ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Очекував промени во ваков правец ама овие претеруваат, кога ке ми заврши договорот двапати ке размислиме дали да го продолжиме во зависност од моменталната ситуација на пазарот.
Дополнување: Малку сум збунет, гледам дека сеуште постојат и ВИП и Оне тарифните модели само што овојпат се подесени да не си конкурираат со цена.

Не е јасно изгледа тие на Оне остануваат на срање мрежата се додека не земат Вип пакет некој да ги префрлат на 4Г и другите бенефити. Бесен сум
Несум во тек,но дали има нешто промени со фикс,нет и тв пакетот од Оне?

Уште не се додадени на веб страната

Не е јасно изгледа тие на Оне остануваат на срање мрежата се додека не земат Вип пакет некој да ги префрлат на 4Г и другите бенефити. Бесен сум

Уште не се додадени на веб страната
Вклучен е 4G интернет и во ONE тарифните модели ама изгледа бараат нов договор:
1462965999.jpg

Ке имам чест денеска на нивно спојување да го продолжам договорот во телеком т.е да го раскинам безмрежниот договор со ортациве со изговор дека ми е здодевно да разговарам на толку силна мрежа :)

Честитки за паметната одлука !!!

Биди сигурен дека со Македонски Телеком воопшто нема зошто да зажалиш, јас ги баталив само поради скапата месечна претплата, а за ништо друго немам поплаки.

Не е јасно изгледа тие на Оне остануваат на срање мрежата се додека не земат Вип пакет некој да ги префрлат на 4Г и другите бенефити. Бесен сум [/quote]

Зошто бесен ?

Можеш да се исклучиш кога сакаш - под претпоставка дека си нивен корисник.

О НЕ ВИП

Е сега, ако си сеуште под договор со нив, направи си математика колку би те чинеле пеналите кои ќе треба да ги платиш поради предвремено раскинување на договорот.

А ако не си нивен корисник, биди си благодарен бидејќи си се задржал настрана од нив сите овие години, бидејќи немаш пропуштено нешто што Македонски Телеком не го нуди.

Последно уредено:
Znaci nisto nemalo od ova samo promena na brendot od one na vip. pak nisto nema za nas korisnicite na ONE , pak ke bideme izolirani kako posebna mreza bez 4G .
A od cenite na postpejd ponudata sum zadovolen, i ako najgolem operator pak poeftini ceni.
Bez telefon, sve neograniceno so 3GB internet 559 denari, istata ponuda Telekom ja ima za 800 denari

Крајно несериозна компанија уште на самиот старт.Очекував бидејќи излегуваат официјално со понуди посебно на оние со пакетите со интернет,телевизија,фиксна и мобилна телефонија дека ќе бидат достапни во цела Македонија но зажал не е така овие пакети ќе бидат достапни само во поголемите градови.Па не знам стварно ако не спремни пред се технички и финансиски зошто се нафаќаат на ваков проект.Јас сум од Неготино и си мислев дека спојувањето во една компанија ќе бидат достапни пакети но кога се јавив во техничка подршка ми рекоа дека екипите работеле и не се знаело кога ќе бидат достапни овие пакети во мојот град а најлошо е тоа што истото ми го кажаа и пред 7-8 месеци кога сеуште постоеја како посебни фирми под еден бренд.Значи ќе треба да се чека најверојатно како што тргнале уште 2- 3 години додека пакетиве бидат достапни и во другите градови.Стварно срамота.

Јас значи сум го кркал медот со понудата моја, 666 денари за неограничен муабет кон сите мрежи + неограничени пораки + 9гига 4г интернет (брзина до 40мбпс)

Се надевав за нешто подобро ама овие ни пола од моево не се хахаха.

Znaci nisto nemalo od ova samo promena na brendot od one na vip. pak nisto nema za nas korisnicite na ONE , pak ke bideme izolirani kako posebna mreza bez 4G .
A od cenite na postpejd ponudata sum zadovolen, i ako najgolem operator pak poeftini ceni.
Bez telefon, sve neograniceno so 3GB internet 559 denari, istata ponuda Telekom ja ima za 800 denari
А знаеш дека 1 гб нет на оне ако го надминеш тој од пакетот те кошта 5900 денари

Кај е понудата за Бум тв? Не ја гледам...[DOUBLEPOST=1462973563][/DOUBLEPOST]Кај е понудата за Бум тв? Не ја гледам...

Ne e poveke boom tv

Attachments

• Screenshot_2016-05-11-14-29-44.png
    Screenshot_2016-05-11-14-29-44.png
    82,9 KB · Прегледи: 52
Можно ли е веќе да нема ни АДСЛ ни оптички интернет?

Ги гледам пакетите и мислам дека Vip combo 4s и не е така скап. Со 2 тв приклучоци доаѓа 1400 денари.
Доколку има некој корисник на Vip Combo пакетот ме интересира каков приклучок (ресивер) се користи за ТВ и дали е пренослив како што е случајот со Бум тв.

Инаку генерално сум разочаран. Како спојување на 3 оператори во 1 можеа да понудат некоја далеку поинтересна понуда и со тоа да го натераат и Телеком да ја спушти цената. Меѓутоа дуополот си го прави своето и мислам дека во догледно време нема да видиме "интересни" понуди.

И јас прееска гледам има Оне 4Г мрежа, се конектирав ама брзините ужас. Upload побрз од download. :D Download околу 1.50 а upload 1.90.
Им се јавив во контакт центар и не беа ни сигурни зошто не е 4Г брзина, ми вика можеби треба да ја смениш картичката од Оне на Вип.:confused: Што има врска тоа? А на Вип 4Г не пушта влез. o_O

И јас прееска гледам има Оне 4Г мрежа, се конектирав ама брзините ужас. Upload побрз од download. :D Download околу 1.50 а upload 1.90.
Им се јавив во контакт центар и не беа ни сигурни зошто не е 4Г брзина, ми вика можеби треба да ја смениш картичката од Оне на Вип.:confused: Што има врска тоа? А на Вип 4Г не пушта влез. o_O

А ако ја заменам картичката од Оне на Вип ќе добијам пристап до подобра 3Г мрежа на Вип ако ништо друго?

PS Се јавив во Вип мене ми рече не е можна замена на сим картичката за тие што се на Оне во картичка со Вип. Незнам како ти кажале така но тоа како опција не постоело.

Последно уредено:
Nesposobni se, ne mozat 2 mrezi da gi spojat tuku ke gi naterat ONE korisnicite da cekat vo stara mreza da im zavrsat dogovorite i tek togas da mozat da preminat na Vip 4G tarifi.
Ne razmiluvat deka do togas mnogu luge ke preminat vo Telekom so mnogu posilna mreza i mnogu pojak 4G.

Sto so tie luge koi na primer pred edna nedela sklucile dogovor so ONE, do 2018 ke gi ostavat li bez 4G ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom