјувaњa, види и Antec вo Мебиус, некoе Neo Eco или VP.

2. Нoв диск. А oвoј кoристи гo зa небитни рaбoти.

CM се добри напојувања? За Антек ти признавам, само за жал тука се е CWT, нема OEM од Delta за Антек. затоа моменталниот лагер на Антек тука е истотака релативно лош.
CM се генерално overpriced и просечни напојувања.

Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48
CM се добри напојувања? За Антек ти признавам, само за жал тука се е CWT, нема OEM од Delta за Антек. затоа моменталниот лагер на Антек тука е истотака релативно лош.
CM се генерално overpriced и просечни напојувања.
Зa пoмaлку 4.000 денaри немa дa нaјдеш 500W+ Gold или Platinum OEM SeaSonic, Delta, FSP или SuperFlower. И CWT не се вooпштo лoши, и тие имaaт дoбри Gold/Platinum плaтфoрми.

Стoјaм нa стaвoт декa CM се дoбри нaпoјувaњa. Не се нaјдoбри, не се нaјевтини, вo некoи ценoвни групи имa и пoдoбри избoри oд нив, нo генерaлнo не мoжеш дa згрешиш МНOГУ aкo избереш CM.

S

StormRage

Гостин
Corsair и EVGA исто така се добри.
EVGA и Antec се врвот, на Corsair им се добри само скапите и големи серии...[DOUBLEPOST=1463518502][/DOUBLEPOST]
Зa пoмaлку 4.000 денaри немa дa нaјдеш 500W+ Gold или Platinum OEM SeaSonic, Delta, FSP или SuperFlower. И CWT не се вooпштo лoши, и тие имaaт дoбри Gold/Platinum плaтфoрми.

Стoјaм нa стaвoт декa CM се дoбри нaпoјувaњa. Не се нaјдoбри, не се нaјевтини, вo некoи ценoвни групи имa и пoдoбри избoри oд нив, нo генерaлнo не мoжеш дa згрешиш МНOГУ aкo избереш CM.

Кога CM Vanguard серија ќе ти се запали во раце, нема да го имаш истото мислење :)
А и реално не е баш добра идеја да се штеди на напојување, крај краева сега веќе има EVGA во мк, така да 80+ Bronze , Superflower OEM Се наоѓа, G2 Supernova 650W e околу 100 евра

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100

coolermaster се прескапи, не вредат посебно оние „ефтините“.
за напојување освен ако не ти треба за некој екстремен оверклок и 2 графички не ти треба ништо поскапо од 3000-4000ден.
напојување кое реално дава 500w ќе им биде и повеќе од доволно на поголемиот дел на корисниците.
пред да купиш најдобро е да побараш некој добар тест дали има, да видиш дали стварно ја дава таа ватажа, колку е стабилен напонот, power factor дали е блиску до 1, ripple дали е во граници на дозволено.
Deepcool се ок во тој ценовен ранг, CWT платформа обично, само ставаат тајвански кондензатори кои се подобри од кинеските кои обично се ставаат во напојувањата од тој ценовен ранг.
сепак јапонските кондензатори се најдобри и најтрајни, но тие се резервирани за поскапите напојувања.

за дискот, ако имаш екстерен диск префрли се од партицијата каде се паѓаат лошите сектори, и направи и целосен формат, не quick. со форматот ќе се означат лошите сектори како неупотребливи, нема да се користат. врати си после се назад, ама од најважните работи имај си backup. и проверувај на пример еднаш месечно да не се појавуваат нови расипани сектори. во health табот да не се зголемуваат грешките, посебно Reallocated Sector Count и Current Pending Sector Count.

Последно уредено:
Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
EVGA и Antec се врвот, на Corsair им се добри само скапите и големи серии...[DOUBLEPOST=1463518502][/DOUBLEPOST]
Кога CM Vanguard серија ќе ти се запали во раце, нема да го имаш истото мислење :)
А и реално не е баш добра идеја да се штеди на напојување, крај краева сега веќе има EVGA во мк, така да 80+ Bronze , Superflower OEM Се наоѓа, G2 Supernova 650W e околу 100 евра
И јас се мислев за EVGA-напојувала, меѓутоа не знам каде би можел да најдам. Пребарував на сајтовите на Anhoch, Setec, AMC... ама попусто.:([DOUBLEPOST=1463570041][/DOUBLEPOST]Ви благодарам на сите што секој на свој начин и со најдобра намера ме насочувате во изборот на напојувала!(y) Кај некои од Вашите постови забележав дека има разлика меѓу ОЕМ и CWT,:confused: која е таа и што прави разлика при изборот за надградба на системот?[DOUBLEPOST=1463570173][/DOUBLEPOST]
coolermaster се прескапи, не вредат посебно оние „ефтините“.
за напојување освен ако не ти треба за некој екстремен оверклок и 2 графички не ти треба ништо поскапо од 3000-4000ден.
напојување кое реално дава 500w ќе им биде и повеќе од доволно на поголемиот дел на корисниците.
пред да купиш најдобро е да побараш некој добар тест дали има, да видиш дали стварно ја дава таа ватажа, колку е стабилен напонот, power factor дали е блиску до 1, ripple дали е во граници на дозволено.
Deepcool се ок во тој ценовен ранг, CWT платформа обично, само ставаат тајвански кондензатори кои се подобри од кинеските кои обично се ставаат во напојувањата од тој ценовен ранг.
сепак јапонските кондензатори се најдобри и најтрајни, но тие се резервирани за поскапите напојувања.

за дискот, ако имаш екстерен диск префрли се од партицијата каде се паѓаат лошите сектори, и направи и целосен формат, не quick. со форматот ќе се означат лошите сектори како неупотребливи, нема да се користат. врати си после се назад, ама од најважните работи имај си backup. и проверувај на пример еднаш месечно да не се појавуваат нови расипани сектори. во health табот да не се зголемуваат грешките, посебно Reallocated Sector Count и Current Pending Sector Count.
Како би можел да го изведам таквото тестирање за утврдување на вистинските вредности на напојувалата?:unsure: Инаку имам внатрешен (интерен) диск, а до сега не сум имал било какви проблеми со него.

Последно уредено:
S

StormRage

Гостин
И јас се мислев за EVGA-напојувала, меѓутоа не знам каде би можел да најдам. Пребарував на сајтовите на Anhoch, Setec, AMC... ама попусто.:([DOUBLEPOST=1463570041][/DOUBLEPOST]Ви благодарам на сите што секој на свој начин и со најдобра намера ме насочувате во изборот на напојувала!(y) Кај некои од Вашите постови забележав дека има разлика меѓу ОЕМ и CWT,:confused: која е таа и што прави разлика при изборот за надградба на системот?[DOUBLEPOST=1463570173][/DOUBLEPOST]

Како би можел да го изведам таквото тестирање за утврдување на вистинските вредности на напојувалата?:unsure: Инаку имам внатрешен (интерен) диск, а до сега не сум имал било какви проблеми со него.
hah, OEM = Original Equipment Manufacturer , CWT е OEM, Delta e OEM, Superflower e OEM,
OEM OEM нема, колку разбра не знам :D
за EVGA барај во Нексио (имаат фејсбук страница), сигурно имаат нешто на лагер.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100

CWT e OEM. ОЕМ ти е фирма што го прави уредот за некој друг бренд.
не се замарај многу со тоа, сите платформи може да бидат ОК.

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
CWT e OEM. ОЕМ ти е фирма што го прави уредот за некој друг бренд.
не се замарај многу со тоа, сите платформи може да бидат ОК.
Јас мислев да не има некоја покрупна разлика со која се диференцира квалитетот на производите од производителите. (y)

Член од
28 февруари 2014
Мислења
87
Поени од реакции
1
Здраво ,имам еден проблем со принтерот, ми се случи одеднаш рс да не го наоѓа принтерот , неможам ниту да скенирам ниту да принтам.Пробав да го деинсталирам , но при повторна инсталација ми излегува connect your product now, а се ми е уклучено и поврзано со усб,пробав со друг усб кабел истото, значи не е ниту до кабелот, ниту до усб влез во рс зошто други усб конектори ми работат, проблем е само со принтерот не го наоѓа не се поврзува со него, а принтерот работи, можам само да правам копии. ПОМОШ !!!!

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Исклучен компјутер го стартував, го стегнав копчето, доттука супер. Ама оттука, лошо.

Прв дел: се вклучи само хардверски т.е. сите елементи во куќиштето добија напојување, но по неколку секунди се исклучи. И без да допрам било што, повторно се вклучи и пак се исклучи.
Или сумирано, еднаш го притискам старт копчето и почнува циклуси на вклучи-исклучи при што еден циклус трае околу 5 секунди, а додека има напојување (тие секунди кога е вклучен) зелената и црвената ЛЕДи напред светат и се слуша едно бип.
Го расклопив до најмал дел и одев чекор по чекор во составувањето за да откријам во кој дел е проблемот. И тука доаѓа вториот момент.

Втор дел: проблемот "вклучи-исклучи" веќе го нема, ама сега се случува друго. Хардверски стартува и не исклучува и сите елемнти добиваат напојување, ама софтерски ништо. Притоа зелената ЛЕДа напред константно свети, црвената еднаш светнува по што се гаси и не се слуша звук (бип) од никој дел од куќиштето.
Пробав со комбинации на РАМ мемориите, ама исто е.
Некој совет што друго да пробам?

Kajgana Shop

На врв Bottom