Za vas site se VMROvci. Toa e jasno. A toa za KRAVARITE mislev deka ti e jasno. Ne mi izletal toj poim zato sto za taa gnasna nacija i ambasada na kaleto (koja ve sili, a na krajot ke ve frli kako krpa), nema poakademski zbor. Voopsto da ne znam sto se slucuva ne bi se zaletal na ulica nadevajki se na zastita od taa kreatura Bejli. Inaku, i Milenko i Mirka si imaat svoe mislenje bez razlika dali na mene ili tebe ni se bendisuva.
Многу убаво вака кога се оштрите на странците. На пример паторот му се пуни устата со "странски инвестиции", па "странски туристи", е ама затоа "странски служби", "странски амбасадори" се црни ѓаволи. Знаеш колку се тепаат странски инвеститори да инвестираат во земја со самоизбрана влада, непризнаена од пола нормален свет, без армија и со секогаш незадоволно големо малцинство? Треба онаа човечка наказа Мирко, вечна медиумска хиена да ти објасни? Тие две вреќи го**а не што немаат мислење, туку штом падне ова нестабилно фашистичко владеење нема ни да имаат време да мислат со тоа тиквите од што ќе се влечат по судови. Држава од 1,2-1,4 милиони (ова е моја проценка), ако нема некаков (некакви) стратешки партнер, некоја велесила или сојуз е осудена на пропаст. За тоа ти е доказ земјата во која живееш. Истите двајца во својата хајка, добро наплатена, ај што ја црнат опозицијата, туку и си дозволуваат со лајна да фрлаат по тие твои "кравари" (што само ти ги нарекуваш така) со гадни изрази кои не можеш ни од најпрости уличари да ги чуеш. Напоредно со тоа го величаат ликот и делото на пастирот и не треба многу памет да сконташ дека зборовите испрдени од нивна уста се негови. Да е голем, храбар јунак како светски лидер ќе излезе и сам ќе каже што мисли. Русија не го ебе 2%, дава од време на време некоја оскудна изјава дека ситуацијава е производ на мешетарењето на јенките, но не му дава поддршка. Од друга страна е толку глуп и наивен да пере крадени пари во оф-шор даночни раеви од типот на Белизе, кои ај погоди кој ги има измислено - баш тие, краварите. И ти уште им веруваш на оние две физички и морални накази, па уште "имале мислење". Шарпланинецот "има мислење" дека треба да доиздржи затворска казна во Идризово за малверзации со визи (баш за кај краварите, види апсурд), а Мирко убаво се омрси со зградана во Буњаковец што ја изгради Мето Гема, шура на Орце и на дневна основа лапа големи пари за ова неосновано бљуење, што човек со малку познавање од геополитика и регионални односи сфаќа дека е тотална небулоза. Со нивна помош, паторон твој, не само што не "фати страна" во светски, европски опсег, туку за век и веков и е** мајката на државава, да никој не не сака (нешто како Мирко). Вие "големи патриоти" што уште мислите дека тоа е многу паметно? Видете само што значи "ветрот во грб" за албанцитена Балканов - во 5 држави ги има, а вие уште живеете со филмот со копјата на фалангата у раце против цел свет (на крај ќе ви останат само во шу**к да си ги стаите).