Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
CibZbmaXIAM1J_b.jpg:large

Интересно беше што ги оставија новајлиите да го кренат пехарот. Му досади на Милер веќе, па си прави заебанции. :D

Уште малку ќе речеш и дека ќе сака да си оди од Баерн бидејќи му досадило :LOL:, секогаш на секого ја даваат, без разлика колку минути изиграл. :)[DOUBLEPOST=1463241078][/DOUBLEPOST]
CibZ41MUYAAsWGX.jpg:large

Уште малку ќе речеш и дека ќе сака да си оди од Баерн бидејќи му досадило :LOL:, секогаш на секого ја даваат, без разлика колку минути изиграл. :)
Aбе знам дека на сите ја даваат, ама ја дигнаа овие околу Лам и кога стигна кај Милер почна да ги собира новите. :D Па и "уште еднаш, уште еднаш" им викаше цело време...:D овој турчинот срамежлив па, абе земи разбаци ја горе торлак еден xD

Aбе знам дека на сите ја даваат, ама ја дигнаа овие околу Лам и кога стигна кај Милер почна да ги собира новите. :D Па и "уште еднаш, уште еднаш" им викаше цело време...:D овој турчинот срамежлив па, абе земи разбаци ја горе торлак еден xD

220px-Serdar_Tasci_2.jpg

Има Таски искуство со тоа со Штутгарт. :)

220px-Serdar_Tasci_2.jpg

Има Таски искуство со тоа со Штутгарт. :)
Знам бе ти па, не гледам фудбал од вчера. :D Ваљда оти има пола настап за Баерн, а овој 3 пати го напна, па го изеде срам. xD

CibbIrvVEAEecaP.jpg

CibcQkYW0AENrfU.jpg:large

И во Бремен се слави опстанокот.[DOUBLEPOST=1463242310][/DOUBLEPOST]
CibeWxWXAAACCzj.jpg:large

Хорст Хелд нема д абиде повеќе спортски директор во Шалке, Хајдел од Мајнц се сели во Шалке. Исто така пак нов тренер ќе назначат Шалке, најверојатно Вајнцирл од Аугзбург.

Not a good day for football in Stuttgart in general: Not only were VfB relegated, but so were the second team and Stuttgarter Kickers.

Последно уредено:
Cibf3EXXEAA0Lji.jpg:large

The #Zerofivers finish sixth thanks to the draw and have qualified for the @EuropaLeague group stages!

:aplauz:

Мајнц и Шалке во ЛЕ, а Херта ќе играат квалификации за ЛЕ.

13221598_1395289647149678_4367619863648272052_n.jpg

A remarkable 214 touches for Julian Weigl in @BVB Dortmund's draw with Köln - a new #Bundesliga record.

CibyfEuWsAEn4td.jpg:large

И во Дармштад се слави, тимот со најмал буџет :aplauz:

Cib2yJiWkAAn-rS.jpg:large

Во Бремен :LOL:

Cibg0FnWgAEM_z9.jpg:large

CibuwApXAAA8bIT.jpg

Top five Bundesliga goalscorers:
1. Lewandowski 30
2. Aubameyang 25
3. Müller 20
4. Chicharito 17
5. Modeste 15

Bundesliga 2015/16
Champions: Bayern Munich
UCL: BVB, B04, Gladbach
EL: S04, Mainz, Hertha
Playoff: Frankfurt
Relegated: Stuttgart, Hannover

Последно уредено:
Хумелс не беше официјално поздравен (y)
Подарокот што го доби Пеп ќе добие специјално место поради убавината ... вподрум. :ROFLMAO:

Sigurno mu vikaa odaj Mats, tvojata misija e zavrsena ovde. Deckovo izgledaa zive vo paralelen svet. Barem ne mora poke da go trpat, klasicen primer od seznajko.

Naldo joins S04 on free transfer

“When we heard that Naldo was available, we immediately made him one of our targets. It was enormously important to sign such an experienced player, to bolster out young team,” explained incoming sporting director Christian Heidel.

“My time in Wolfsburg was successful and the club will always hold a special place in my heart,” added the defender. “But when Christian Heidel spoke to me it was clear that this would be a new and exciting challenge. I have a chance to celebrate more success with another strong side.” Naldo made 40 competitive appearances for the Wolves during the 2015/16 season.

The Brazilian’s Bundesliga career started in 2005 when he joined Bremen. He spent seven years with Werder, making 173 Bundesliga appearances and scoring 22 goals. He lifted the 2009 DFB Cup with them. Naldo joined VfL Wolfsburg in 2012. He made 119 top flight appearances for the Lower Saxony side, scoring 12 goals in the process. He lifted the Cup with them again in 2015. He's finished second in the Bundesliga on three occasions (2006 and 2008 with Bremen; 2015 with Wolfsburg) and helped Werder Bremen to the 2009 Europa League final. Naldo has also featured four times for the Brazil national team.

Матип заминува како слободен играч од Шалке и како слободен играч од Волфзбург во Шалке се сели Налдо. Првиот трансфер на новиот спортски директор Хајдел кој вршеше одлична работа во Мајнц изминативе години.

Bayern denes slavi titula so 10.000 fanovi.

Za razlika vo Dortmund se slavi so 200.000 +

Па Баерн милион има да го ебам, преку кур им е дојдено веќе, на секои 5 месеци се поливаат со пива, корнат на хмељ. :D

Па богами за еднаш на 10 години ќе се соберат толку луѓе :pos::pos:[DOUBLEPOST=1463337726][/DOUBLEPOST]
Па Баерн милион има да го ебам, преку кур им е дојдено веќе, на секои 5 месеци се поливаат со пива, корнат на хмељ. :D

Многу нормално, тоа на Дортмунд е од 2011, прва после 9-10 години, плус Баерн слави во центарот на Минхен каде и да сакаш не можат да се соберат повише од толку. Ова на Дортмунд е којзнае на која полјана. Глупа споредба, впрочем како и повеќето постови на Игорче последниве 3 години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom