Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Дечки за потврда од БКК да извадам од страна на татко ми не може бидејќи презимето ми е на -ИЌ и на моите предци им е исто презимето. Значи мора од страна на мајка ми, а за тоа пак пра дедо ми е роден 1890год. Знам дека за потврдата треба да е роден пред 1920. Дали знаете од која до која година треба да се родени за потврда (дали 1890 спаѓа во тој опсег)?
:)

Значи вака се јави и и кажаа број81../2016 и пин2....., во Молба вх.номер81,,/2016 и пин2,,,,, и излага Приета молба с входјашт N:8..../2016/13.05.2016 13:24. е сеа што да внесам во Преписка N:/година..., кога ќе внесам 8.../2016 пишува Нјама такава преписка заведена по консулски п'т

По кај пат беше, во Софија директно си бркаше работи или преку амбасада?

a od koja godina si i po kolku vreme te vratija od finalen na dopolnitelna i kakvi dokumenti imase dostaveno pozz i so srejka od se srce[DOUBLEPOST=1463483396][/DOUBLEPOST]
a od koja godina si i po kolku vreme te vratija od finalen na dopolnitelna i kakvi dokumenti imase dostaveno pozz i so srejka od se srce
11870/2014 dekemvri 2014. mesec posle finalen me vratija. inace krstelnica od tatko mi

Дечки за потврда од БКК да извадам од страна на татко ми не може бидејќи презимето ми е на -ИЌ и на моите предци им е исто презимето. Значи мора од страна на мајка ми, а за тоа пак пра дедо ми е роден 1890год. Знам дека за потврдата треба да е роден пред 1920. Дали знаете од која до која година треба да се родени за потврда (дали 1890 спаѓа во тој опсег)?
:)
Само до 1920 година, првиот што е постар од 1920, тој, па не е битно дали е пред 1900 година роден :)

А зарем стварно не издаваат потврди од Струмица на -иќ? Праша или си претпоставуваш?

Zdravo nova sum na forumot da ve zamolam dali ke saka nekoj da mi dade broj od siguren posrednik[DOUBLEPOST=1463487098][/DOUBLEPOST]Zdravo nova sum na forumot da ve zamolam dali ke saka nekoj da mi dade broj od siguren posrednik

Од Амбасада во Скопје -се јавив и ми кажаа број81../2016 и пин2....., во Молба вх.номер81,,/2016 и пин2,,,,, и излага Приета молба с входјашт N:8..../2016/13.05.2016 13:24. е сеа што да внесам во Преписка N:/година..., кога ќе внесам 8.../2016 пишува Нјама такава преписка заведена по консулски п'т
Ве молам за помош ако знае некој како!

А зарем стварно не издаваат потврди од Струмица на -иќ? Праша или си претпоставуваш?

Се јавив дирекно во струмица и ми рекоа: Ти ако си на -ИЌ а предците твои не се на -иќ може да се издаде потврда, доколку и предците твои се на -иќ неможе да се издаде потврда. :(

Од Амбасада во Скопје -се јавив и ми кажаа број81../2016 и пин2....., во Молба вх.номер81,,/2016 и пин2,,,,, и излага Приета молба с входјашт N:8..../2016/13.05.2016 13:24. е сеа што да внесам во Преписка N:/година..., кога ќе внесам 8.../2016 пишува Нјама такава преписка заведена по консулски п'т
Znaci ako si preku amnasada ke.vnesuvas samo eden broj 8.../2016 vo poleto najdolu kaj sto pisuva prepiski po konzulski pat.

Znaci ako si preku amnasada ke.vnesuvas samo eden broj 8.../2016 vo poleto najdolu kaj sto pisuva prepiski po konzulski pat.
Samo kako dopolnuvanje na ova... moze uste e rano zatoa ne ti pokazuva status... Ko sto gledam mesecov ti izleglo brojceto... Pocekaj dur vnesat oni vo sistemot...

Само до 1920 година, првиот што е постар од 1920, тој, па не е битно дали е пред 1900 година роден :)

Mene megu prvite prasanja koj mojot posrednik mi gi postavi bese dali mi e prwzimeto na ik, ako e na ik ne prifaka da posreduva.

па немаш потреба да внесуваш во второто поле ако ти кажувај кој е веќе статусот, односно: Приета молба с входјашт N:8..../2016/13.05.2016

Do koj broj se stasani od dop.proverka od 2014. Jas sum 18xx/2014(da imame edna kontrola vrz brojcinjata :))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom