Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 ноември 2015
Мислења
57
Поени од реакции
27
Немој бе? Како да ги решаваме поблемите сами, кога владееше цврст диктаторски режим? Слушна и сам во бомбите дека за оваа власт неважат ни устави ни закони, Кадија те тужи, кадија те суди. Која сила можеше да му се спротистави на фамилијата без правна помош од меѓународна заедница? Имаше таков човек по твое?

За тебе решение беше сите неистомисленици на оваа власт да бевме зад решетки, и Дпмне да владее вечно и да продолжи да ја упропастува државава така?
Pa ako gi slusnev i bombite od drugata strana, moze i ke ti replicirav...

A sekoja kriminalna vlast e podobro da padne na izbori. Ne znam sto se stresiras tolku za tugjo mislenje.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Човеку ти ма разбираш дека 10 години во Македонија немаше закони и пречки за власта во заминување? И дека невозможно беше да се измисли сила која може да парира во држава корумпирана до даска со цврсто градена мрежа диктат низ цела Македонија, без правна помош од помоќна сила? НЕВОЗМОЖНО БЕШЕ,зошто не разбираш.

Немој да пишеш ко дете од 6 години. Поддржувај режим, ама не глупирај се овде кога и сам си свесен за трагите што ги правеше дпмне во овие 10 години.

Член од
5 ноември 2015
Мислења
57
Поени од реакции
27
Човеку ти ма разбираш дека 10 години во Македонија немаше закони и пречки за власта во заминување? И дека невозможно беше да се измисли сила која може да парира во држава корумпирана до даска со цврсто градена мрежа диктат низ цела Македонија, без правна помош од помоќна сила? НЕВОЗМОЖНО БЕШЕ,зошто не разбираш.

Немој да пишеш ко дете од 6 години. Поддржувај режим, ама не глупирај се овде кога и сам си свесен за трагите што ги правеше дпмне во овие 10 години.

E pa krsi po ulica. Posle ke zivees vo izobilie...

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
E pa krsi po ulica. Posle ke zivees vo izobilie...
Е па гради споменици, па ќе јадиш од на бикот јајцата. За плати и пензии ич не му ја секирајте, кредит на кредит се зема за да се исплатат, кај и да е одиме кон банкрот.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Е па гради споменици, па ќе јадиш од на бикот јајцата. За плати и пензии ич не му ја секирајте, кредит на кредит се зема за да се исплатат, кај и да е одиме кон банкрот.
И треба да дојди до тоа,со вакви таленти, тоа го заслуживме. Да страдаме сите, за овие испраниве да почнат да мислат за да си немаме проблеми понатака.

И зборот ИЗОЛАЦИЈА да го осетат во вистинска смисла.

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2015
Мислења
57
Поени од реакции
27
Ete vo nemok i izolacija ni posakuvaat...Pogolem dokaz za ispran mozok i nema. Demek izolacija za onie sto mislat so svoja glava a ne so nivna. Da farbaat i krsat nesto sto ne go gradele a e od nasi pari. Ideopoklonici na KRAVARSKA demokratija...

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
МВРО this days..

Ќе крадиме, ќе пуштаме инспекции, ќе градиме споменици, ќе лапаме провизии, ќе местиме судии, ќе ги контролираме медиумите..... АМА ИМЕТО НЕ ГО ДАВАМЕ! :ROFLMAO:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
МВРО this days..

Ќе крадиме, ќе пуштаме инспекции, ќе градиме споменици, ќе лапаме провизии, ќе местиме судии, ќе ги контролираме медиумите..... АМА ИМЕТО НЕ ГО ДАВАМЕ! :ROFLMAO:
Уствари оваа кукавичка теорија на паторот дека „за името ќе го прашал народот“ е најпедерската позиција што ова лигле од политичар може да ја завземе. Тој никогаш не стои на ставот дека нема да прифати промена на името како функционер - премиер или што и да е (ташак е веќе), туку некој друг ќе одлучува место него. Све само тој демек да остане невин (невин у лакт остана само). Никој не го спомнува моментот дека на самитот на Нато во Букурешт отиде со некои Скопја у загради исл.и дека земјава ја држеше во неизвесност неколку дена. Си остана само едно класично популистичко ѓубре што збори само тоа што народ сака да чуе - тоа што прави во пракса слушнавме од бомбите - и накалеми на земјава осум презимиња ко на бразилски фудбалер.

Член од
5 ноември 2015
Мислења
57
Поени од реакции
27
У реду е дечко, те сфативме дека „сите не чинат, ама опозицијата повеќе не чини“.
Vie sami ne si se razbirate...Sakam kazam neznam recam, ste. Forumi ne se za sekoj...Po ulicite ste vo svoja forma...Tamu mozete kako glutnica da ni kazuvate sto e dobro za nas...Nikoj nema da smee da vi protivreci

Последно уредено:
Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Ete vo nemok i izolacija ni posakuvaat...Pogolem dokaz za ispran mozok i nema. Demek izolacija za onie sto mislat so svoja glava a ne so nivna. Da farbaat i krsat nesto sto ne go gradele a e od nasi pari. Ideopoklonici na KRAVARSKA demokratija...
Поголема изолација од оваа неможеш ни да најдеш, доказ за испран мозок си ти и таквите ко тебе живеете во рајот сега и епицентар на рајот ке ви градат, то за оние најзаслужните.
Од толку мислења мислителиве топла вода измислија. И ти ли бре фобија од боја имаш што болест ќе беше тоа, и да тоа е градено од парите на сите граѓани но не со благослов од сите граѓани. Не од граѓани кој сеуште газат кал, не од оние кој со секоја поплава се плашат да не им оденесе водата пат или мост, не од оние кој сакаат подобри болнички услови и да не набројуваме пошто ве заболе патка то се соросоиди од кој вие морате да се браните.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Читајќи ги „интелектуалците“ на СДСМ на форумов, се гледа колку им се јаки аргументите. А бе ниту една анализа поткрепена со факти. Поставуваме овде реални и нормални прашања, но нема аргументиран одговор со факти, со законски норми.. Ништо. Сета аргументација е наоснован напад и навреди. А за лагите да не спомнуваме.
Се обидувам работите да ги нормализирам каде повикувам на ред и закон место анархија.. и што има? Напади и навреди. Без никакво аргументирано реплицирање.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Читајќи ги „интелектуалците“ на СДСМ на форумов, се гледа колку им се јаки аргументите. А бе ниту една анализа поткрепена со факти. Поставуваме овде реални и нормални прашања, но нема аргументиран одговор со факти, со законски норми.. Ништо. Сета аргументација е наоснован напад и навреди. А за лагите да не спомнуваме.
Се обидувам работите да ги нормализирам каде повикувам на ред и закон место анархија.. и што има? Напади и навреди. Без никакво аргументирано реплицирање.
Може да ми одговориш колкав е цензусот на парламентарни избори?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom